Piele uscată în zona intimă? Descoperă soluţia pentru igiena zilnică

Piele uscată în zona intimă? Descoperă soluţia pentru igiena zilnică

Redactor Andreea Baluteanu

Uscăciunea vaginală este un fenomen predilect care afectează sănătatea intimă, dar pielea uscată în zona genitală este mult mai rar întâlnită. Ceea ce nu înseamnă, nici pe departe, că acest fapt ar trebui considerat mai puțin grav sau deranjant.

Dacă pielea din zona intimă e uscată, te mănâncă sau, mai rău, se descuamează, la baza acestui fenomen poate sta o cauză la care nici nu te-ai fi așteptat. Îți spunem mai jos care sunt principalii factori care conduc la apariția senzației de piele uscată în zona intimă, dar și soluția ce îți va oferi alinarea de care ai atâta nevoie!

De ce suferi de piele uscată în zona intimă

Fie că vorbim despre pielea de pe labii sau de cea de pe muntele lui Venus, fenomenul uscăciunii este la fel de deranjant. Dincolo de disconfortul fizic pe care îl presupune, uscarea pielii poate avea ca rezultat și senzația insistentă de mâncărime sau chiar descuamarea. Cum ai putea să rămâi indiferentă?

De ce suferi de acest fenomen? Dermatologii și ginecologii sunt de părere că factorii care declanșează uscarea pielii în zona intimă pot fi numeroși. Iată mai jos care sunt cei mai importanți!

Lipsa de hidratare. Dacă nu bei suficientă apă sau dacă nu reușești să o reții în țesuturi, atunci te vei confrunta cu un deficit de hidratare. Deși este adevărat că lipsa celor doi litri de apă care trebuie consumați zilnic se vede mai ales la nivelul pielii de pe față și, în cazul corpului, de pe pulpe sau de pe abdomen, și cea din zona intimă poate fi afectată.

Folosirea produselor de igienă intimă cu potențial iritant. Cea mai frecventă cauză a uscării pielii din regiunea intimă sunt substanţele iritante conținute de produsele de igienă. Acestea usucă pielea, cauzează iritații, înroșire sau descuamare. Cele mai mari semne de întrebare le ridică spumantul de baie, anumite geluri de duș, loțiunile de igienă intimă sau șervețele intime. Însă la fel de periculoase se pot dovedi și absorbantele sau protejslipurile zilnice, care pot cauza uscarea pielii din zona intimă.

Băile lungi și fierbinți. Este recunoscut faptul că o baie lungă și fierbinte, la finalul unei zile epuizante, este balsam pentru suflet, dar pielea din zona ta intimă nu e nici pe departe de aceeași părere. Băile lungi, cu apă fierbinte, sunt total contraindicate pentru piele, deoarece îndepărtează lipidele care intră în compoziția barierei de apărare a dermului.

Anumite medicamente. Sunt unele pilule care prezintă drept efecte adverse uscarea pielii. Printre acestea se numără medicamentele pentru tensiune, dar și tratamentele agresive, precum chimioterapia, radioterapia sau dializa.

Spune „adio” uscării pielii cu Multi-Gyn FemiWash

Dacă fenomenul de uscare a pielii te-a scos din minți și deja interferează cu activitățile tale zilnice sau îți pune în primejdie inclusiv plăcerea de a trăi, este cazul să te adresezi unui dermatolog sau ginecologului tău.Principala măsură pe care o poți lua pe cont propriu este să analizezi cu lupa compoziția produselor tale de igienă intimă, deoarece, așa cum ți-am spus, iritanții din formula lor sunt principala cauză a pielii uscate. Înlocuiește orice loțiune, gel sau săpun intim cu Spuma concentrată bioactivă pentru igiena zilnică Multi-Gyn FemiWash. Produsul curăță delicat fără a afecta sistemul natural de apărare a țesutului, având la bază complexul 2QR care împiedică alipirea bacteriilor nocive de vagin. De asemenea, Multi-Gyn FemiWash este eficient în prevenirea disconfortului vaginal manifestat prin iritații, mâncărimi, inflamații sau fenomenul de piele uscată și este minunat dacă ai piele sensibilă sau foarte sensibilă.

 

Principalul atu al Multi-Gyn FemiWash, motivul pentru care experții îl consideră soluția pentru igiena zilnică a femeilor care se confruntă cu piele uscată în regiunea intimă, este reprezentat de faptul că exclude săpunul, parfumul sau conservanții. Produsul include în schimb acid lactic, ce îmbunătățește aciditatea vaginală.

Cum folosești? Aplică o cantitate mică de Multi-Gyn FemiWash în palmă și răspândește pe zona dorită. Clătește cu apă până ce te simți complet curată.

Multi-Gyn FemiWash este disponibil la Vavian Pharma!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.