Ce este uleiul vegetal de cocos fracționat și ce beneficii are?

Ce este uleiul vegetal de cocos fracționat și ce beneficii are?

Redactor Andreea Baluteanu

Firește că am auzit de uleiul de cocos, dar majoritatea dintre noi ridicăm din umeri neajutorate atunci când ni se povestește despre uleiul de cocos fracționat. Noi ne-am informat și îți spunem totul în rândurile de mai jos despre acest produs wow, care elimină toate „inconvenientele” pe care le putea pune uleiul de cocos clasic.

Află totul despre ce presupune fracționarea, dar și care sunt beneficiile acestui sortiment nou de ulei de cocos! Vezi la ce anume îl poți întrebuința!

Ce este uleiul de cocos fracționat?

Adorăm uleiul de cocos, dar trebuie să recunoaștem că trecerea rapidă la forma solidă, la temperaturi joase, ne scoate din minți când ne e lumea mai dragă. De asemenea, uleiul de cocos conține mulți acizi grași care pot interfera cu dieta noastră, dar și un miros pregnant care îl face greu de utilizat în aromaterapie.

ulei de cocos solid si lichid alaturi de nuci de cocos sparte

Dacă ți-am spune că toate aceste dezavantaje, deși minore, pot dispărea? Uleiul de cocos fracționat șterge cu buretele aceste probleme, prin eliminarea câtorva acizi grași care îi conferă constituția solidă.

Practic, uleiul de cocos fracționat este tot un ulei de cocos clasic, dar prin fracționare îndepărtează din compoziția sa majoritatea acizilor grași (inclusiv acidul lauric), cu precădere acizii grași cu lanț lung. Ceea ce rămâne sunt trigliceridele cu lanț mediu, considerate atât de benefice pentru sănătatea ta.

De asemenea, uleiul de cocos fracționat are întotdeauna o textură lichidă, fiind astfel mai ușor de folosit, și nu mai are miros, dar nici aroma sa pregnantă.

Cum este obținut uleiul de cocos fracționat?

Uleiul de cocos este obținut prin fracționare, un proces utilizat în cadrul mai multor ingrediente de gen. Ceea ce stă la baza fracționării este temperatura diferită de topire a acizilor din cadrul uleiului de cocos; astfel, acidul lauric și acizii cu lanț lung au temperaturi de topire mai ridicate, ceea ce înseamnă că se vor solidifica mai repede atunci când sunt expuși la valori termice mai scăzute.

Prin fracționare, uleiul de cocos este adus dincolo de temperatura sa de topire și lăsat să se răcească. După ce o parte devine solidă, partea lichidă este separată. Pot fi necesare mai multe ore pentru ca procesul de fracționare să fie desăvârșit.

Care sunt beneficiile uleiului de cocos fracționat?

Eliminând atât textura solidă, dar și câțiva dintre acizii grași, uleiul de cocos fracționat prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea ta. Ți le enumerăm mai jos, cu admirație, pe câteva dintre cele mai importante!

Uleiul de cocos fracționat te poate ajuta să slăbești. Explicația este aceea că pierde din acizii grași, punând în schimb accent pe trigliceridele cu lanț mediu. Acestea pot reduce kilogramele în exces prin diminuarea senzației de foame și a aportului de calorii, dar și prin instalarea mai rapidă a senzației de sațietate. De asemenea, aceste substanțe stimulează arderea grăsimilor și nu sunt depozitate ca grăsimi în organism. Cu alte cuvinte, numai vești bune!

Uleiul de cocos fracționat poate reduce rezistența la insulină. Rezistența la insulină poate fi diminuată prin ajutorul oferit de trigliceridele cu lanț mediu, un fapt mai mult decât îmbucurător pentru bolnavii de diabet sau cu probleme de greutate.

Uleiul de cocos fracționat poate fi util în tratamentul epilepsiei. Trigliceridele cu lanț mediu sunt „eroine” ale unei diete ketogenice, cu căldura recomandată pentru bolnavii de epilepsie.

Uleiul de cocos fracționat poate îmbunătăți activitatea creierului. E drept că aici ne stă mărturie doar un studiu, ce arăta că, în urma consumului de trigliceride cu lanț mediu, pacienții cu Alzheimer raportau o activitate cerebrală superioară. Oamenii de știință sunt însă de părere că mai sunt necesare cercetări.

Uleiul de cocos fracționat este minunat în aromaterapie. Fiind mai ușor de absorbit în piele, dar și fără miros, uleiul de cocos fracționat este ideal în aplicarea topică alături de uleiurile esențiale aromate. Mai mult, acest tip de ulei de cocos diluează uleiurile esențiale și reduce astfel sensibilitatea pielii.

Uleiul de cocos fracționat de la Esentia, atât de bun la casa omului!

Textura sa lichidă e atât de apetisantă, iar lipsa aromei și a parfumului îl fac perfect în aromaterapie. Uleiul de cocos fracționat de la Esentia reprezintă o bază prețioasă pentru creme, șampoane, balsamuri sau săpunuri, dar e minunat și aplicat direct, hidratând și protejând pielea.

ulei de cocos de la esentia

Bonus: pentru că nu are miros și e atât de ușor de absorbit, uleiul de cocos fracționat se înțelege de minune cu uleiurile esențiale. Le poți astfel aplica topic, chiar și pe pielea sensibilă, bucurându-te de efectele lor relaxante. Păstrezi parfumul calmant sau energizant al uleiului esențial folosit și te bucuri de toate efectele sale pozitive în timp ce hrănești pielea și încânți simțurile.

Mizează pe uleiul de cocos fracționat de la Esentia pentru înglobarea și diluția uleiurilor esențiale, dar și în bucătăria ta. Produsul este gata să îți demonstreze că uleiul de cocos perfect există, și e doar la un click distanță de tine.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cuișoare: beneficii și proprietăți
Cuișoare: beneficii și proprietăți
Ce fruct tropical esti?
Incepe quiz
Ce fruct tropical esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.