Ce se întâmplă cu organismul tău dacă porți lenjerie sintetică

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă porți lenjerie sintetică

Redactor Andreea Baluteanu

De un lucru suntem cât se poate de sigure: lenjeria sintetică este mult mai sexy decât vechea ta pereche de chiloți din bumbac. Iar dacă înclinația noastră, de altfel naturală, ar fi aceea de a alege varianta care ne face mai atrăgătoare și ne dă astfel încredere în noi, întrebarea rămâne: ce spun experții despre purtarea lenjeriei sintetice?

Răspunsul îl vei primi în rândurile de mai jos! Vezi dacă e e benefic sau nu pentru organism să porți lenjerie sintetică și ce măsuri ar trebui să iei ca să protejezi sănătatea zonei intime.

Lenjeria sintetică îți face rău? Află dacă da sau nu!

Când vine vorba despre opinia specialiștilor cu privire la lenjeria sintetică, află că nu există un consens general. Cu toate acestea, o mare parte din experți sunt gata să ne avertizeze că lenjeria sintetică nu e chiar cea mai bună idee.

lenjerie

De ce? Materialele artificiale nu lasă pielea să respire. Astfel, ele pot contura un mediu umed și cald care propagă înmulțirea extrem de periculoasă a bacteriilor. De aici și până la infecțiile acelea urinare care te tot sperie nu mai e decât un pas. De asemenea, și candidoza poate fi provocată de acest spațiu atât de favorabil microorganismelor.

Mai mult, Berkeley Wellness citează un studiu publicat în European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology în 2003 care stipula negru pe alb chiar acest fapt. Publicația scotea în evidență faptul că unul dintre riscurile asociate cu dezvoltarea infecțiilor urinare era legat tocmai de purtarea lenjeriei sintetice. Astfel, nuanțau cercetătorii, era consolidat acel mediu cald, protector și umed, minunat pentru bacterii.

Și se pare că nu numai oamenii de știință înclină spre lenjeria din bumbac, dar și consumatorii. Aducând acum în discuție un sondaj realizat de Cotton Incorporated, 83% dintre respondenți afirmaseră că preferă acest tip de obiecte vestimentare. Din aceștia, 79% alegeau bumbacul grație confortului său, 62% apreciau faptul că acest material lasă pielea să respire, iar 38% dintre femeile participante subliniau că bumbacul le ajută să se mențină uscate pe parcursul întregii zile. Nu numai aceste aspecte de „suprafață” erau însă puse în evidență: 36% dintre respondenți optau pentru bumbac datorită faptului că e mai sănătos, iar 34% îl preferau pentru că e natural.

Un alt punct de vedere ridicat de medici împotriva materialelor sintetice este legat de sensibilitatea pe care o pot dezvolta în cazul purtătorului. Dat fiind faptul că în cazul lenjeriei intime este asigurat contactul direct cu sensibila zona intimă, e lesne de înțeles de ce iritațiile și alergiile sunt cu atât mai periculoase.

Voi mai putea să port lenjerie sintetică?

Deși punctele de vedere de mai sus par să încline către „nu”, în realitate situația este mai complexă de atât. Producătorii de lenjerie intimă au luat în calcul aceste inconveniente și au descoperit și soluția: căptușeala de bumbac din regiunea vaginului. Astfel, majoritatea problemelor pe care le punea lenjeria sintetică erau depășite.

Dar mai există un aspect ce poate favoriza purtarea lenjeriei din materiale sintetice. Dacă ești o fire sportivă, vei vedea că lenjeria de bumbac se udă mult mai repede în urma activităților fizice depuse. De partea cealaltă, lenjeria sintetică poate absorbi umezeala, ceea ce, atunci când depui eforturi intense la sală, se poate dovedi de preferat.

Concluzia? Dacă porți lenjerie sintetică, asigură-te că e dispusă cu căptușeală din bumbac sau că o schimbi des, mai frecvent decât pe cea din bumbac.

Ce mai poți face? Ai grijă de regiunea ta intimă!




Recomandarea noastră este Multi-Gyn FloraPlus. Extrem de eficient în prevenirea și tratamentul candidozei vaginale, produsul ameliorează simptomele neplăcute precum usturimea, mâncărimea, scurgerile și mirosurile anormale, dar și iritațiile locale care pot fi dezvoltate în urma candidozei. Multi-Gyn FloraPlus are la bază complexul patentat 2QR, care conține probiotice selective pentru a optimiza pH-ul. Sigur, fără reacții adverse, cu monodoză prevăzută cu aplicator pentru o utilizare mai ușoară, produsul îți sare în ajutor dacă ai purtat în chip exagerat lenjeria sintetică.

Cum folosești? Dacă suferi de candidoză, aplică un tub de doză unică seara, înainte de a merge la culcare, pentru 5 zile consecutiv. În cazul în care te supără mâncărimile, mirosurile neplăcute sau iritațiile (provocate sau nu de lenjeria necorespunzătoare), folosește un tub de doză unică oricând resimți nevoia. Nu în ultimul rând, Multi-Gyn FloraPlus poate fi utilizat și pentru prevenirea recurențelor de candidoză și ca să sprijine populația de lactobacili. În acest caz, produsul se poate utiliza într-o doză unică, o dată la 3 zile.

Ce conchidem? Multi-Gyn FloraPlus este secretul unei îngrijiri intime ireproșabile. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.