Îngrijirea sinusurilor în sezonul rece: ce rol au decongestionantele nazale

Îngrijirea sinusurilor în sezonul rece: ce rol au decongestionantele nazale

Redactor Andreea Baluteanu

În contextul pandemiei actuale, îngrijirea sinusurilor a devenit practic mai importantă ca niciodată. Dat fiind că infecțiile respiratorii sunt mai de temut ca oricând, prevenția este cea care poate face diferența.

În acest sens, decongestionantele nazale sunt „medaliate” ale metodelor de top de îngrijire a sinusurilor și de prevenire, pe cale de consecință, a infecțiilor respiratorii. De partea cealaltă, și aceste produse pot avea, în unele cazuri, o reputație întunecată, fiind predispuse la a provoca dependență sau a deveni ineficiente în timp.

Nu mai ai însă temei de griji, fiindcă noi am descoperit decongestionantele nazale ce au drept vedetă un ingredient natural cu performanțe uluitoare. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Decongestionantele nazale cu xylitol, produsele în care să investești acum

Decongestionantele nazale se numără printre aliații noștri valoroși atunci când suferim de gripă sau răceală. Eliberând căile respiratorii înfundate sau blocate în urma congestiei nazale, aceste produse sunt ideale pentru alinarea simptomelor unor afecțiuni precum gripele și răcelile, alergiile sezoniere, guturaiul sau sinuzita.

femeie tanara si racita foloseste spray pentru decongestionare nazașa

Însă decongestionantele nazale au primit și o reputație proastă, existând cazuri când nu mai funcționează după un anumit timp sau produc dependență. Din fericire, oamenii de știință au descoperit ingredientul care reușește să elibereze căile nazale, să ușureze respirația și să îmbunătățească starea de sănătate în multiple alte modalități, despre care îți vom vorbi mai jos (cu dovezi și „tot tacâmul”). Fără dependență și fără efecte secundare: e posibil!

Este vorba despre xylitol! Îl cunoșteai numai în calitate de îndulcitor? Într-adevăr, această substanță combină molecule de zahăr și molecule de alcool care stimulează receptorii gustului dulce de pe limba ta. Îl vei percepe exact ca pe zahăr, cu diferențe esențiale, însă: xylitol-ul nu crește glicemia, are mai puține calorii, deținând în schimb o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Xylitol-ul se regăsește și în fructe și legume, dar este produs și în mod natural de către corpul nostru, prin metabolism.

Și totuși, ce legătură are xylitol-ul cu decongestionantele nazale? Prezent și în produsele pentru igiena orală, acest ingredient are numeroase virtuți ascunse, așa cum vei vedea în rândurile de mai jos.

În primul rând, studiile au arătat că xylitol-ul inhibă lipirea bacteriei Streptococcus Pneumoniae de mucoasa nazală. Cercetarea realizată în 1998 a venit cu rezultate fabuloase: în urma administrării xylitol-ului, aderența bacteriei de celulele umane a scăzut de la 41 de unități per celulă la doar 13 astfel de microorganisme. În procente, este vorba despre o diminuare de peste 68% a alipirii, cu siguranță numere care să te convingă.

Mai mult, nu numai că xylitol-ul inhibă alipirea bacteriilor de țesuturi, dar astfel nu le mai oferă mediu propice spre dezvoltare. Ce rezultă de aici? Că microorganismele dăunătoare nu vor putea supraviețui și vor fi în cele din urmă eliminate în mod natural de către corp.

Te macină an de an alergiile sezoniere? Nu ești singura, aceste afecțiuni fiind tot mai preponderente. Deși în majoritatea cazurilor nu ne amenință viața, cu siguranță scad calitatea ei și, din păcate, remediile sunt practic inexistente.

Până la xylitol, care se poate dovedi și soluția neașteptată în cazul rinosinuzitei cronice. Astfel, cercetările desfășurate de Dr. Talal Nsouli de la Georgetown University, din 2015, arătau fără echivoc că o soluție salină pe bază de xylitol era mult mai eficientă decât cea tradițională pentru irigarea sinusurilor. Din nou, rezultatele erau mai mult decât convingătoare. Raportându-se la un chestionar care ilustra severitatea simptomelor resimțite de bolnavii de rinosinuzită cronică, cercetătorii constatau că administrarea soluției cu xylitol conducea la o îmbunătățire a calității vieții cu peste 25%. De asemenea, și circulația fluxului de aer era suplimentată cu 36%. Un alt atu al soluțiilor pe bază de xylitol? Spre deosebire de cele saline, ele își păstrau efectele pozitive în timp și nu înrăutățeau condiția pacienților, cum se putea întâmpla în cazul primelor.

