Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Greșeala mortală pe care o poți face când folosești dezinfectantul de mâini

Otilia Geavlete

Din momentul în care s-a declanșat pandemia de coronavirus, dezinfectantul de mâini a ajuns unul dintre cele mai căutate produse de pe piața. Oamenii au cumpărat cantități cât mai mari, pe care să le depoziteze acasă, pentru a fi siguri că le ajung pentru un timp nelimitat. Au fost chiar perioade în care nu mai puteai găsi dezinfectant în farmacii și supermarketuri. 

Deși lucrurile s-au mai relaxat, dezinfectantul de mâini a devenit deja parte din viața de zi cu zi. Chiar dacă prima măsură pe care trebuie să o luăm pentru a preveni infecțiile este să ne spălăm riguros pe mâini, cu apă și săpun, atunci când suntem pe stradă sau în oraș folosim, mai ales, dezinfectantul. 

femeie dezinfectant

Iar, dacă mergem încolo și încoace cu mașina, cel mai probabil lăsăm dezinfectantul de mâini chiar în interiorul automobilului. Dar aceasta poate fi o greșeală fatală. 

De ce nu trebuie să lăsăm dezinfectantul în mașină

Pompierii de la Departamentul West Lake din Wisconsin, SUA au arătat ce se poate întâmpla dacă depozităm dezinfectantul de mâini în mașină, în condițiile zilelor fierbinți de vară

Aceștia au publicat o fotografie pe Facebook, cu ușa unei mașini, distrusă complet din cauza unui incendiu provocat de supraîncălzirea dezinfectantului, într-o zi toridă. Același lucru se poate întâmpla dacă așezăm dezinfectantul în apropierea unei flăcări deschise

”Menținerea dezinfectatntului de mâini în mașină în timpul vremii călduroase, expunerea la soare cauzând mărirea luminii prin sticlă și, în special, alăturarea dezinfectatului de o flacără deschisă în timp ce se fumează în vehicule sau la grătar, în timp ce te bucuri de acest sfârșit de săptămână poate duce la dezastru”, a fost mesajul pompierilor pe pagina de Facebook. 

usa masina

Sursa foto: Pinterest

Trebuie să ținem cont că dezinfectantul de mâini este, la urma urmei, alcool inflamabil și se poate aprinde dacă nu îl manevrăm cu atenție. Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă mergem cu dezinfectantul pe bordul mașinii, într-o zi fierbinte de vară și alcoolul se aprinde, declanșând un incendiu în care ne-am putea pierde viața.

Iată de ce este indicat să nu lași niciodată dezinfectantul în mașină, să-l iei cu tine doar când te asiguri că pornești aerul condiționat în vehicul, iar acasă să depozitezi dezinfectantul în locuri întunecate și răcoroase. 

Surse foto: IStock, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!