Cum îţi scazi tensiunea arterială în 5 minute, fără medicamente

Cum îţi scazi tensiunea arterială în 5 minute, fără medicamente

Redactor Andreea Baluteanu

Tensiunea arterială ridicată nu mai este demult o afecţiune asociată cu înaintarea în vârstă. Stresul, alimentaţia bogată în sare şi grăsimi, sedentarismul, consumul excesiv de alcool sau kilogramele în plus sunt factori care declanşează o presiune ridicată a sângelui!

Dacă suferi de această afecţiune sau ai cazuri în familie care se confruntă cu ea, ştii deja că remediul oferit de doctori echivalează de cele mai multe ori cu un pumn de pastile. Noi credem însă în eficienţa metodelor naturale (în completarea celor recomandate de medici) şi te sfătuim să încerci tehnicile de presopunctură de mai jos, care îţi vor scădea tensiunea arterială în numai cinci minute, fără medicamente!

Presopunctura, leacul înţelepţilor chinezi împotriva hipertensiunii arteriale

Medicina chineză a considerat dintotdeauna că o circulaţie armonioasă a sângelui este primul şi cel mai important semn al unui organism sănătos. Înţelepţii chinezi erau convinşi că toate afecţiunile apar în acele zone ale corpului în care fluxul sanguin este încetinit sau împiedicat, şi au ridicat presopunctura la rang de „salvatoare de vieţi”.

Iar probleme de sănătate cu care ne confruntăm azi tind să le dea dreptate. Într-adevăr, hipertensiunea arterială a fost numită „ucigaşul tăcut”, cauzând boli de inimă, insuficienţă renală sau accidente vasculare cerebrale. De asemenea, mulţi specialişti leagă tensiunea arterială ridicată de apariţia unor forme de demenţă, încercând să ne avertizeze de riscul la care ne supunem.

Ce ar trebui să ne preocupe şi mai tare este faptul că hipertensiunea arterială are simptome foarte subtile, care pot fi uşor confundate cu cele ale altor afecţiuni. În primele faze, ea se manifestă prin dureri de cap, oboseală şi stres, urmând să provoace dureri în piept, tulburări de respiraţie, vărsături, probleme de vedere sau confuzie inexplicabilă şi inconştienţă, în formele mai grave, avansate. Tocmai de aceea, pe măsura înaintării în vârstă, este recomandat să consulţi periodic un doctor, care să îţi monitorizeze atent tensiunea arterială, mai ales dacă ai avut astfel de cazuri în familie.

Încearcă aceste două metode simple care vor reduce tensiunea arterială

Deşi nu îţi sugerăm sub nicio formă să ignori sfatul medicului şi să renunţi la tratamentul prescris de acesta, metodele de presopunctură de mai jos pot contribui la scăderea rapidă a tensiunii arteriale, fără medicamente. Ele sunt folosite şi de specialişti, doctorul Lu Huns, care se ocupă de echipa de fotbal rusească Spartak Moscova, certificându-le cu tărie eficienţa.

Primul „loc magic” în care trebuie să acţionezi pentru a diminua presiunea ridicată a sângelui se situează între lobul urechii şi jumătatea osului claviculei. Atinge extrem de uşor această linie cu vârfurile degetelor, de sus în jos, ca şi cum ai mângâia zona, fără să masezi sau să depui presiune în vreun fel. Repetă de 10 ori pe fiecare parte a feţei şi vei coborî într-un adevărat paradis zen!

Pentru a doua metodă recomandată de presopunctura chineză, porneşte tot de la lobul urechii, măsurând de această dată o jumătate de centimetru în direcţia nasului. Presează cu vârfurile degetelor, masând intens până ce începi să simţi presiunea, dar fără a insista ca să îţi provoci durere. Continuă mişcarea timp de 1 minut şi apoi repetă pe partea opusă a feţei.

După aceste două metode extrem de simple, inspirate de presopunctura chineză, tensiunea ta arterială va reveni la normal, fără să fi fost nevoie să ingerezi medicamente care pot avea efecte adverse. Iar partea cu adevărat miraculoasă este că totul se întâmplă în mai puţin de cinci minute!

Tu te confrunţi cu o tensiunea arterială ridicată? Vei practica metodele recomandate de noi?

Articolul urmator
Cum iti antrenezi creierul pentru a fi mai spontana in viata de zi cu zi
Cum iti antrenezi creierul pentru a fi mai spontana in viata de zi cu zi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (258)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.