Periculos! "Leacul" anti COVID-19 al Corinei Chiriac, desființat de un medic specialist

Periculos! "Leacul" anti COVID-19 al Corinei Chiriac, desființat de un medic specialist

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Corina Chiriac a devenit virală în mediul online după ce a publicat un tutorial prin care își învață prietenii virtuali să se trateze de noul coronavirus. Artista în vârstă de 71 de ani are propria teorie și îndeamnă oamenii să folosească acest leac băbesc.

Postarea de pe Facebook a Corinei Chiriac a fost distribuită masiv, iar în cadrul acesteia artista a atașat și fotografii din timpul propriului tratament care, susține ea, vindecă și virusul SARS-CoV2.

"Dragii mei, pentru că suntem în anotimpul 'racelilor' vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu și care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncălzim corpul. Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne 'țin' mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce 'secrete' folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc sănătate.", a scris Corina Chiriac, pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

Corina Chiriac a explicat, pas cu pas, ce face pentru a se trata de răceala sezonieră. Artista susține că metoda este foarte eficientă și în lupta cu Covid-19.

  • Seara, după ce am aerisit, fierb apa într-o cratiță, cu frunze de mentă, levanțică sau frunze de ceai. ADAUG ÎN APA FIERBINTE O ASPIRINĂ ȘI MĂ ASIGUR CĂ S-A TOPIT. Dau cu cremă în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac pentru că voi transpira și mă 'împrietenesc' câteva minute cu temperatura apei fierbinți.
  • Mă acopăr cu un prosop mare și gros.
  • Apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. INSPIR PE NAS ȘI PE GURA, PE RÂND. LA PESTE 56 DE GRADE, VIRUSUL CORONA MOARE. Opțional ascult în acest timp muzica de relaxare și îmi inchipui numai stări frumoase...
  • La final, mă usuc pe par, schimb basmaua cu o căciuliță și pun un prosop uscat în jurul gâtului. Dorm cât mai înfofolită, într-o cameră încălzită ( calorifer electric ?! ) iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura. Să fiți bine.

Citește și: Răspunsul incredibil dat de Olivia Steer, când un fan i-a cerut sfatul în plină pandemie de coronavirus

Medicul Mihai Pautov a criticat dur "leacul anti-Covid19" al Corinei Chiriac și a oferit o părere avizată din domeniul medical. Specialistul în chirurgie generală de la Institutul Clinic Fundeni a explicat de ce tratamentul nu este o variantă nici măcar pentru o banală răceală, dar pentru vindecarea de coronavirus.

Sursa foto: Facebook

  • "Nu există studii care să demonstreze orice efect benefic al inhalării cu abur cu aspirină. Cu atât mai mult, nu există studii care să demonstreze că această tehnică este sigură. Acesta este un teren minat pe care e bine să nu calci.
  • De altfel, orice sfat venit de la un non-medic, care ține de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atenție si scepticism.  Este nesănătos să inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/sesiune.
  • Camera nu trebuie încălzită, indiferent dacă ești sau nu răcit, temperatura ideală în camera în care dormi este de 19 – 21 de grade Celsius. Virusul Corona nu va muri la aburi fierbinți, mai rapid ne vom opări/ne vom arde mucoasele respiratorii. Este ok să ieși în frig și să lași corpul să se adapteze, atât timp cât ești bine îmbrăcat.", a scris medicul, pe Facebook.

Surse articol: Haihuin2 / Click.ro. / Adevărul

Sursa foto principală: Facebook Corina Chiriac

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Momentul din zi în care este periculos să aerisim casa iarna
Momentul din zi în care este periculos să aerisim casa iarna
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.