Cea mai mare greșeală pe care o faci când bei apă

Cea mai mare greșeală pe care o faci când bei apă

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Mulți dintre noi refolosim sticlele de apă, pentru că este mai simplu să umplem din nou o sticlă de jumătate de litru, în loc să folosim una care este foarte greu de ridicat. Cu toții avem sticla noastră preferată din care bem zile la rând, chiar săptămâni. Nu trebuie să vă simțiți vinovați din cauza asta. Este un lucru practic și vă asigurăm că toată lumea îl face. Mai mult, în acest mod arătăm că ne pasă de mediu, neproducând mai mult gunoi decât este necesar.

Totuși oamenii de știință au descoperit o mulțime de bacterii care se dezvoltă prin micile margini ale capacului și germeni care se înmulțesc alarmant de repede. Acest lucru este favorizat de mediul cald în care sunt lăsate sticlele (temperatura camerei fiind un factor decisiv), dar și de perioadă, deoarece uităm de acele bidoane zile întregi. O analiză realizată pe 80 de sticle de plastic a indicat că, după câteva zile, două treimi din acestea aveau un nivel crescut de bacterii, care este periculos pentru sănătate.

Mai multe analize făcute pe bidoane de apă ce au fost refolosite după o săptămână au arătat că bacteriile dezvoltate pe acestea te pot îmbolnăvi grav. Primele semne ale acestei îmbolnăviri sunt amețeala, voma și diareea. 

Sticlele de apă sunt recomandate a fi folosite de maximum două ori, astfel încât acele bacterii malefice să nu aibă timp să se dezvolte. Este bine să folosim pahare pentru a bea apă. Astfel, putem fi siguri că nu ne vom îmbolnăvi.

Articolul urmator
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.