Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ce pericole ascund băile fierbinți

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Deși baia este cunoscută pentru că în ea au loc cele mai multe accidente din cauza gresiei ude pe care alunecăm, se pare că mai există și alte pericole pentru sănătatea noastră. O baie fierbinte după o zi obositoare pare o idee perfectă atunci când vrei să ai un moment de relaxare înainte de culcare. Fie că este vorba de un duș sau de o baie în cadă, apa fierbinte poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea ta.

Apa care trece de 39 de grade Celsius poate avea consecințe grave asupra sănătății tale. Apa cu care faci baie ar trebui să fie cât mai aproape de temperatura corpului tău (37 de grade Celsius). În cazul copiilor și bebelușilor, temperatura trebuie să fie mult mai mică, deoarece ai au pielea mult mai sensibilă decât adulții.

Iată care sunt posibilele afecțiuni pe care le pot provoca băile fierbinți

Arsuri pe piele și răni

În acest caz, bebelușii pot fi cei mai afectați, deoarece au pielea foarte sensibilă. Totuși nici cei mai în vârstă nu sunt feriți de această afecțiune. Nu trebuie să ignori nici petele roșii care îți apar pe piele după baie, deoarece ele sunt un semn clar că apa cu care te-ai spălat a fost prea fierbinte. Încearcă să folosești apa la o temperatură suportabilă și nu îți forța corpul să se adapteze la temperaturi ridicate.

Scade presiunea sângelui

Temperatura ridicată a apei face ca vasele de sânge să se dilate. În acest caz, inima va avea tendința de a pompa mai mult sânge pentru a compensa lipsa presiunii. Acest lucru nu poate să ducă decât la boli ale inimii. În unele cazuri, poate apărea și renumitul leșin în baie, despre care mulți am auzit. 

Amețeală, vomă, greață

Câți dintre noi nu ne simțim amețiți după o baie fierbinte? Acest lucru se întâmplă deoarece în timpul băii este încetinită alimentarea cu sânge a creierului. Dacă ai și mâncat înainte de baie, fii sigură că după ce vei termina dușul te vei confrunta cu senzații de greață. 

Intoxicație

Consumul de anumite sedative, medicamente sau alcool poate duce la intoxicație. Aceste substanțe alterează presiunea sângelui și activitatea inimii, mai ales atunci când au parte de căldură. Persoanele care se află sub tratamente medicamentoase trebuie să evite băile fierbinți, deoarece pot să le fie fatale. Intoxicația se manifestă prin pierderea echilibrului și prin amețeală, lucruri ce pot duce la numeroase accidente.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!