Ingredientul care îți îndesește părul și pe care l-ai ignorat până acum

Ingredientul care îți îndesește părul și pe care l-ai ignorat până acum

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Un păr bogat care să strălucească de vitalitate este visul oricărei femei. Toate știm care sunt cauzele ce duc la deteriorarea condiției acestuia: stres, oboseală, alimentație proastă. De cele mai multe ori, uităm că natura ne este cel mai bun prieten și apelăm la tratamente costisitoare care rareori au vreun efect. Ceea ce trebuie să facem este să ne întoarcem înapoi la natură și să profităm de toate bogățiile pe care aceasta ni le oferă.

Atunci când vine vorba de sănătate, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne analizăm cu grijă dieta și să o schimbăm. Vitaminele, mineralele și antioxidanții sunt un adevărat miracol pentru organismul nostru. Acest lucru se aplică și în cazul afecțiunilor pielii și scalpului. Toate problemele pe care le avem legate de podoaba capilară își au originea în alimentația proastă. În acest caz, trebuie să facem schimbări majore și să îi oferim organismului nostru nutrienții necesari care favorizează creșterea părului.

S-a descoperit că un anumit ingredient pe care majoritatea dintre noi l-am ignorat până acum are efecte miraculoase, mai ales că se află printre singurele alimente care îți pot îndesi părul. Varza kale conține multe vitamine și minerale esențiale, precum vitaminele E, B, fierul, fitonutrienții și calciul. De asemenea, conține și probioticele atât de prețioase care mențin sănătatea florei intestinale și care sunt componentul de bază pentru o piele curată și un păr sănătos.

Cum ajută varza kale la creșterea părului?

Pe lângă nenumăratele vitamine și nutrienți pe care le conține, se pare că este și un aliment alcalin care previne aciditatea crescută din organism. Atunci când mediul din organismul tău este prea acid, apar primele semne prin care corpul cedează, semne ce includ căderea părului și deteriorarea unghiilor. Varza kale crește elasticitatea părului, fapt ce îl face mai rezistent. Vitamina A care se găsește în compoziția sa produce sebumul benefic și luptă împotriva radicalilor liberi care afectează scalpul și părul.

Cantitățile mari de vitamina C ajută la formarea colagenului, esențial pentru sănătatea părului. Colagenul oferă rezistență părului și ajută la creșterea acestuia. Studiile au demonstrat că lipsa de vitamina C din organism este principala cauză a pierderii părului și a deteriorării acestuia. Varza kale luptă împotriva mătreții și îi oferă scalpului hidratarea de care are nevoie prin producția de sebum.

Cum se poate consuma această varză miraculoasă?

Varza se poate găti la abur, înăbușită, fiartă sau sote. Totuși cea mai indicată și eficientă metodă de consumare a acesteia este în stare crudă. Puteți să o adăugați în diverse salate, în combinație cu alte legume hrănitoare. Dacă vă deranjează gustul ușor amar, atunci puteți să faceți smoothie cu diverse fructe în care să adăugați și ingredientul -minune.

Puteți să consumați varza zilnic sau de câteva ori pe săptămână. Rezultatele sigur vă vor încânta!

Articolul urmator
8 moduri prin care îți poți crește încrederea în tine fără să fii încrezut
8 moduri prin care îți poți crește încrederea în tine fără să fii încrezut
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.