Ce vitamine trebuie să iei cu tine în vacanță

Redactor Andreea Baluteanu

Chiar dacă vara e pe sfârșite, acest lucru nu înseamnă, nici pe departe, că am terminat cu vacanțele. Cum 2020 a fost anul redescoperirii locurilor senzaționale din România, putem continua să ne bucurăm de vremea bună și în lunile următoare pentru câteva zile binemeritate de odihnă trupească și sufletească.

Dar ce neplăcere poate umbri tabloul pitoresc de mai sus? O boală! Să răcești în concediu sau să te apuce durerile de stomac tocmai când trebuia să descoperi acel obiectiv turistic la care ai visat de ani întregi poate fi un chin îngrozitor! Descoperă mai jos vitaminele pe care să le iei cu tine în vacanță, ca să previi aceste scenarii!

Vitamina D, sprijin nesperat al bunei dispoziții

Vitamina E e produsă de corp în urma expunerii la razele solare, dar folosirea unei creme de protecție solară (la rândul său must-have în vacanță) îi poate afecta sinteza. Tocmai de aceea, sfatul nostru este să iei neapărat cu tine această vitamină în vacanță.

femeie in vacanta

Sprijin al imunității, vitamina D poate preveni bolile și răcelile de concediu. Dar acest nutrient este esențial și datorită capacității sale de a sprijini funcționarea sistemului nervos. Astfel, vitamina D relaxează și poate calma și episoadele de anxietate care apar în urma călătoriei cu avionul sau într-un loc nou.

Vitamina D se regăsește și în câteva surse naturale (pește gras, ciuperci, iaurt, cereale, suc de portocale sau lapte fortificate cu vitamina D), dar cel mai bine este să apelezi la un supliment.

Vitamina C, garanția imunității tale

Atunci când schimbi mediul, ești expusă la temperaturi mai scăzute, la virusuri noi sau mai obosită, răcelile și gripele înfloresc. Însă vitamina C, un sprijin de seamă al imunității, mai este necesară în concediu și prin prisma faptului că acum ești mai predispusă să uiți de regimul tău de viață sănătos și să mizezi pe mai puține fructe și legume.

Alte efecte benefice ale vitaminei C se leagă și de funcția sa antioxidantă, care te apără de efectele devastatoare ale radicalilor liberi. Mai ales atunci când călătorești în zone cu niveluri ridicate de poluare, aceste calități sunt inestimabile. În plus, vitamina C se dovedește neprețuită și datorită capacității sale de a intensifica luminozitatea tenului și de a uniformiza nuanța sa: cine nu vrea să fie mai frumoasă în vacanță?

Vitamina B12, pentru energia de a descoperi fiecare colțișor al orașului

Ai zburat cu avionul, te-ai trezit în zori și acum nici nu visezi să te mai bucuri de tihnă la hotel pentru că ai intrat deja în vacanță: și cine stă în pat în vacanță? Datorită funcției sale de producție a energiei, vitamina B12 este excelentă în aceste momente.

Dar acest nutrient e recunoscut și grație capacității sale de îmbunătățire a dispoziției. Susținând funcția psihică, vitamina B12 te va ajuta să te bucuri așa cum trebuie de minunata ta perioadă de vacanță.

Alte funcții ale acestui nutrient sunt:

  • contribuie la formarea celulelor roșii;
  • previne anemia;
  • susține sănătatea oaselor;
  • reduce riscul de degenerare maculară;
  • previne distrugerea neuronilor;
  • susține sănătatea inimii;
  • îmbunătățește aspectul unghiilor, părului și pielii.
Ce să nu uiți să strecori în bagajele tale? Vitoral B12 Spray Oral pentru adulți! Suplimentul alimentar are gust de cireșe și xilitol și este disponibil sub forma unui spray destinat administrării orale. Produsul conține vitamina B12 pentru metabolismul energetic normal, susținerea funcționării sistemului nervos, formarea normală a globulelor roșii și întărirea imunității, atribute de care ai atâta nevoie în timpul concediului. Agită bine înainte de utilizare și aplică direct în cavitatea bucală. Consumă un puf pe zi, caz în care produsul îți va fi suficient timp de 125 de zile. Vitoral B12 Spray Oral poate fi achiziționat de la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.