Nu le mai repeta! 5 greşeli pe care le faci când îți cumperi un costum de baie

Redactor Andreea Baluteanu

Se apropie perioada în care ne pregătim pentru concediile la mare! Iar achiziția unui costum nou de baie este o prioritate acum! Și ce poate fi mai plăcut decât să știi că mergi la cumpărături și că, în plus, vei aduce acasă un item vestimentar pe care îl vei purta în cele mai frumoase clipe din viața ta?

Însă achiziția de costume de baie poate presupune și câteva aspecte mai puțin plăcute! Ce se detașează în acest context? Greșelile pe care le faci când cumperi un costum de baie! Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Ce să NU faci când îți cumperi costumul de baie

Dacă shoppingul e pasiunea noastră, cumpărăturile de costume de baie se află în vârful acestei piramide. Pentru că așteptarea e de multe ori mai dulce chiar decât experiența în sine, e de înțeles de ce ne simțim atât de bine când cumpărăm costume de baie. Iată care sunt greșelile pe care le poți comite și care pot altera satisfacția acestui moment (și timpul petrecut la plajă, mai târziu).

Cumperi aceeași măsură la sutien și la slip. Foarte puține dintre noi ne bucurăm de conformația ideală când vine vorba despre costumele de baie. Practic, numai siluetele tip clepsidră și cele atletice, drepte, se califică în general pentru aceeași măsură la sutien și la slip. Pentru noi, restul, muritoarele de rând, e necesar să achiziționăm două mărimi diferite, acesta fiind și motivul pentru care producătorii vând separat articolele pentru costume de baie.

Nu ții cont deloc de tipul tău de corp. Dacă achiziționezi întotdeauna costumele de baie în funcție de tendințe sau de ce îți face cu ochiul, e posibil să ai de suferit când te uiți în oglindă. Ca fiecare item din garderoba ta, și costumele de baie ar trebui achiziționate ținând mai întâi cont de forma siluetei tale și abia apoi de modă. Dacă, precum mai sus, femeile cu siluete tip clepsidră pot alege orice, în cazul celor cu altă formă a corpului lucrurile stau diferit. Dacă ai corpul în formă de măr, optează pentru un sutien cu susținere și un slip cu talie înaltă, iar dacă silueta este tip pară, cumpără un sutien cu volane sau cu aplicații care să mărească vizual zona bustului.

Nu iei în calcul calitatea materialului. Un costum de baie bun poate să te țină și câțiva ani. Și în condițiile în care suntem sfătuite să consumăm cât mai puțin, să investești într-un item de calitate e cea mai inteligentă decizie.

Nu iei în considerare destinația costumului. Dacă îl cumperi numai pentru înot, asigură-te că materialele sunt de cea mai bună calitate și că mențin căldura corpului atunci când te miști în apă. Dacă nu îți place să intri în apă sau vrei un costum pentru un pool party, poți opta și pentru modele cu multe decupaje sau cu inserții de voal și dantelă, mai ales că sunt „pe val”.

Nu îți iei măsuri de siguranță când probezi în magazin. E periculos cu, dar nu se poate fără: probatul costumelor de baie e obligatoriu și riscant în același timp. Dacă nu ne crezi, află că sunt o mulțime de boli pe care le poți lua când probezi costumele de baie din magazine: dermatita de contact, păduchii, scabia, infecție cu norovirus sau MRSA (stafilococ auriu meticilino-rezistent). Însă cea mai răspândită afecțiune contagioasă în cazul probării costumelor de baie este candidoza. O mulțime de tipuri de fungi și de bacterii pot coexista pe slipul costumelor de baie, chiar și când acestea sunt protejate de acea folie adezivă de plastic. Așa că fii prevăzătoare!

Cum previi bolile pe care le poți lua de pe costumele de baie

Cum să probezi și să fii protejată în același timp? Vezi mai jos!

Păstrează lenjeria pe tine! Riscul de a greși mărimea e extrem de mic: vino pregătită cu o pereche de chiloți fără cusături, de culoarea pielii. Nu apela însă la tanga, deși poate părea decizia cea mai inteligentă, deoarece nu te vor proteja prea tare.

Ai grijă la sănătatea ta intimă! Un vagin cu o floră echilibrată va respinge de unul singur toate acele microorganisme patogene care trăiesc laolaltă pe un slip din magazine. De aceea, e vital să mănânci sănătos și să menții o igienă intimă corespunzătoare.

Multi-Gyn Femiwash e o spumă concentrată bioactivă perfectă pentru igiena intimă zilnică. Produsul nu conține săpun, parfum sau conservanți și curăță delicat, fără a afecta echilibrul atât de sensibil al celei mai delicate părți a corpului tău. Mai mult, Multi-Gyn Femiwash are la bază complexul 2 QR care împiedică fenomenul de alipire a bacteriilor de țesutul vaginal, exact ceea ce ai nevoie când mergi să probezi costume de baie.

Multi-Gyn Femiwash previne disconfortul vaginal reprezentat de iritații, mâncărimi sau inflamații și este recomandat inclusiv pentru pielea uscată sau foarte sensibilă.

Produsul curăță și dezinfectează eficient și delicat și conține acid lactic care menține aciditatea vaginală naturală, ceea ce împiedică dezvoltarea microorganismelor patogene. Nu în ultimul rând, Multi-Gyn Femiwash stimulează și creșterea lactobacililor protectori: aproape că nu mai ai motive să îți fie teamă de costumul acela de baie.

Multi-Gyn Femiwash este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.