Beneficiile neştiute ale colagenului asupra sănătății

Beneficiile neştiute ale colagenului asupra sănătății

Redactor Andreea Baluteanu

Am început să fim tot mai conștiente de importanța pe care o are colagenul pentru sănătatea noastră în ultima perioadă. Această proteină prezentă în mod normal în organismul nostru poate fi considerată, din multe puncte de vedere, motorul vieții. E prezentă nu numai în oase, piele și articulații, așa cum știam deja, dar și în mușchi, în sânge, în unghii și în păr.

Îți vorbim astăzi despre beneficiile mai puțin știute ale colagenului pentru sănătatea ta. De asemenea, îți spunem cum poți crește producția de colagen, dat fiind faptul că aceasta începe să scadă dramatic după vârsta de 30 de ani. Iată, așadar, un manifest pentru tinerețe și sănătate!

Ce este colagenul, înainte de toate

Cu siguranță ai auzit vorbindu-se despre importanța sa și l-ai regăsit în compoziția multor produse. Colagenul este o proteină pe care organismul uman o produce și care ajută la menținerea sănătății pielii, părului, unghiilor, e prezent în oase, în mușchi și în sistemul digestiv, dar și în sânge și în articulații. Cu alte cuvinte, colagenul e peste tot în corpul nostru.

Problema este însă că producția de colagen începe să scadă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Aici, specialiștii nu au ajuns la o concluzie fermă. Unii sunt de părere că după 25 de ani organismul sintetizează tot mai puțin colagen, dar majoritatea indică spre vârsta de 30 de ani.

Este important de știut că există două forme de colagen: endogen (secretat în mod natural de organism) și exogen (aportul de colagen adus prin suplimente).

Descreșterea nivelului de colagen apare după 30 de ani, așa cum am spus, dar nu se va produce în mod egal la fiecare dintre noi. Acest fenomen natural e intensificat de anumiți factori. Iată care sunt cei mai importanți.

Factorii genetici, asupra cărora nu ai nici cea mai mică influență, sunt rasa și tipul de piele. Indo-europenii cu pielea albă sunt mai sensibili și prezintă riduri mai timpuriu decât afro-americanii. De asemenea, tipul de piele are importanța sa; cel uscat îmbătrânește mai repede decât cel gras. E recomandat să privești cu atenție și tenul mamei tale, deoarece poate fi un indiciu asupra aspectului pielii tale.

Factorii de mediu au, de asemenea, o pondere masivă în fenomenul de descreștere a producției de colagen. Se estimează că expunerea la soare te îmbătrânește cel mai tare, dar și poluarea joacă un rol tot mai important în ultima perioadă.

Factorii biologici, precum modificările ce apar la nivelul celulelor, aprovizionarea redusă cu sânge, energie și oxigen a țesuturilor și modificările hormonale, pot determina afectarea producției de colagen.

Nu în ultimul rând, stilul de viață are un cuvânt greu de spus asupra prezenței sau absenței colagenului. Dacă fumezi, ești sedentară, nu mergi deloc pe jos, nu faci sport, ai o alimentație dezechilibrată, nu îți îngrijești pielea și nici nu bei cei 2 litri de apă zilnic, organismul tău va îmbătrâni înainte de vreme.

Prin urmare, este recomandat ca după 30 de ani să fii tot mai atentă la acești factori (mai ales la cei pe care îi poți controla) și să apelezi la suplimente, dacă este cazul.

Beneficiile colagenului asupra sănătății

Am aflat cum îl obținem și cum îl pierdem, să vedem acum care sunt beneficiile sale!

Colagenul ar putea fi la fel de bine numit și „proteina vieții și a frumuseții”, atât e de important! Acesta face parte din piele, îi menține hidratarea, fermitatea și elasticitatea, luminozitatea și aspectul tânăr și radios. De asemenea, grație lui, tenul e neted și întins, iar rănile se cicatrizează mai rapid. Dar colagenul are aport și în lupta împotriva celulitei și a vergeturilor și previne apariția ridurilor.

Părul de zeiță e datorat, la rândul său, colagenului. Această proteină stimulează creșterea, regenerarea și hidratarea părului și îi îmbunătățește elasticitatea, prevenind uscarea și deteriorarea cuticulei, ruperea și casarea vârfurilor. Vrei o coamă deasă și strălucitoare? Colagenul poate fi cheia!

