Greşeala pe care o faci atunci când mănânci pepene şi care te poate îmbolnăvi

Greşeala pe care o faci atunci când mănânci pepene şi care te poate îmbolnăvi

Redactor Andreea Baluteanu

Este sezonul pepenilor, cel mai bun moment pentru a profita din plin de beneficiile lor! Atât cel galben, cât şi cel roşu au un aport extraordinar pentru sănătatea noastră şi se împacă bine şi cu dietele de vară, fiind în acelaşi timp extrem de gustoși. Ce le mai poţi cere?

Neatenţia noastră poate transforma pepenele din aliat în adevărat duşman. Descoperă şi tu greşeala pe care mulţi dintre noi o comitem atunci când consumăm acest fruct binefăcător şi care ne poate ruina sănătatea!

Nu speli pepenele? Rişti să te îmbolnăveşti!

Tocmai ai cumpărat un pepene zemos şi abia aştepţi să ajungi acasă să îl consumi. Îl depozitezi repede la frigider, numeri minutele cu papilele gustative înnebunite de anticipare şi apoi îl tai nerăbdătoare şi te răsplăteşti cu dulceaţa sa.

 

O fotografie postată de LoveRaw (@loveraw) pe

Faptul că, în tot acest proces al răsfăţului culinar, omiţi să speli pepenele te poate costa sănătatea! De unde provine acest pericol?

În primul rând, trebuie să ţinem cont că pepenii cresc în câmp, ceea ce îi infestează cu tot felul de dăunători, nocivi pentru sănătatea ta. Mai departe, până ce ajung în plasa de cumpărături, fructele sunt atinse de mai multe persoane, cu preocupări îndoielnice pentru igienă, fie că îi achiziţionezi de la supermarket sau de la producătorii locali. Nu în ultimul rând, trebuie să fii conştientă şi de faptul că te expui riscului de a transfera microbii de pe coaja pepenelui, prin cuţit, în interiorul său, dar şi asupra celorlalte alimente din frigider, atunci când îl depozitezi.

De aici până la infecţii cu E.coli, Salmonella şi chiar hepatita A nu mai este decât un pas. Ai vrea să plăteşti cu indigestii, diaree sau spitalizare simplul fapt de a te fi răsfăţat cu o felie delicioasă de pepene?

Ce să faci pentru a contracara acest risc? Să speli pepenele, bineînţeles, dar să o faci cu atenţie! Experţii recomandă să nu cureţi pepenele sub jet puternic de apă, deoarece acesta poate să determine răspândirea bacteriilor la suprafaţa sa. Lasă apa să curgă încet şi foloseşte o perie din peri vegetali, pentru a te asigura că atingi şi orificiile din coaja pepenelui, care adăpostesc tot felul de dăunători.

Clăteşte cu apă rece, apoi şterge pepenele cu un prosop de hârtie. Lasă-l să se usuce câteva minune la aer, înainte de a-l depozita la frigider.

După ce ai bifat toţi aceşti paşi, te poţi bucura, în sfârşit, cu conştiinţa împăcată, de gustul delicios al pepenelui!

Tu comiteai până acum această greşeală de a nu spăla pepenii? Te-am convins cât de important este acest pas?

Du-ţi cunoştinţele mai departe şi află de aici şi cum să tai pepenele ca o profesionistă, în trei feluri diferite!

Surse foto: Hepta, Instagram

Articolul urmator
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (85)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.