Cum îţi alegi absorbantele potrivite pentru sănătatea organismului tău

Cum îţi alegi absorbantele potrivite pentru sănătatea organismului tău

Eugenia Dinescu, redactor

Menstruaţia devine o parte importantă a vieţii tale încă din perioada pubertăţii, aşa că nu este de mirare că gestul de a merge la supermarket şi de a pune în coş o cutie de tampoane devine aproape un automatism. Produsele pentru igiena intimă sunt esenţiale pentru orice femeie, dar te-ai gândit vreodată la pericolele la care te expui atunci când alegi o cutie de tampoane sau absorbante?

În ciuda aspectului lor imaculat, nu toate produsele destinate igienei feminine sunt atât de inofensive precum par. Reziduuri de pesticide şi îngrăşăminte folosite în culturile de bumbac, toxine şi compuşi sintetici cu potenţial alergen (raion, polipropilenă sau neutralizatori de miros): toate aceste pericole ascunse ne pândesc din spatele produselor pe care ne bazăm în menţinerea igienei intime şi pot provoca probleme serioase de sănătate, precum sindromul şocului toxic (SST), tulburări hormonale sau reacţii alergice la nivelul aparatului reproducător.

Există însă o variantă mai bună şi mai sigură pentru tine: magazinul online Rangali.ro îţi aduce produsele pentru igienă feminină Natracare, realizate din bumbac organic, ideale pentru a-ţi proteja încrederea şi sănătatea în perioadele mai delicate ale lunii, dar prietenoase şi cu mediul înconjurător.

Învaţă să faci alegeri responsabile pentru sănătatea ta şi descoperă care este modalitatea potrivită de protecţie pentru tine!

De ce ar trebui sa alegi tampoane şi absorbante bio?

 Alegem alimente şi produse cosmetice bio, însă puţine dintre noi acordă aceeaşi atenţie produselor destinate igienei intime. Pe lângă pesticidele şi ierbicidele folosite pe culturile de bumbac, care pot provoca dezechilibre hormonale şi au potenţial cancerigen, majoritatea culturilor de bumbac sunt obţinute prin organisme modificate genetic -  un risc serios  pentru sănătatea ta.

Mai mult, pielea delicată din regiunea intimă este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului şi se poate irita uşor din cauza polipropilenei (un derivat din petrol din care se produce învelişul exterior al tampoanelor comerciale), parfumurilor şi clorului folosit în procesul de albire a bumbacului -  câteva ingrediente comune în majoritatea produselor absorbante.

Un alt material folosit pe scară largă în  fabricarea tampoanelor este rayonul, un tip de celuloză care, în anumite cazuri, înlocuieşte în totalitate bumbacul. Acesta te expune unui risc mai mare de a dezvolta infecţii fungice, deoarece poate lăsa în urmă fibre care pot deveni un mediu fertil pentru dezvoltarea bacteriilor.  Tampoanele şi absorbantele organice, în schimb, elimină acest risc: fabricate din bumbac organic 100%, acestea au o structura de fibre ondulate care se îmbină între ele, spre deosebire de rayon care nu îşi păstrează forma fixă şi poate lăsa fibre în interiorul vaginului.

Tampoane interne

   
 Tampoane interne bio Natracare - Normal, 20 buc,
rangali.ro, 24 de lei
  Tampoane interne bio Natracare - Normal, 10 buc,
rangali.ro, 17 lei

E adevărat că zilele de menstruaţie necesită puţin mai multă grijă decât într-o zi obişnuită, însă acest proces normal nu ar trebui să te facă niciodată să te simţi limitată. Îndrăzneşte să porţi acea pereche strâmtă de pantaloni albi sau să mergi la Pilates, deoarece tampoanele interne îţi oferă cel mai înalt nivel de confort de protecţie! Mai uşor de folosit decât o cupă menstruală şi mai discrete decât un absorbant clasic, tampoanele interne sunt  opţiunea ideală pentru tine atât în zilele cu flux ridicat, cât şi în zilele cu flux redus, oricare ar fi stilul de lenjerie pe care îl preferi. Uită de riscul iritațiilor pielii din zona intimă, de prezenţa mirosurilor nedorite sau a petelor accidentale şi mizează cu încredere pe protecţia oferită de tampoanele interne Natracare, disponibile atât în varianta cu aplicator, cât şi fără.

Absorbante externe


 
 
  Absorbante bio Natracare Ultra Extra de noapte,
8 buc, rangali.ro, 23 de lei
 Absorbante bio Natracare Ultra Extra de noapte,
12 buc, rangali.ro, 23 de lei

Se schimbă în mai puţin de un minut, sunt comode şi deloc dificil de purtat: absorbantele externe sunt ideale pentru a-ţi asigura protecţia în oricare zi a menstruaţiei! Alege gradul de protecţie potrivit pentru fluxul menstrual şi uită de griji! Te vei convinge de gradul înalt de protecţie pe care ţi-l oferă în timpul nopţii, atunci când te mişti involuntar şi îţi schimbi poziţia de câteva ori pe noapte: cu o lungime suplimentară, dar la fel de subţiri şi uşoare precum un absorbant normal, te vei bucura de confortul de care ai nevoie pentru un somn liniştit, fără griji!

Pentru igiena zilnică

 
 Absorbante zilnice bio Natracare - Mini/breathable,
30 buc, rangali.ro, 14 lei
 Absorbante zilnice bio Natracare - Curbate,
30 buc, rangali.ro, 15 lei

Secreţiile vaginale sunt absolut normale, însă îţi pot furniza indicii importante legate de sănătatea ta, aşa că nu ignora semnalele discrete pe care corpul tău ţi le transmite. Orice modificare a culorii sau mirosului secreţiei poate indica un dezechilibru al florei vaginale, aşa că foloseşte întotdeauna produse blânde pentru îngrijire, formulate special pentru nevoile regiunii intime. Pentru a fi sigură că flora bacteriană nu va fi afectată, alege întotdeauna produse pentru igienă naturale, care respectă pH-ul optim şi echilibrul delicat al pielii din această zonă. Absorbantele zilnice Natracare îţi asigură confortul şi prospeţimea de care ai nevoie pe tot parcursul zilei, fără să simţi că porţi ceva!

Fiecare femeie este diferită, aşa că respectă indiciile propriului corp şi alege întotdeauna cea mai bună opţiune pentru tine! Realizate din bumbac organic 100%, fără parfum şi fără înălbitori, tampoanele şi absorbantele Natracare îţi conferă echilibrul perfect între protecţie deplină şi delicateţe în perioada menstruaţiei.

Din grijă pentru mediu şi pentru tine, produsele Natracare sunt biodegradabile (în proporţie de 95% până la 100%) şi nu au fost testate pe animale, aşa că poţi avea siguranţa că alegerea ta nu va avea un impact nociv asupra mediului.  

Descoperă gama completă de produse sanitare feminine Natracare accesând magazinul online Rangali.ro şi oferă-i corpului tău îngrijirea pe care o merită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.