DIVA a încercat: Am făcut cunoștință cu ozonoterapia la Clinica Eliade și viața nu va mai fi la fel de acum înainte!

DIVA a încercat: Am făcut cunoștință cu ozonoterapia la Clinica Eliade și viața nu va mai fi la fel de acum înainte!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Ce ai zice dacă ai afla că există o terapie care promite să “te rezolve” din cap până în picioare?

Ei bine, am vești bune pentru tine! Ea există și îți este mai mult decât la îndemână. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, zău de înțeleg cum de nu este mai populară această terapie în România! Vorbesc, după cum o spune și titlul, despre ozonoterapie, cu siguranță cel mai educativ și interesant lucru cu care am făcut eu cunoștință în ultima vreme.

Zilele trecute i-am vizitat pe prietenii de la Clinica Eliade pentru a face cunoștință cu secția lor de ozonoterapie. Recunosc, cunoștințele mele despre ozonoterapie, până să ajung la ei, erau destul de limitate. Îmi povestise o fostă colegă, extrem de entuziasmată (acum înțeleg și de ce!) despre această metodă alternativă de terapie - care are ca scop creșterea cantității de oxigen din corp prin introducerea, folosind diverse metode, de ozon în el - că ar fi un fel de “Rezolvă-Toate”. Și cum știm cu toții expresia “prea bun ca să fie adevărat”, ei bine… așa am catalogat și eu, la început, ozonoterapia. Ce mare bine poate să îmi facă creșterea gradului de oxigenare a țesuturilor?

Citește și Diva a testat 3 aparate de remodelare corporală: Află dacă ne-au plăcut sau nu

Se pare că nu puteam să mă înșel mai rău! Iar titulatura de “Rezolvă-Toate” - nume de cavaler pe cal alb, salvator absolut, din basme, nu? - mi se pare că i-am ales-o cum nu se poate mai bine!

Cum aveam să aflu de la domnul doctor specialist Mihai Pascu, mai orice problemă de sănătate ai avea - mică, mare, supărătoare, persistentă sau trecătoare - își găsește rezolvare prin ozonoterapie.

Anii și supărările și-au spus cuvântul și au brăzdat linii adânci pe chipul tău ș vrei să arăți, din nou, ca acum 5-10 ani? Say no more, ozonoterapia este răspunsul! Te supără genunchiul de la reumatism și prezici vremea mai bine ca Busu? Tot la ozonoterapie trebuie să te duci! Ai probleme dermatologice, cicatrici, urme de la acnee sau semne de bună purtare? Disfuncții erectile? Suferi de astenie? Ozonoterapia este răspunsul! Ah, și câte și mai câte probleme își găsesc răspunsul aici, din fericire!

Citește și Secƫia de Recuperare Medicală de la Clinica Eliade, luminița de la capătul tunelului pentru cei care vor să se pună, din nou, pe picioare

De la boli vasculare și neurologice, afecțiuni stomatologice(tratament al cariilor, bolilor parodontale, aftelor bucale, pre și post implantologie), ortopedice (reumatism, hernie de disc, lombosciatică, dureri cervicale, patologie traumatica sportivă), infecții bacteriene, virale și fungice, neurologice (cefalee, depresie, boli neurovasculare) până la nemulțumiri cosmetice sau dermatologice (herpes, acnee, eczeme, celulită), această terapie promite să le rezolve sau să le amelioreze pe toate.

Un lucru minunat îl reprezintă faptul că ozonoterapia poate fi de mare folos și persoanelor care au tumori maligne -  utilizată pre și post chimioterapie, ea îmbunătățește efectul acesteia și reduce semnificativ efectele secundare ale acesteia.

Dacă toate cele de mai sus te-au convins și vrei să profiți, cât de curând posibil, de efectele minunate ale Tot ce trebuie să faci, în primă etapă, este să te programezi la un consult, iar echipa dedicată și profesionistă de specialiști ai clinicii te va diagnostica, îți va recomanda și crea un program de tratament special mulat pe problemele tale. Program de tratament realizat cu una sau o combinațiile de terapii cu ozon de care dispune clinica Eliade, în funcție de natura și de gravitatea afecțiunilor diagnosticate.

Metodele de terapie cu ozon existente sunt:

 • Sauna cu aburi și ozon
 • Insuflații cu ozon
 • Injecții cu ozon
 • Autohemoterapie minoră și majoră (amestecarea unei cantitati de sange recoltate de la pacient cu ozon si reinjectarea ei intravenos)

Sauna cu ozon la Clinica Eliade

Ce afecțiuni tratează?

 • boli reumatice;
 • boli ale sistemului vascular (arteroscleroză, sindromul Raynaud, insuficienƫă vasculară periferică);
 • boli neurologice periferice și în spasticitate;
 • boli virale ca hepatita, herpes zoster;
 • obezitate;
 • sindroame dureroase cronice;
 • sindrom de oboseală cronică.

Insuflații cu ozon la Clinica Eliade

Ce afecțiuni tratează?

