Greșeala pe care o faci când mergi la toaletă și care te îmbolnăvește grav

Redactor Andreea Baluteanu

Ți-ai pus vreodată întrebarea dacă gesturile pe care le faci pe pilot automat sunt executate corect sau nu? Spălatul pe dinți, pieptănatul, mestecatul, utilizarea toaletei: toate aceste mecanisme ne-au intrat deja în subconștient și suntem capabile să le punem în practică fără a ne mai gândi deloc la ele.

Ceea ce nu înseamnă că sunt și realizate corect pentru sănătatea noastră. Azi îți atragem atenția asupra unei greșeli de care foarte puține dintre noi suntem conștiente cu adevărat! Vezi cum te poți îmbolnăvi atunci când dai curs celei mai elementare dintre nevoile umane!

Tu cum te ștergi după cum ce ai avut scaun?

Știm că suntem pe cale să invadăm un teritoriu delicat, dar o facem cu un motiv bun. Experții au atras atenția că mulți dintre noi comitem o greșeală gravă atunci când ne ștergem. Care este aceea? Utilizăm hârtia dinspre spate spre față.

De ce e atât de alarmant? Deoarece astfel conduci germenii și virusurile conținute de scaunul tău în părțile mai delicate precum uretra sau vaginul. De aici și până la infecții vaginale sau urinare nu mai e decât un pas.

Care este metoda corectă? Folosește neapărat hârtia igienică dintre față spre spate. Așa știi că duci germenii cât mai departe de zonele intime și că te abonezi la o stare de sănătate excelentă.

Alte recomandări de care să ții cont când mergi la toaletă

Se pare că experții au studiat în amănunt comportamentul nostru la baie, ceea ce nu ar trebui să te jeneze, ci mai degrabă să te ușureze, fiindcă astfel poți găsi informațiile de care ai nevoie fără a fi nevoie să întrebi în mod direct.

Am aflat și care e poziția corectă în care să te ștergi. Conform specialiștilor, cel mai bine este să întinzi mâna de-a curmezișul spatelui și printre picioare. Această modalitate te va feri cel mai bine de răspândirea infecțiilor.

Există însă și subiecte mai delicate. În cazul în care consistența scaunului e subțire sau ai diaree, evită să folosești constant hârtie igienică pentru că te poți irita. Spală-te mai bine sau apelează la șervețele intime umede. Atenție însă, ține-te departe de cele puternic parfumate sau cu substanțe artificiale și mizează pe un sortiment hipoalergic, cu ingrediente naturale.

Un alt sfat este acela de a alege hârtie igienică fără parfum. Astfel vei evita pericolul de a irita regiunea sensibilă a anusului și a vaginului sau de a suferi de alergii.

Și da, șterge consecvent. E posibil ca la un moment dat să te saturi, dar du-ți misiunea până la capăt și oprește-te doar când hârtia igienică e perfect curată.

Cum să ții la distanță infecțiile

Pe lângă ștersul în direcția corectă, dinspre față spre spate, sunt și alte recomandări care te protejează de infecțiile tractului urinar sau ale vaginului!

Bea multă apă! Un corp hidratat va lupta mai bine cu infecția.

Folosește lenjerie de bumbac. Acest material natural, care lasă pielea să respire, previne înmulțirea bacteriilor și răspândirea infecțiilor.

Limitează consumul de zahăr. Zahărul ridică glicemia, crește coeficientul de energie și apoi îl scade brusc, ceea ce va limita circulația sângelui și va priva organele de oxigen. În aceste condiții, corpul e mai puțin apărat în fața infecțiilor.
 

Multi-Gyn Intiskin Spray e special conceput pentru confortul tău intim. Produsul se folosește cu precădere pentru a calma mâncărimile, iritațiile și arsurile din zona intimă, care pot fi cauzate de epilat, șervețele umede, tampoane, hârtie igienică, săpunuri agresive, de sport sau de activitatea sexuală. Spray-ul are un efect plăcut și răcoritor și îți va conferi o senzație inegalabilă de prospețime. Aplică de două până la de trei ori pe zi sau ori de câte ori este nevoie. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.