Astfel, concluzia era mai mult decât îmbucurătoare. Atunci când era realizată o combinație de soluție salină și xylitol, se obținea o reducere a volumului de țesut din sinusuri și o deschidere a căilor nazale, iar pacienții respirau mai bine și mai ușor.

Știm la ce te gândești acum. Și ce putem spune despre virusul COVID-19 și infecțiile respiratorii? Se pare că tot xylitol-ul este unul dintre cei mai promițători „generatori de vești bune” din ultima perioadă. De data aceasta, ne referim la un studiu desfășurat la University of Tennessee, care sublinia capacitatea ingredientului nostru prețios de a bloca adeziunea SARS-CoV-2 la țesuturi, inactivând mai mult de 99.9% dintre microorganismele dăunătoare care provoacă infecția.

Activitatea virucidală a xylitol-ului a fost de asemenea cercetată și la Universitatea din Geneva, oamenii de știință ajungând la aceeași concluzie, aceea că rolul acestui ingredient în completarea metodelor de prevenție a nemiloasei boli cu care ne confruntăm acum poate fi esențial în controlul pandemiei. Iar dat fiind faptul că 90% dintre virusurile SARS-CoV-2 rezidă în căile respiratorii superioare, vestea este cu atât mai bună.

Cele mai bune decongestionante nazale te așteaptă la Xlear!

Spray-urile pe bază de xylitol au fost incluse și de The Institute for Functional Medicine printre cele mai bune soluții pentru întărirea imunității și prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, alături de o dietă sănătoasă, somn, purtarea măștii, spălarea frecventă a mâinilor, activitatea fizică moderată și reducerea nivelului de stres.

Iar atunci când vine vorba despre alegerea produselor de top, noi avem încredere în Sistemul Xlear Îngrijire Sinusuri cu xylitol! Combinând înțelepciunea înaintașilor noștri cu cercetările moderne, Xlear ne pune la dispoziție produse dezvoltate de către medici, ușor de folosit și ideale pentru îngrijirea sinusurilor.

Ce recomandăm? În primul rând, Spray-ul nazal homeopatic cu ardei (pulverizator) Xlear Max. Incluzând ardei, folosit din vechime ca un antihistaminic natural eficient în curățarea sinusurilor și decongestionarea nazală, aloe vera pentru proprietățile de calmare și vindecare, produsul conține și xylitol, este natural și nu provoacă dependență. Ce face? Reduce presiunea sinusurilor, congestia nazală și durerile de cap, hidratează și protejează sinusurile delicate și poate fi utilizat de câte ori resimți simptomele.

spray nazal xlear cu ardei

Fără a da dependență sau a provoca efecte secundare, pentru utilizare zilnică recomandăm Xlear spray nazal (cu pulverizator). Numărul 1 la vânzări în America și Canada, spray-ul nazal salin conține xylitol, fără a usca căile nazale, așa cum fac produsele obișnuite, ci hidratând și calmând sinusurile. Formula revoluționară curăță, atenuează congestiile nazale și împiedică alipirea bacteriilor și a poluanților de mucoasa nazală. Bonus: ingredientele provin de la plante nemodificate genetic, astfel că produsul este complet natural.

spray nazal cu solutie salina si xylitol

Fiind sigur, eficient și atât de delicat, xylitol-ul este recomandat de la cele mai fragede vârste de către pediatrii din toată lumea. Astfel, nu putea exista alegere mai bună pentru copilul tău decât Kid`s Xlear, picături nazale pentru copii. Produsul conține soluție salină și atât de apreciatul xylitol, pentru ca micuțul tău să respire mai bine ca niciodată. Formula este completată de apă purificată, sare și extracte de semințe de grapefruit.

Kid`s Xlear, picături nazale pentru copii pefundal alb

Descoperă întreaga gamă de decongestionante nazale de la Xlear! Ai grijă de sinusurile tale și bucură-te de o viață lungă și fericită, în care fiecare respirație e o binecuvântare, cu produsele pe bază de xylitol!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.