Nu Skin

10 pași care te ajută să îți revii după divorț

Laura Voica

Este greu să-ți revii după divorț. Toți oamenii care trec printr-o astfel de experiență se simt singuri și pierduți în primele luni, sau chiar după ani de încercări de a-și găsi un nou drum. Sperăm la relații de lungă durată alături de persoana pe care o iubim. Nimeni nu intră vreodată într-o relație și se așteaptă să eșueze. Deși știm că există întotdeauna această posibilitate, însă nu există nimic care ne-ar putea pregăti vreodată pentru durerea pe care divorțul ne-o poate provoca.

Dar viața continuă și nu poți permite divorțului să distrugă toate lucrurile bune pe care încă le poți face cu viața ta. Iată câțiva pași practici care te vor ajuta să-ți recapeți viața, bucuria și speranța.

Nu ezita să ceri ajutor

Nu ezita să ceri ajutor

Nu îți ascunde sentimentele și emoțiile pe care le ai sub masca: “Sunt bine” dacă nu ești cu adevărat bine în interior. Este posibil ca oamenii din jurul tău să nu înțeleagă complet prin ce treci, dar te-ar ajuta foarte mult dacă ai avea pe cineva care să te sprijine în acest moment dificil. Petrece timp alături de familia și prietenii care te iubesc și ar fi dispuși să te ajute să ieși din această perioadă.

Sursă foto: Pixabay.com

Iartă

Iartă

Iertarea este cel mai puternic medicament pentru suflet. Ai fost rănită și doare. Iar pe măsură ce trece timpul, durerea poate să-și mai piardă din intensitate dar rămâne. Rămâne durerea surdă. E durerea neiertării. De multe ori, pentru că nu reușim să iertăm râmânem blocați în atunci și acum.

Mergi mai departe! Iartă! A ierta nu înseamnă să schimbi trecutul. A ierta înseamnă să te salvezi în prezent și să-ți dai voie la un viitor.

Sursă foto: Pixabay.com

Renuntă la lucrurile care îți aduc aminte de căsnicie

Renunță la lucrurile care îți aduc aminte de căsnicie

Aruncă toate aceste lucruri pe măsură ce începi să îți eliberezi mintea de gândurile negative. A păstra lucrurile materiale, înseamnă să păstrezi un fir invizibil legat de acea persoană, vei rămâne ancorată în trecut și vei retrăi toate emoțiile din timpul relației.

Ocupă-ți timpul cu diverse activități

Ocupă-ți timpul cu diverse activități

Va dura ceva timp până își vei reveni din trauma emoțională cauzată de divorț. Cu siguranță aveați un ritual împreună pe parcursul zilei dar vestea bună este că acum ai libertate 100% pentru a-ți petrece timpul exact așa cum îți dorești.

Atenție, nu te scufunda în muncă deoarece în aceste momente ai nevoie să-ți creezi amintiri noi și plăcute. Gândește-te la 3 lucruri pe care îți doreai să le faci dar nu aveai niciodată timp sau partenerul/partenera te oprea să le faci. Cunoaște oameni noi, du-te în excursii cu grupuri noi de oameni, înscrie-te la cursuri de dans sau actorie.

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta