Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

O femeie a murit după ce și-a curățat sinusurile după metoda asta. Mare grijă!

Lorena Teacă

O femeie în vârstă de 69 de ani din Seattle a fost sfătuită de medicul ei să-și clătească sinusurile de două ori pe zi, pentru a scăpa de infecția sinusală de care suferea. Femeia a făcut asta, conform recomandărilor medicului, folosind apă de la chiuvetă pe care trebuia să o filtreze cu ajutorul unui purificator.

După o lună de curățare a sinusurilor în acest mod, femeia a descoperit o erupție mare pe partea dreaptă a nasului. După numeroase vizite la dermatolog, femeia a rămas nelămurită, deoarece rezultatele nu au putut oferi un diagnostic precis. 

Femeie care stă întinsă cu mâna la nas

La un an după apariția erupției cutanate, femeia a suferit o criză convulsivă, moment în care s-a descoperit că aceasta avea o leziune neobişnuită pe creier. Medicii au efectuat de urgență o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta leziunea, dar câteva zile mai târziu femeia acuza senzație de amorțire pe partea stângă a corpului și o stare mintală modificată.

Un neuropatolog a considerat că poate fi vorba despre o infecție bacteriană, aşa că i-a administrat medicamente pacientei, însă starea femeii nu se îmbunătățea deloc, iar familia acesteia a hotărât că este mai bine ca aceasta să fie deconectată de la aparatele care o țineau în viață.

Testele realizate după moartea femeii au arătat aceasta a murit din cauza unei bacterii care trăiește în sol, dar și în apă, numită Balamuthia Mandrillaris. Odată ajunsă în creier, bacteria poate provoca o infecție mortală.

Femeie cu șervețel la nas

La momentul actual se cunosc foarte puține informații despre această bacterie, motiv pentru care nu există nici tratament, nici metode prin care poate fi prevenită contractarea acesteia. 

Conform statisticilor Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor, au existat aproximativ 200 de cazuri de infecții cu Balamuthia Mandrillaris, cel puţin 70 dintre acestea doar în SUA. 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (19)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta