Gustarea de seară care te ajută să crești masa musculară

Gustarea de seară care te ajută să crești masa musculară

Lorena Teacă

Proteinele sunt elementele cheie care ajuta la dezvoltarea masei musculare și la întărirea sistemului imunitar.

Aceste substanțe nutritive pot fi asimilate atât din mesele principale, cât și din gustări delicioase, care pot fi luate la ceas de seara, fără grija caloriilor.

Un studiu recent a scos la iveală faptul că o porție de 30 de grame de brânză de vaci, consumată cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare, poate ajuta la creșterea masei musculare.

Femeie care se ține cu o mână de perete

În urma analizei rezultatelor și a simptomelor s-a ajuns la concluzia că brânza de vaci și proteinele dețin aceleași beneficii, nefiind prezente diferențe notabile între cele două. Aceste beneficii includ îmbunătățirea forței mușchilor, a metabolismului și a sănătății în general.

Chiar dacă studiul a fost realizat pe 10 femei de 20 de ani, ele nu sunt singurele care pot beneficia de consumul de proteine pe timp de noapte, deoarece un laborator din Olanda a obținut aceste date atât la bârbați, cât și la femei, de toate vârstele.

“Perioada de dormit de pe timpul nopții reprezintă cel mai lung interval în care oamenii nu simt nevoia de a mânca. Acest lucru semnifică faptul că este posibil ca procesarea proteinelor musculare să fie la cel mai mare nivel pe timpul nopții. Prin urmare, este ideal să profiți de această perioadă de timp catabolică, transformând-o într-o oportunitate de creștere sau sinteză a proteinelor”, a declarat directorul Universității de Științe și Medicină din Florida.

Femeie care trage de fiare

Mai mult decât atât, s-a descoperit că administrarea de proteine înainte de culcare poate reprezenta o modalitate de recuperare după exerciții fizice intense, prin sinteza proteinelor și îmbunătățirea echilibrului proteic.

Astfel, dacă dorești să consumi înainte de culcare ceva mai substanțial decât un shake proteic, optează pentru brânza de vaci, care este foarte sănătoasă și gustoasă.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Ce fel de rochie de seara ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de rochie de seara ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.