Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Mituri despre implantul dentar

Miercuri, 30.05.2018
de Ana Munteanu
 • Intervenția chirurgicală pentru un implant dentar este foarte dureroasă.

În realitate, tehnica modernă îi permite medicului efectuarea unei intervenții minim invazive și aproape deloc dureroase, deoarece managementul durerii se realizează prin tehnici de sedare/anestezie și cu tratament medicamentos.

 • Implanturile dentare costă foarte mult

Beneficiile implantului dentar sunt incontestabile și depășesc orice alte tehnici de reconstrucție a zâmbetului. Dent Estet oferă garanție pe viață și plata în 24 de rate, fără dobândă.

 • Tratamentul cu implant dentar durează foarte mult.

Tehnicile moderne de tratament cu implant dentar permint montarea implantului dentar foarte repede, iar funcționalitatea lui este imediată. Există chiar posibilitatea de a avea un zâmbet nou în doar o zi.

 • Sunt prea tânăr sau prea în vârstă pentru un implant dentar

Vârsta înaintată sau prea fragedă este factorul frecvent invocat de cele mai multe persoane pentru a evita implantul dentar. În realitate, un medic bine pregătit, ce are la dispoziție o tehnologie adecvată și un plan complet de tratament, poate realiza cu succes un tratament cu implant dentar indiferent de vârsta pacientului (de la adolescenți până la vârstnici).

 • Implanturile dentare au foarte multe efecte secundare

Riscurile și complicațiile care pot apărea în cazul implantului dentar sunt aceleași ca la orice tip de intervenție chirurgicală care presupune incizii și suturi. Pacienții pot resimți un disconfort cu manifestare locală, inflamarea zonei și un risc minim de apariție a unei infecții, în primele zile de la efectuarea procedurii.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că și tu vei manifesta oricare dintre aceste efecte secundare. Din contră, statistic vorbind, peste 90% dintre pacienții care au implant dentar se întorc la activitățile profesionale chiar din ziua următoare intervenției. Medicul implantolog experimentat va încerca întotdeauna să mențină scăzut orice risc, iar tu trebuie să te asiguri că urmezi întocmai tratamentul și indicațiile pe care stomatologul le-a personalizat pentru tine.

 • Implanturile dentare nu sunt mai bune decât protezele dentare

Acesta este un mit des întâlnit în rândul pacienților. Comparativ cu protezele dentare obișnuite, implanturile dentare prezintă numeroase avantaje, precum:

 • implantul dentar poate înlocui un singur dinte fără a afecta țesuturile moi din jurul acestuia
 • permite păstrarea țesutului osos în locul în care se realizează extracția dintelui
 • procedura cu implant dentar permite restaurarea tuturor dinților, la fel de eficient ca și în cazul protezelor dentare
 • nu există riscul ca mâncarea să rămână în zona coroanelor dentare.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!