Nu ne oprim aici. Un ultim aport  al colagenului în frumusețe e legat de creșterea unghiilor, care sunt mai tari, mai rezistente și mai sănătoase. Proteina-minune previne ruperea și fragilizarea unghiilor tale.

Alte beneficii ale colagenului: contribuie la regenerarea celulară, accelerează metabolismul, susține funcționarea sistemului digestiv, protejează de radicalii liberi, apără oasele și articulațiile, susține circulația sângelui, hidratează și lubrifiază corneea, protejează rinichii.

Cele mai bune suplimente cu colagen, la Doppelherz

Cu o istorie de peste 60 de ani, prezent pe 5 continente, Doppelherz îți pune la dispoziție produse de top pentru sănătatea întregului organism. Compania germană s-a lansat în România în 2005 și de atunci a pus bazele unei vieți mai frumoase pentru români.

În ceea ce privește suplimentele cu colagen, acestea pot fi realizate prin 4 forme principale: lichid (hidrolizat), pudră, capsule și creme. Specialiștii sunt de părere că cea mai bună absorbție a colagenului este realizată prin ingerare, motiv pentru care colagenul hidrolizat este considerat cel mai bun, cu cea mai ridicată rată de absorbție.

Doppelherz ține cont de aceste concluzii ale oamenilor de știință și a dezvoltat un produs pe bază de peptide de colagen, ce include și alte substanțe nutritive necesare pentru sănătatea și frumusețea pielii, dar și pentru un păr rezistent și unghii puternice. Este vorba despre Kollagen Beauty, care include peptide purificate marca Verisol®, despre care studiile au demonstrat că au o acțiune mult mai puternică și mai specifică asupra pielii.

Cantitatea ideală de peptide de colagen, conform studiilor, este de 2,5 grame. Iar efectele administrării acesteia sunt pur și simplu fenomenale. Astfel, elasticitatea pielii crește cu 7%, concentrația de elastină e mai mare cu 18%, iar adâncimea ridurilor scade cu 7% după primele 4 săptămâni și cu nu mai puțin de 20% după 8.

Sunt necesare numai 8 săptămâni pentru ca pielea ta să arate evident mai bine!

Nu ne oprim aici! Studiile s-au concentrat și pe fermitatea și elasticitatea pielii corpului. Acestea au crescut cu 11%, aspect evident atunci când pielea coapselor este ciupită, iar gradul de celulită s-a diminuat cu 5,3% după 3 luni și cu 9% după 6 luni, comparativ cu efectul placebo.

În ceea ce privește unghiile, s-a observat o accelerare a creșterii acestora cu 12%, o diminuare cu 42% a frecvenței ruperii lor și o îmbunătățire evidentă a aspectului unghiilor la 64% dintre participante. Noi ne declarăm mai mult decât mulțumite de aceste cifre!

Dacă nu te-am convins încă, află că suplimentul Kollagen Beauty conține, pe lângă peptidele de colagen hidrolizat, vitamina C și cupru, care au la rândul lor un rol important pentru structura colagenului, extract de Açai, vitamina E și zinc, cu proprietăți anti-aging, și vitamina A și biotină, pentru păr, unghii și piele mult mai frumoase și mai sănătoase.

De ce să îl alegi? Pe lângă efectele extraordinare ale peptidelor de colagen, demonstrate prin studii, Kollagen Beauty se remarcă prin solubilitate, rată de absorbție și eficacitate. Gustul plăcut, de pepene și litchi, e cuceritor, iar suplimentul se administrează foarte ușor, nefiind nevoie de supraveghere medicală. Este recomandat un flacon de unidoză pe zi, pentru minimum 2 luni.

 Doppelherz îți recomandă și suplimentul Kollagen 11000 plus, care conține, pe lângă hidrolizat de colagen, vitamina C și cupru, compuși pentru articulații și un sistem osos sănătos, precum sulfatul de condroitină, seleniu și vitamina D pentru mușchi și pentru asimilarea calciului.

Așadar, colagenul are un aport inestimabil pentru sănătatea ta! Descoperă pe www.doppelherz.ro  suplimentele cu colagen care îți păstrează sănătatea și frumusețea ca pe ceea ce sunt, un dar prețios de la viață. Descoperă întreaga gamă de produse a companiei germane și bucură-te de o existență pașnică și echilibrată cu ajutorul lor!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.