 • afecƫiuni ale sistemului digestiv, colite, fistule anale, boala Crohn, rectocolita ulcerohemoragică, afecƫiuni ale ficatului (hepatite, ciroze, steatoza, toxicitate)
 • boli autoimmune
 • oncologie
 • geriatrie
 • anti-aging
 • diminuare a durerilor specifice afecƫiunilor pelviene (anexita)
 • tratarea acestora si reducerea disconfortului si inflamațiilor aparatului genito-urinar feminin, îmbunătăţirea capacităţii reproductive

Infiltrații intraarticulare cu ozon

Recomandate în caz de:

 • tulburări în metabolismului colagenului;
 • mecanisme autoimune;
 • traumatisme nerecuperate corect;
 • suprasolicitarea articulară în activitatea fizică excesivă;
 • fenomene inflamatorii cronice;
 • tulburări circulatorii;
 • mecanismele specifice îmbătrânirii, etc.

Autohemoterapie minoră la Clinica Eilade

Ce efecte are?

• Crește imunitatea;
• Tratează dermatitele, urticariile;
• Tratează alergiile respiratorii, rinitele alergice, astmul bronsic, etc.;
• Tratează acneea şi furunculoza;
• Este un tratament adjuvant în oncologie

Autohemoterapie majoră la Clinica Eliade

Indicată pentru:

 • patologii inflamatorii, degenerative
 • tulburări de imunitate
 • sindroame dureroase
 • patologia oncologică.

Secția de ozonoterapie de la Clinica Eliade, după cum se vede din imaginile de mai sus, este extrem de bine dotată, cu aparaturi de ultimă oră, parcă desprinse din filme SF, gata să te facă bine, indiferent de ce te supără. 

Ce m-a determinat pe mine să încerc ozonoterapia? Ei bine, din păcate, sufăr de hernie cervicală, meniscuri rupte la ambele genunchiuri, apă la genunchi, gonartroză, tendinită și un început de scolioză. Un buchet variat de afecțiuni ortopedice mai mult decât supărătoare și îngrijorătoare pentru un om de numai 35 de ani, ce-i drept. Dar buchet din care, cu ședințe de ozonoterapie special gândite și adaptate gravității problemelor mele, voi putea să rup, rând pe rând, din “flori”.

Dacă mă țin cum trebuie de programul recomandat de domnul doctor Pascu, am toate șansele să nu ajung sub "cuțit", așa cum se preconizează acum că se va întâmpla. Cu o răbdare de fier și explicații extrem de clare și detaliate, dr. Pascu m-a făcut să privesc cu speranță viitorul și să am extrem de multă încredere în efectele binefăcătoare ale ozonoterapiei asupra problemelor mele ortopedice. Nu vă pot spune ce ușurare am simțit când am aflat că există rezolvare, și încă una atât de simplă și nedureroasă pentru afecțiunile care îmi macină, dureros, trupul de ceva ani buni!

De asemenea, femeie fiind, nu o să-ți ascund faptul că mi-a surâs enorm enooorm și ideea de folosire a ozonoterapiei în scop cosmetic. Să arăt la 35 ca la 25 după numai câteva ședințe de ozonoterapie? Fără să injectez botox&Co? Da, vă rog!

Care sunt avantajele terapiei cu ozon în rejuvenare față de deja binecunoscutele intervenții cosmetice de întinerire? Ei bine, ozonoterapia, pe scurt și pe înțelesul nostru, stimulează organismul să se refacă el însuși din interior, fără alți factori externi. Pe deasupra, dacă, de exemplu, o injecție cu botox îți garantează numai câteva luni de efect maxim, dacă apelezi la ozonoterapie, acest termen limită nu există. Normal că nu o să arăți fix de 25 și la 65, dar întinerirea este vizibilă și îndelungată.

Și, dacă asta nu era de ajuns, efectul este și unul 100% natural! Ajungi să arăți ca vechea TU și nu ca o persoană de, lucru pe care procedurile cosmetice clasice, după cum bine știm, nu îl pot promite. și cine nu ar vrea să se pună pe scaun, să închidă ochii preț de câteva minute, lăsându-se pe mâinile dibace ale specialiștilor în ozonoterapie de la Eliade și, la "trezire" să constate că s-a întors în timp?

Și chiar dacă te numeri printre norocoșii la care, în urma controlului, se constată că nu este necesar niciun tratament în adevăratul sens al cuvântului, tot poți beneficia din plin de ce are ozonoterapia să ne ofere, ea având un uriaș potenţial de prevenire a unor afecțiuni grave și de optimizare a sănătăƫii, a stării de bine şi de creştere a performanţelor fizice şi psihice.

În concluzie, ne întoarcem, vrem nu vrem, la ce am zis mai devreme: ozonoterapia este o minune a medicinei moderne care poate fi de folos oricărui individ, de la mic la mare, de la bărbat la femeie. Recomand din inimă să apelezi la serviciile impecabile oferite în acest domeniu - și nu numai - de către cei de la Clinica Eliade. Este pur și simplu o investiție în tine, în sănătatea ta pe termen lung, pe care trebuie să o faci aici și acum! Crede-mă, îți vei mulțumi mai târziu pentru alegerea făcută!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.