Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

O supravieţuitoare a cancerului de col uterin trage un semnal de alarmă! Citeşte povestea ei!

Andreea Baluteanu

România ocupă un nedorit loc întâi la incidenţa şi rata de mortalitate provocată de cancerul de col uterin, o formă de cancer altfel curabilă, atunci când este depistată la timp, conform Ministerului Sănătăţii. Deşi celulele canceroase sunt identificate prin intermediul testului Babeș-Papanicolau (obligatoriu pentru orice femeie de peste 25 de ani), lipsa de informare sau indiferenţa curmă anual vieţile a mii de românce.

Descoperă mai jos povestea unei tinere supravieţuitoare a acestei nemiloase afecţiuni, diagnosticată la numai 24 de ani, care a decis să tragă un semnal de alarmă asupra simptomelor cancerului de col uterin.

O supravieţuitoare atrage atenţia asupra simptomelor cancerului de col uterin

La 20 de ani, cancerul de col uterin este una dintre ultimele preocupări ale noastre. Deşi tot felul de poveşti despre cancerul la nivelul cervixului (colul uterin) apărute la vârste tot mai fragede vin să ne altereze dramatic perspectiva roz asupra vieţii, foarte puţine dintre noi acordăm vreo importanţă acestor cazuri.

Sperăm însă ca mărturia lui Heather Keating, o tânără supravieţuitoare, să schimbe această situaţie şi să îţi atragă atenţia asupra simptomelor cancerului de col uterin! Descoperă mai jos mesajul emoţionant pe care l-a oferit pe Facebook, în traducere adaptată!

„E săptămâna conştientizării cancerului de col uterin. Așa că vă rog să îmi distribuiţi postarea, astfel încât oamenii să fie la curent cu importanţa testelor Papanicolau, dar şi a ascultării propriului trup.

Vreau să vă împărtăşesc povestea mea, pentru a ajuta la conştientizarea simptomelor cancerului de col uterin. Astfel încât fetele sub 25 de ani, care nu au dreptul la un test Papanicolau gratuit, să ştie la ce să fie atente, iar cele peste 25 de ani să realizeze cât de important este să se testeze.

Am fost diagnosticată cu cancer de col uterin în stadiul unu la 24 de ani. Pentru că aveam 24 de ani, nu aveam dreptul la un test gratuit şi transformările celulare din colul meu uterin au rămas nedetectate.

Am început să mă confrunt cu sângerări între menstruaţii şi după sex. Mi-am consultat medicul generalist, care mi-a spus să mă întorc după 25 de ani pentru un test Papanicolau. M-am gândit că e bine. Nici în cele mai rele vise nu aş fi crezut că am cancer. Trei luni mai târziu, sângerările s-au accentuat şi am devenit anemică. M-am întors la medic şi am fost îndrumată către un ginecolog. Am făcut o biopsie şi apoi am fost trimisă la un ginecolog cu specializare în oncologie, pentru a mă trezi în acea cameră. Ştiţi despre ce vorbesc: camera în care oamenii primesc veşti rele, cu o cutie de şerveţele pe masă.

Ştiam ce urma...

Mi s-a spus că sufăr de cancer de col uterin şi am primit această carte (nr: cartea din imagine). Aveam nevoie de un RMN pentru a stabili dacă celulele canceroase s-au răspândit din cervix în tot restul corpului. Rezultatele urmau să decidă tratamentul necesar.

Din fericire, cancerul era limitat la cervix şi putea fi îndepărtat pe cale chirurgicală. După patru săptămâni de la diagnostic, cancerul nu mai exista! Am fost norocoasă, atât de norocoasă că l-am descoperit din timp.

NU MAI AM CANCER!

Am trăit cea mai dramatică, emoţională şi dureroasă experienţă din viaţa mea. Nimeni nu ar trebui să treacă prin ea. Deci, cu ajutorul vostru, vreau să îmi împărtăşesc povestea, pentru a ajuta la conştientizarea simptomelor cancerului de col uterin.

Dacă ai peste 25 de ani, te rog să îţi faci timp pentru testele Papanicolau! Sunt atât de importante! Mi-aș dori să fi avut şansa de a descoperi din timp transformările din interiorul celulelor, înainte să devină canceroase. Dacă ai sub 25 de ani şi simţi că ceva nu este în regulă, te rog, consultă un medic generalist.

Simptomele (cancerului de col uterin) sunt:

- sângerări anormale (menstruaţie abundentă sau prelungită, sângerări între menstruaţii, după sex sau după menopauză);

- secreţii urât mirositoare;

- durere sau disconfort în pelvis sau în timpului actului sexual.

Cu cât aceste informaţii sunt distribuite mai mult, cu atât gradul de conştientizare va fi mai mare, iar oamenii vor fi diagnosticaţi la timp sau chiar înainte ca boala să se dezvolte.

Vă rog să distribuiţi această postare şi asiguraţi-vă că prietenii şi familia se testează, pentru că nu este niciun motiv de jenă. Vă poate salva viaţa!

http://www.cervicalcheck.ie/

http://www.cancer.ie/cancer-information/cervical-cancer#sthash.05NWucac.dpbs

Tu ce părere ai? Crezi că mesajul postat de tânăra supravieţuitoare Heather Keating, despre simptomele cancerului de col uterin, îşi va atinge scopul?

Descoperă aici şi un simptom mai puţin cunoscut al cancerului de sân, împărtăşit tot de o supravieţuitoare generoasă!

Surse foto: Facebook, Hepta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!