De ce nu te trezeşti odihnită dimineaţa

De ce nu te trezeşti odihnită dimineaţa

Redactor Divahair.ro

Te-ai culcat devreme, dar tot te-ai trezit obosită? Bineînțeles că dai vina pe stres și pe agitația din timpul zilei, dar ia în considerare că oboseala de dimineața poate avea și alte cauze, cum ar fi:

Lipsa unui program de somn:

Viețile noastre sunt în concordanta cu ritmul circadian (cunoscut și că ceasul biologic). Mergând la culcare la ore diferite în fiecare noapte, rupem acest ciclu, lucru care poate duce la somnolenţă și oboseală. Este bine să te obișnuiești să mergi la culcare la aceeași ora în fiecare noapte.

Mai mult somn în weekend:

Daca dormi 5-6 ore pe noapte în timpul săptămânii, iar în weekend iți place să prelungești timpul petrecut în pat, din nou rupi ritmul biologic al corpului. Pentru a evita acest lucru, încearcă să nu modifici timpul de trezire cu mai mult de o ora. Tulburările de somn cresc riscul apariției obezității, a diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare.

biendormir

Amânarea alarmei:

15 minute de amânare a alarmei nu te vor ajuta cu nimic. Poți cădea în faza de somn adânc și te veți simți mult mai obosit la trezire. Cel mai bine este să iți setazi alarma pentru ora la care chiar trebuie să te dai jos din pat și să iți antrenezi voință.

Lumina din camera:

Daca ochii captează lumina, corpul suprima producția de melatonina, ceea ce poate duce la tulburări de somn. Acest efect se aplica atât în cazul luminii naturale, cât și la cea artificiala, cum ar fi un led TV strălucitor sau ecranul luminos al telefonului mobil. Deci este mai bine să oprești complet toate elementele electronice din dormitor.

Lipsa micului dejun:

Micul dejun te ajuta să dai startul ceasului biologic care monitorizează timpul până la următoarea odihna. Dacă trece prea mult timp între trezire și prima masă, corpul tău creşte nivelul cortizolului – hormonul stresului.

Consumul de alimente dulci sau care conțin amidon înainte de somn:

Mâncatul înainte de somn este dăunator nu doar pentru corp, ci și somnului. Acest lucru este valabil mai ales pentru alimentele cu un indice glicemic ridicat, care cresc nivelul cortizolului din organism. Efectul acestuia durează 5 ore, deci ar fi mai bine să renunți la pizza, prăjituri și cartofi cu 5 ore înainte de a te bagă la somn și să le înlocuiești cu alimente mai ușoare, cum ar fi iaurtul sau carnea cu un conținut scăzut de grăsimi.

Un dormitor supraîncărcat:

Un dormitor supraîncărcat este o reamintire a sarcinilor pe care nu le-ai terminat în timpul zilei, spun cercetătorii. În schimb, o camera îngrijită și un pat făcut cu lenjerie proaspăt spălată și parfumata te stimulează să mergi la culcare mai devreme. Pentru un somn bun, ordonează-ți în mod regulat lucrurile din dormitor.

Un dus fierbinte chiar înainte de culcare:

O baie caldă te vă ajută să te relaxezi și să adormi ușor, dar nu trebuie făcută chiar înainte de a merge la culcare. Scăderea temperaturii corpului este unul dintre semnalele pe care corpul le transmite atunci când ai nevoie de somn, iar un dus fierbinte perturba acest semnal. Pentru a preveni acest lucru, fă dus cu cel puțin 1,5 sau 2 ore înainte de culcare.

Adormi ușor și te trezești bine

Bazate exclusiv pe extracte naturale standardizate, atent selecționate pentru a conferi un somn liniștit și odihnitor, produsele din gama BienDormir induc somnul în mod natural, oferindu-i organismului tău o stare de calm și relaxare. În plus, la trezire nu apare starea de somnolenta reziduala specifica somnului indus de medicamentele de sinteza.

Dacă insomnia te vizitează din când în când, atunci iți recomandam Bien Dormir Forte. Prin combinația de extract uscat de passiflora, mac californian și melatonina, contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi și la atenuarea tulburărilor de somn. Poți lua o capsula pe seara daca lucrezi pe timp de noapte sau în condiții de iluminare artificiala, dacă schimba fusul orar, ai o perioadă super încărcată sau te confrunți cu o oboseala cronică. De asemenea, BienDormir Forte este recomandat și persoanelor vârstnice, la care secreția fiziologica de melatonina este redusă.

În cazul în care insomnia ta este cronică, iți recomandam Bien Dormir Rapid. Prin conținutul sau de extract uscat de valeriană, passiflora și mac californian, produce o stare de relaxare necesară instalării somnului, îmbunătățește calitatea acestuia, asigurând funcționarea organismului în condiții optime. Bien Dormir Rapid vine în sprijinul persoanelor care au tulburări ale duratei și calității somului, insomnii cauzate de stările de neliniște, stres sau tensiune nervoasă.

Articolul urmator
6 motive pentru care te trezești noaptea
6 motive pentru care te trezești noaptea
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.