Patru ingrediente care îți otrăvesc creierul zi de zi

Patru ingrediente care îți otrăvesc creierul zi de zi

Viorica Ghinea, redactor

Stilul de viață actual nu este deloc un aliat pentru sănătatea noastră. De la mediul care ne înconjoară până la alimentele pe care le consumăm zi de zi, totul pare să ne otrăvească puțin câte puțin.

Tu știi că există anumite ingrediente care afectează celulele creierului? Acestea nu numai că îl împiedică să funcționeze la capacitate normală, dar pot și să favorizeze apariția unor afecțiuni grave.

1. Cafeina în exces

Nu îi spune „Adio!” ceștii pline cu cafea aromată, însă ia în considerare că este bine să ții sub control consumul acestei licori. Bineînțeles, cafeina are multe beneficii, dar numărul lor nu va fi în creștere dacă faci exces, dimpotrivă. Nu uita că acest ingredient nu se găsește doar în cafea, ci și în anumite ceaiuri, ciocolată, cacao, sucuri răcoritoare și băuturi energizante.

De ce ar trebui să ai grijă cu consumul cafeinei? În urma unor studii de specialitate, efectele negative asupra creierului nu au putut fi neglijate. Se pare că ea produce tulburări de somn și creează anxietate, ceea ce poate deveni un factor de stres în plus pentru creier.

2. Îndulcitorii artificiali

Atunci când au apărut prima oară pe piață, îndulcitorii artificiali au fost văzuți ca o minune căzută din cer. Multe persoane s-au bucurat de astfel de produse, însă acum au început să iasă la iveală efectele lor negative asupra creierului și nu numai. De exemplu, aspartamul, un îndulcitor artificial care este folosit ca înlocuitor al zahărului în compoziția a peste 6000 de produse, scade performanțele cognitive.

3. Zahărul rafinat

Zahărul rafinat, denumit „otrava albă”, scade performanța cognitivă, afectează memoria și activitatea hormonală. De asemenea, acest ingredient este asociat cu inflamațiile din corp, în special cu cele de la nivelul tractului digestiv.

Tot zahărul rafinat reprezintă un risc pentru dezvoltarea depresiei cronice și a schizofreniei.

4. Fluorul

Un alt ingredient periculos vestit pentru faptul că otrăvește creierul este fluorul. El se găsește atât în apa de băut, cât și în pasta de dinți, așa că este destul de greu să îl eviți în viața de zi cu zi. Studiile în domeniu au scos la iveală faptul că fluorul scade coeficientul de inteligență, în special în rândul copiilor. De aceea este indicat să consumi apă fără fluor ori să îți cumperi un filtru special. De asemenea, ar trebui să îți îndrepți atenția spre pastele de dinți care nu au în compoziția lor acest ingredient periculos pentur creier și nu numai.

Nu este ușor să elimini complet aceste ingrediente nocive din viața ta, însă este important măcar să încerci să monitorizezi consumul lor. Te vei simți mult mai bine după ce vei lua măsurile necesare în acest sens.

Citește și cât de grave sunt efectele poluării asupra creierului tău!

Articolul urmator
Prima zona a corpului pe care o speli la dus iti dezvaluie personalitatea
Prima zona a corpului pe care o speli la dus iti dezvaluie personalitatea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.