Care este legătura dintre sistemul cardiovascular și auz

Care este legătura dintre sistemul cardiovascular și auz

Redactor Alexa Galgau

Sistemul cardiovascular este motorul organismului uman și, chiar dacă nu ne dăm seama, de sănătatea lui depind toate funțiile importante ale corpului. Așadar, a avea o inimă sănătoasă este esențial pentru a trăi cât mai mult și cât mai feriți de diverse afecțiuni care ne distrug calitatea vieții. O legătură la care nu te-ai fi gândit există, de exemplu, între sistemul cardiovascular și auz, iar problemele cardiace se pot traduce si printr-o diminuare a acestui simț.

Află care este legătura dintre sistemul cardiovascular și funcția auditivă!

doctor desenand o inima

Auzul este legat de sistemul cardiovascular

Inima și întreg sistemul cardiovascular sunt răspunzătoare pentru circulația oxigenului și a substanțelor nutritive prin corp, ceea ce înseamnă că inclusiv urechile depind de acest mecanism complex pentru a funcționa cum trebuie. Orice problemă cardiacă poate să perturbe funcția sensibilă a aparatului auditiv.

Nervul auditiv, care trimite semnalul auditiv la creier pentru a fi descifrat și procesat, este foarte fragil și poate să fie afectat de fluctuațiile care apar în circulația sanguină. Mai mult, sistemul circulator din urechea internă nu este nici pe departe la fel de complex ca în alte părți ale corpului - o singură arteră mică aduce sângele în urechea internă. Pierderea auzului nu apare doar atunci când sunt probleme concrete cu urechea, ci pot apărea și în cazul unor probleme cardiovasculare din cauza cărora urechea nu mai primește suficient sânge.

Anatomia urechii este, la rândul ei, un factor de risc în apariția tulburărilor de auz. Nervul auditiv ar putea fi asemănat cu un pian, care la un capăt are un ton foarte înalt și ascuțit, în celălalt capăt are un ton foarte jos, iar între cele două capete are toate tonurile intermediare. Mai departe, această dispunere a receptorilor auditivi este spiralată în interiorul urechii. Sistemul cardiovascular începe aprovizionarea sanguină de jos, unde sunt receptate tonurile înalte, și urcă înspre tonurile joase. Atunci când apar probleme de circulație la nivelul urechii, tonul jos este adesea primul afectat, deoarece sângele nu ajunge la el.

femeie cu mana la ureche

Așadar, inima trebuie protejată și din acest motiv, iar având în vedere că bolile cardiovasculare sunt cauza numărul 1 de deces la nivel mondial, trebuie să luăm în serios protejarea sistemului cardiovascular de la o vârstă cât mai fragedă.

Cei mai mari factori de risc atunci când vorbim despre bolile inimii sunt:

  • fumatul;
  • colesterolul LDL mare;
  • număr mare de trigliceride;
  • obezitatea;
  • inactivitatea fizică;
  • o dietă bogată în grăsimi saturate;
  • diabetul.

Pentru că urechile sunt atât de sensibile, ele au nevoie de protecție atât din exterior, cât și din exterior.

Iar pentru acest lucru nu ai nevoie decât de dopurile de ceară Quies, pe care le poți cumpăra la un preț accesibil de la Vavian Pharma. Cel mai mare avantaj al lor este că se mulează în funcție de forma urechii, iar tu nu simți niciun fel de disconfort!

Acum ai un motiv în plus să îți protejezi sistemul cardiovascular

Articolul urmator
Psihopat vs. sociopat: care este diferența
Psihopat vs. sociopat: care este diferența
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.