Grupa de sange B3: cum iti influenteaza sanatatea si personalitatea

Grupa de sange B3: cum iti influenteaza sanatatea si personalitatea

Cristina Tarziu

Sistemul AB0 pentru clasificarea grupelor de sange a inceput sa fie folosit de la inceputul secolului trecut si foarte curand diverse articole speculative, dar si studii de specialitate, au atras atentia asupra faptului ca o anumita grupa de sange poate determina anumite predispozitii la boli si chiar poate determina anumite caracteristici ale personalitatii. Grupa de sange B3 (sau B) este cea mai putin raspandita grupa de sange din lume, imediat dupa AB.

Grupa de sange B3 - compatibilitati


Conform ultimelor date, doar 19% dintre romani au grupa de sange B, 41% au grupa de sange A, 34% au grupa de sange 0 si 6% AB. La nivel global, grupa B e chiar mai putin raspandita (10%), in timp ce 46% din populatie are grupa 0, 40% are grupa A si 4% are grupa AB.

Grupa de sange B poate primi sange prin transfuzie de la grupele de sange B si O si poate dona sange pentru grupele B si AB.
 
  

Sanatatea persoanelor cu grupa de sange B3


Un studiu realizat la Universitatea Harvard a ajuns la concluzia ca femeile cu grupele de sange AB si B au un risc mai ridicat de a dezvolta cancer ovarian.

Alte cercetari au aratat ca persoanele cu grupele de sange AB si B au un risc mai ridicat de a dezvolta cancer pancreatic.

Persoanele cu grupa de sange B au, de asemenea, un risc mai ridicat de boli cardiace.

Pe de alta parte, un studiu realizat de American Journal of Epidemiology a scos la iveala faptul ca riscul de a face cancer la stomac este cu 26% mai crescut daca ai grupa de sange A sau AB, decat daca ai grupa B sau 0, diferenta facand-o bacteria Helicobacter Pylori. Desi doua treimi din populatia lumii o poarta in intestine, persoanele cu grupa de sange AB sau A au reactii mult mai puternice ale sistemului imunitar la aceasta bacterie, ceea ce ar putea creste riscul de cancer.

O alta veste buna pentru persoanele cu grupa de sange B este ca au cu pana la 50.000 de ori mai multe tulpini de bacterii benefice decat grupele de sange A sau 0. Compozitia microflorei tractului digestiv este foarte importanta pentru ca dereglarile la nivelul ei sunt legate de numeroase boli metabolice, printre care diabetul de tip 2 si obezitatea.

Antigenii determina, se pare, si felul in care hormonii sunt eliberati in organism. Se considera, astfel, ca persoanele cu grupa de sange A sau B au un raspuns mult mai bun la exercitiile si antrenamentele de calmare, precum yoga, in special cele care sufera de depresie.

Grupa de sange B3 si personalitatea


In anul 1930, un profesor japonez pe nume Tokeji Furukawa a publicat o lucrare in care sustinea ca fiecare grupa de sange in parte reflecta personalitatea purtatorului. Conform lui Furukawa, daca ai grupa de sange B esti o persoana pasionala, creativa, puternica, careia ii place natura. Pe de alta parte, esti si egoista, iresponsabila, neiertatoare si dezordonata.

Mai multe despre cum iti modeleaza grupa de sange personalitatea poti citi AICI!
Articolul urmator
Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!
Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!
Cum este personalitatea ta de tip selfie?
Incepe quiz
Cum este personalitatea ta de tip selfie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (23)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.