Testul simplu care îţi spune dacă ai probleme cu inima

Testul simplu care îţi spune dacă ai probleme cu inima

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim într-o lume în care riscurile la adresa sănătăţii noastre sunt ascunse la fiecare pas, dar în care lipsa timpului ne împiedică să ne vizităm medicul pe cât de des ar trebui. Tocmai de aceea, testele desfăşurate în intimitatea propriului cămin, care pleacă de la studii desfăşurate de cercetători, cu o bază ştiinţifică de necontestat, ne ajută enorm.

Într-o lume în care problemele cardiace se numără printre principalele cauze ale mortalităţii la nivel mondial, să ne îngrijim de sănătatea inimii noastre este un gest absolut obligatoriu! Noi îţi oferim în rândurile de mai jos un test incredibil de simplu, cu ajutorul căruia poţi verifica dacă te confrunţi sau eşti predispusă la afecţiuni cardiace!

E foarte uşor: testul care îţi arată dacă ai probleme cardiace!

Bolile cardiace pălesc ca gravitate în faţa cancerului, dar realitatea este că ele cauzează un număr mult mai mare de morţi decât temutul flagel: numai în România se preconizează că peste 60% dintre decese sunt provocate de afecţiuni ale inimii. Cauzele sunt diverse, dar ţin, în mare parte, de alegerile noastre nefericite: fumatul, alimentaţia bogată în grăsimi şi alimente procesate, obezitatea şi sedentarismul.

Cercetătorii sunt de părere că există o legătură între flexibilitatea corpului şi cea a inimii, considerând că se influenţează reciproc. Iar o inimă sănătoasă presupune artere maleabile, conexiune care se reflectă şi mai puternic în cazul oamenilor de peste 40 de ani.

Tocmai de aceea, un test desfăşurat în Texas, SUA, afirmă că poate indica nu numai dacă suferi în prezent de afecţiuni ale inimii, dar şi dacă eşti cumva predispusă la acestea. Cercetarea a fost realizată asupra unui grup de 526 de participanţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 83 de ani. Iar metoda este uluitor de simplă: subiecţilor li s-a cerut să se aşeze pe podea, cu picioarele întinse, şi să încerce să îşi atingă degetele de la picioare cu mâna (sau cu vârful degetelor acesteia). Între timp, respondenţilor li s-a măsurat tensiunea arterială, iar concluziile la care oamenii de ştiinţă au ajuns au fost revelatoare: cei care nu reuşeau sub nicio formă să ajungă la degete sufereau de boli de inimă sau aveau un sistem cardiovascular slăbit.

Pare simplu? Trebuie să ştii că acest test se dovedeşte dificil şi pentru persoanele tinere, care duc o viaţă activă. Nu are legătură doar cu orele de yoga pe care le-ai bifat la sală, ci şi cu flexibilitatea vaselor de sânge şi cu sănătatea inimii.

Ai reuşit să atingi fără dificultate degetele de la picioare, fără să depui nici cel mai mic efort? Te felicităm, ai o inimă tare ca piatra, care îţi preconizează un trai îndelungat!

Dimpotrivă, oricâte eforturi ai fi făcut şi oricât ai fi strâns din dinţi, nu ai bifat testul care îţi spune dacă ai probleme cu inima? Noi îţi recomandăm să te adresezi medicului tău: diagnosticul nu este unul terifiant sau final, dar poţi fi predispusă la a dezvolta afecţiuni cardiace în viitor. De asemenea, fă câteva schimbări în stilul de viaţă, la capitolele la care ştii că „scârţâi”: mănâncă mai sănătos (adoptă regula unei zile fără carne), dormi mai mult, împrieteneşte-te cu sala şi renunţă la obiceiurile nocive, care îţi taie ani din viaţă (da, îndreptăm degetul acuzator spre ţigara ucigaşă).

Afecţiunile cardiace sunt una dintre cele mai alarmante probleme cu care ne confruntăm acum! Noi îţi recomandăm să te supui şi tu testului pe care l-au pus la cale specialiştii americani, pentru a verifica dacă suferi sau eşti susceptibilă să te confrunţi în viitor cu probleme ale inimii!

Descoperă aici şi alte 7 simptome care pot indica prezenţa unei boli de inimă.

Articolul urmator
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Testul care îți spune dacă ești psihopată
Incepe quiz
Testul care îți spune dacă ești psihopată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.