Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Redescoperă-ți feminitatea! Scapă de disconfortul creat de uscăciunea vaginală!

Viorica Ghinea, redactor

Uscăciunea vaginală este una dintre problemele intime care poate să apară la aproape orice reprezentantă a sexului frumos de-a lungul timpului, dar care este resimțită mai des după înaintarea în vârstă. În jur de 17% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18-50 de ani se confruntă cu uscăciune vaginală pe parcursul vieții și aproximativ 60% dintre cele care au intrat la menopauză, când nivelul de estrogen scade din organism.  

În mod normal, pereții vaginului sunt acoperiți cu un strat umed cu pH ușor acid, care are rolul de a asigura un mediu sănătos, fără infecții. Dar o serie de cauze pot să afecteze acest echilibru interior și să conducă spre efecte neplăcute la nivelul acestei zone (usturimi, mâncărimi, dureri). Schimbările hormonale (sarcină, naștere, alăptare, menopauză), folosirea unor produse de îngrijire neadecvate pentru zona intimă, probleme psihologice (depresie, stres, oboseală, anxietate), administrarea anumitor medicamente (alergii, răceli, antidepresive) sunt cele mai întâlnite cauze ale uscăciunii mucoasei vaginale.

Citește în continuare care sunt semnele care îți indică faptul că ai această problemă intimă și la ce soluții poți să apelezi pentru a o remedia.

Simptomele uscăciunii vaginale

Senzația de uscăciune vaginală se simte în special în timpul unui act sexual, când o femeie poate să simtă usturime și durere din cauza lipsei de lubrifiere naturală. Astfel de momente conduc în cele din urmă la pierderea interesului sexual, afectând considerabil viața intimă a cuplului. Alte simptome sunt mâncărimile și senzațiile de arsură ce apar atunci când porți o lenjerie care nu lasă pielea să respire, când te așezi ori când faci sport. Se vor putea observa schimbări și la nivelul vulvei, labiile vor deveni mai subțiri. De asemenea, pot să apară modificări la nivelul secreției vaginale, care își poate schimba consistența și mirosul.

Soluții împotriva uscăciunii mucoasei vaginale

Nu lăsa ca uscăciunea vaginală să îți afecteze calitatea vieții, ci apelează la ajutorul unor produse care contribuie la ameliorarea simptomelor ei și la vindecarea rănilor apărute în această zonă. Există metode care ajută vaginul să își recapete lubrifirea naturală treptat, creând un mediu sănătos.

 Mastrelle Chic 30+, recomandat de medicii obstetricieni și ginecologi, este pentru produs destinat uscăciunii vaginale care poată să apară în perioada fertilă (cauzată de dezechilibre hormonale în condiții fiziologice – sarcină, naștere, a doua perioadă a ciclului menstrual sau în conditii induse de stres, oboseală, administrarea de anticoncepționale hormonale, aplicarea radioterapiei și a chimioterapiei). El aderă perfect la mucoasa vaginală, reface nivelul normal de hidratare al vaginului, având proprietăți lubrifiante excelente, contribuie la vindecarea rănilor vaginale și la ameliorarea simptomatologiei (durere, usturime, mâncărime). Efectele lui benefice se vor simți încă de la prima utilizare. Aplicatorul are dimensiuni adecvate astfel încât produsul să fie aplicat pe toata suprafața vaginală.

Forma de prezentare: cutie cu 10 doze a 2,5g gel și un aplicator vaginal

Mastrelle Madame 45+ este indicat în cazul uscaciunii vaginale cu care se confruntă femeile la premenopauză, menopauză și postmenopauză (cauzată de deficitul de estrogeni în perioada respectivă, posthisterectomie sau în timpul folosirii de contraceptive). Produsul nu are hormoni în compoziția lui. El aderă perfect la mucoasa vaginală, reface nivelul normal de hidratare al vaginului, are proprietăți lubrifiante excelente, contribuie la vindecarea rănilor vaginale și la ameliorarea simptomatologiei (durere, usturime, mâncărime). Acesta este recomandat de medicii obstetricieni și ginecologi. Gelul acționează de la prima folosire. Aplicatorul are dimensiuni adecvate astfel încât produsul să fie aplicat pe toată suprafața vaginală.

Forma de prezentare: cutie cu 7 doze a 2,5g gel și 7 aplicatoare vaginale.

Probleme intime te fac să uiți de principalul tău atu: feminitatea! Pe feminitatepură.ro te poți redescoperi! Acolo este locul unde vei învăța să îți iubești corpul și să ai mai multă încredere în tine. Renunță la temerile ce îți răpesc bucuriile de zi cu zi și lasă-te inspirată de postările din comunitatea de pe pagina de Facebook Feminitate pură.

Ai grijă de sănătatea ta și de frumusețea ta! Descoperă pe feminitatepură.ro sprijinul de care ai nevoie! Înscrie-te în comunitatea Feminitate pură și te vei simți mai frumoasă și mai puternică în fiecare zi.

Nu lăsa ca problemele intime să îți afecteze dorința de a te bucura de viață. Simte-te bine în pielea ta, renunță la complexe și redescoperă-te zi de zi.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!