Cum alegi salteaua ideală pentru tine

Cum alegi salteaua ideală pentru tine

Redactor Andreea Baluteanu

Nu putem contesta că un somn liniștit, odihnitor, s-a transformat într-un vis frumos pentru multe dintre noi. Din păcate, ne-am obișnuit să ne trezim mai obosite decât atunci când ne-am așezat în pat, iar stresul, agitația și sedentarismul își pun amprenta pe odihna de noapte.

Una dintre cele mai importante cauze ale unui somn nesănătos este reprezentată de salteaua nepotrivită. Atunci când te trezești obosită, ești incapabilă să te ridici din pat fără să amâni alarma de câteva ori. Pe lângă asta, te confrunți şi cu dureri de spate. Este clar! Salteaua ta nu îți mai e prietenă, ci dușman, ceea ce poate avea repercusiuni asupra stării de sănătate și a dispoziției. Suntem alături de tine și îți arătăm în rândurile de mai jos cum să alegi salteaua potrivită pentru tine!

Importanța saltelei potrivite: ghid pentru sănătatea și fericirea ta

În mod ideal, ar trebui să dormim în medie 7-8 ore pe noapte, ceea ce reprezintă aproape o treime din cele 24 de ore ale unei zile. Petreci mai mult timp „în brațele” saltelei tale decât ți-ai fi imaginat. Prin urmare, alegerea saltelei e la fel de importantă ca a sufletului pereche. Verifică în care dintre scenariile de mai jos te regăsești, vezi ce tipuri de saltele exisă și căror persoane le sunt recomandate.

fata care doarme

Salteaua cu spumă: dacă ai probleme cu spatele, cu alergiile sau cauţi confort sporit

Saltelele cu spumă sunt o alegere extrem de populară în ultima perioadă. Şi nu fără motiv: au la bază o tehnologie avansată, fiind inspirate de cercetările NASA cu privire la protecția astronauților împotriva presiunii. Înainte de a alege o saltea cu spumă, trebuie să știi că sunt mai multe tipuri:

  • Salteaua din spumă poliuretanicăeste o adevărată vedetă, fiind apreciată grație gradului ridicat de duritate și de densitate.
  • Salteaua din spumă foarte elasticăeste tot un tip de spumă poliuretanică, dar care prezintă un grad de elasticitate și o greutate mai mare, susținându-ți astfel în mod mai eficient corpul, dar având și o durată de viață mai mare.
  • Saltelele cu spumă cu memorie, un adevărat „miracol” pentru persoanele cu probleme de circulație sau dureri de mușchi și articulații: adaptându-se conturului natural al corpului, aceste saltele îți vor asigura un somn de vis.
  • Ți-e foarte cald atunci când dormi? Tot din categoria saltelelor cu spumă, soluția ţi-o oferă salteaua de latex,un material care permite circulația liberă a aerului. 

Desigur, această diferențiere este valabilă mai mult din punct de vedere practic, deoarece majoritatea saltelelor combină în mod excepțional aceste modele: pornesc de la un strat central de spumă poliuretanică mai grea, învelită în straturi exterioare de spumă cu memorie, pentru confortul tău. De asemenea, există și saltele cu o parte profilată, respectiv care prezintă un strat superior de spumă ce nu are un contur drept, pentru a favoriza ventilarea. Răspândite sunt și saltelele cu strat interior de cocos, cu o susținere optimă și aceeași ventilație revigorantă.

De ce să alegi o saltea cu spumă?

În primul rând, deoarece îți asigură susținere și confort, fiind ideală dacă ai probleme cu spatele, dar este utilă și în cazul în care ești alergică, deoarece nu adună praf. O poți curăța ușor, e versatilă, este disponibilă în variante de calitate și fermitate diferite și ia forma corpului tău, provocând astfel o distribuire egală a greutății tale.

Noi îți recomandăm să optezi pentru modele de calitate, de 35 kg/m3 de spumă. Am descoperit la Jysk una dintre cele mai bune variante de saltele: salteaua cu spumă GOLD F15 DREAMZONE -cu o fermitate medie/tare, un nucleu de spumă foarte elastică și este disponibilă în mai multe mărimi.

daltea gold

saltea gold

Saltea GOLD F15 DREAMZONE

De partea cealaltă, salteaua GOLD F35 Dreamzone beneficiază de o intensificare a fermității, având un nivel mediu/tare + tare, un nucleu de spumă de memorie, spumă poliuretanică, cocos, spumă poliuretanică. Cine nu ar vrea să doarmă într-un asemenea pat?

saltea gold 35

Saltea GOLD F35 DREAMZONE

Nu în ultimul rând, salteaua GOLD F110 WELLPUR are o fermitate mai mică, medie, oferindu-ți un confort sporit grație nucleului AIR, cu spumă vâscoelastică, spumă cu memorie și spumă foarte elastică.

saltea gold

Saltea GOLD F110 WELLPUR

Mai jos, urmărește un filmuleț care te va învăța cum să îți alegi salteaua cu spumă!

Salteaua cu arcuri: are preț mai mic, potrivită persoanelor cu o greutate corporală mai mare 

Aceste modele au cunoscut impactul progresului tehnologic, devenind mai confortabile și mai rezistente, realizate din mai multe arcuri, cu straturi superioare diverse. Ca și în cazul saltelelor cu spumă, și aici avem de-a face cu mai multe tipuri de arcuri.

  • Arcurile de tip Bonell, sub formă de clepsidră, din sârmă subțire, care oferă fermitate și rezistență saltelei, la un preț care te va cuceri.
  • Arcurile LFKau formă de cilindru, sunt mai mici și mai subţiri, prezente în număr multiplicat, ceea ce garantează o mai bună susținere a saltelei tale.
  • Arcurile Pocketsunt cele mai mici, învelite într-o mică husă de susținere care previne ruperea sau uzarea, reduce zgomotele pe care le urai când erai mică și intensifică stabilitatea. Acest tip de saltele cu arcuri sunt cele care îți urmăresc cel mai fidel forma corpului.

De asemenea, sistemul de arcuri este la rândul său împachetat într-un strat protector, ca o oază de confort, realizat din spumă poliuretanică profilată, cocos şi spumă cu memorie sau latex.

De ce să alegi o saltea cu arcuri?

Saltelele cu arcuri, deși depășite azi în popularitate, au avantajele lor: sunt mai rezistente, putând fi întoarse de pe o parte pe alta, potrivindu-se tuturor tipurilor de pat, inclusiv celor ajustabile. Au o ventilație bună, deoarece nu depind de căldura corpului tău pentru a deprinde formă și sunt perfecte pentru persoanele cu o greutate mai mare, grație fermității lor. În plus, prețul lor prietenos se pliază pe orice buget.

La Jysk vei găsi modele de saltele cu arcuri care ți se vor potrivi perfect. Astfel, salteaua PLUS S65 Dreamzone are o fermitate medie/tare și arcuri Multipocket, garantând un confort irezistibil.

saltea plus

saltea plus 65

Saltea PLUS S65 DREAMZONE

În schimb, salteaua GOLD S 100 DREAMZONE are o fermitate medie + tare, arcuri Pocket și zonă de confort 7.

saltea

Saltea GOLD S100 DREAMZONE

Află din filmulețul de mai jos cum să îți alegi salteaua cu arcuri!

Salteaua superioară - confort sporit, rezistență mai mare și protecție

Da, lumea saltelelor s-a îmbogățit acum și cu salteaua superioară, un strat separat, între saltea și corpul tău, realizat din spumă sau latex, care sporește confortul. În plus, îți protejează și salteaua clasică de uzură și de murdărie. Salteaua superioară se ajustează după forma corpului tău și îți va oferi un somn odihnitor, chiar și în cele mai stresante perioade din viața ta!

Este cazul să ții cont și de husa saltelei, mai ales că e atât de aproape de pielea ta. Testeaz-o și asigură-te că matlasarea e plăcută, confortabilă, și optează pentru un model cu husă detașabilă, pe care îl poți spăla la mașină, la o temperatură de minimum 60 de grade.

Preferata noastră este salteaua superioară Gold T65 Wellpur antialergică, luxoasă, matlasată cu spumă de memorie. De asemenea, tratamentul antibacterian te ține departe de pericolele acarienilor.

saltea suoerioasa

Saltea superioară 85x195 GOLD T65 WELLPUR

Află din filmulețul de mai jos cum să îți alegi salteaua superioară!

De asemenea, următorul material te va învăța de ce trebuie să ții cont atunci când testezi o saltea în magazin, un pas obligatoriu pentru a alege în deplină cunoștință de cauză!

Cum să îți îngrijești salteaua

Rezistența saltelei tale depinde, în mare măsură, de calitatea sa, dar și de greutatea ta și de atenția cu care o îngrijești. Iată cele mai bune sfaturi ca să te bucuri de o saltea cu o durată lungă de viață!

Folosește husă de protecție și saltea superioară! Așa cum am mai spus, aceste măsuri vor împiedica uzura saltelei și îi vor menține forma mai mult timp.

Aspiră salteaua cu regularitate, ca să te ferești de acarieni.

Nu așeza salteaua pe o suprafață care nu îi permite aerisirea: un truc valabil mai ales în cazul celei cu arcuri, care trebuie neapărat plasată pe o somieră.

Evită cuverturile de pat și nu îți face patul dimineața, imediat ce te-ai trezit, pentru a permite aerisirea saltelei. Dincolo de acest sfat, ai grijă să lași și tu salteaua să respire pentru câteva ore, scoțând-o la aer curat, pentru a descuraja răspândirea acarienilor.

Așa cum ai văzut, alegerea saltelei este extrem de importantă pentru sănătatea ta. Ține cont de trucurile noastre și investește în cele mai bune modele, pe care le vei regăsi pe jysk.ro sau în magazinele Jysk! Este posibil să îți recuperezi somnul de prunc!

Surse foto: JYSK.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.