12 motive pentru care sufletelor bătrâne le este mult mai greu să găsească dragostea

12 motive pentru care sufletelor bătrâne le este mult mai greu să găsească dragostea

Alida Enache

Sufletele bătrâne sunt acele persoane care, după cum sunt și denumiți, se pot simți mult mai vârstnice, mai mature și mai înțelepte față de vârsta lor biologică. În general, astfel de oameni sunt foarte dezvoltați din punct de vedere spiritual, iar intuiția și empatia lor funcționează la capacități maxime. Conștientizează existența umană în profunzime și sunt într-o continuă căutare a sensului vieții, a sufletului pereche. Pentru ei, existența este e lungă aventură, presărată cu numeroase obstacole, care au rolul de a le oferi cele mai importante lecții de viață. Deseori se pot lăsa copleșiti de sentimente, tocmai pentru că simt totul atât de intens, iar asta îi împiedică să trăiască o frumoasă poveste de dragoste alături de cineva.

Haide să vedem în rândurile de mai jos care sunt cele 12 motive pentru care sufletelor bătrâne le este mult mai greu sa găsească dragostea!

Imagine cu o femeie într-o barcă care vâslește

De ce le este greu sufletelor bătrâne să-și găsească dragostea

 1. Au un simț puternic al identității. Ei știu cu certitudine cine sunt și care sunt dorințele și nevoile lor din partea partenerilor/partenerelor. Nu pot începe relații decât cu persoane care le îndeplinesc în mod strict toate cerințele și tocmai de aceea de foarte multe ori nu au de unde să aleagă. Alegerile înțelepte le diminuează semnificativ numărul opțiunilor.
 2. Sunt hiper-intuitivi. Intuiția lor este foarte puternică și tocmai de aceea, atunci când nu este controlată, ea ar putea distruge orice relație. Sensibilitatea lor excesivă, dar și tendința de a gândi mult prea mult îi determină deseori să facă presupuneri care ar putea fi nefondate. În felul acesta, dacă nu învață să-și controleze emoțiile, relațiile lor pot fi sortite eșecului încă de la bun început.
 3. Sunt blocați în relații karmice. Sufletele bătrâne se agață deseori de acei oameni care îi fac să sufere nespus și care, în mod evident, îi vor lăsa cu inima frântă. Relațiile karmice au rolul de a ajuta fiecare persoană în parte să se descopere, să evolueze și să învețe să se detașeze după o lungă perioadă de suferință. Deși acest gen de iubire se poate simți destul de intens la început, nu este menit să dureze o viață întreagă.
 4. Trebuie să-și ducă la bun sfârșit țelurile. Deseori, astfel de persoane pot considera că dragostea le stă în cale atunci când încearcă să-și îndeplinească un vis sau să ducă la bun sfârșit un anumit țel. Tocmai de aceea, ei încearcă să-și “termine treaba” înainte de a începe o nouă poveste de iubire pentru că vor să se dedice în totalitate. Pur și simplu nu știu cum să le facă pe ambele deodată!
 5. Vor o relație doar cu sufletul pereche. Nu se vor mulțumi niciodată cu mai puțin. Ei așteaptă încă dintotdeauna să-și întâlnească sufletul pereche pentru a-și putea trăi tot restul existenței alături de acesta. Preferă să aștepte să-l întâlnească o viață întreagă decât să-și piardă vremea cu relații trecătoare și inutile.
 6. Știu că pasiunea este trecătoare. Pasiunea, fiorii unei noi iubiri și sentimentul de fluturași în stomac sunt trecătoare, iar suflete bătrâne știu asta mai bine ca oricine. Chiar dacă și ele îți doresc să trăiască iubirea la intensitate maximă, sunt mult mai interesate în a-și găsi parteneri/partenere cu adevărat compatibili/compatibile. Vor ca cei/cele pe care îi/le iubesc să le fie și prieteni adevărați, devotați pentru tot restul vieții.
 7. Sunt de modă veche. Nu, nu au nimic împotriva site-urilor sau aplicațiilor de întâlniri, dar nu consideră că și-ar putea găsi dragostea adevărată acolo. Ar prefera să-și cunoască sufletul pereche la o piesă de teatru sau la lansarea unei cărți decât într-un bar în timp ce savurează o băutură.
 8. Atrag oameni care au nevoie de ajutorul lor. Fiind vindecători înnăscuți, aceștia atrag deseori doar persoane care au nevoie de ajutorul lor. Deși adoră să-și ofere sprijinul atunci când este cazul, sufletele bătrâne își doresc ca relațiile lor să fie reale, să se bazeze pe dragoste pură și conexiune profundă, ci nu capacitatea lor de a-i vindeca pe alții.
 9. Nu-și doresc să “se joace”. Întâlnirile moderne și relațiile trecătoare pot fi cu adevărat extenuante pentru astfel de oameni. Aceștia își pot da seama cu ușurință atunci când nu sunt apreciați sau respectați cu adevărat și preferă să nu-și piardă timpul cu persoane care doar își doresc să se joace cu sentimentele lor.
 10. Au standarde foarte ridicate. Sufletele bătrâne au așteptări foarte mari în general, mai ales din partea lor. Asta înseamnă și că standardele lor sunt foarte ridicate și că nu se pot mulțumi cu puțin din partea unui/unei partener/partenere. Își doresc prea mult, într-adevăr, dar sunt conștienți că la un moment dat, dacă au răbdare, vor primi exact ce au nevoie.
 11. Au bagaje emoționale. Sufletele bătrâne sunt numite așa tocmai pentru că spre deosebire de restul oamenilor, ele au fost nevoite să se maturizeze mult mai repede. Au trecut prin multe suferințe, iar viața le-a oferit numeroase lecții valoroase, unele mult prea timpurii. Deseori, această maturitate vine la pachet cu un vast bagaj emoțional, care ar putea duce la destrămarea relației atunci când nu este ținut sub control sau vindecat.
 12. Simt frica la fel de intens precum simt iubirea. Atunci când în sfârșit reușesc să iubească pe cineva, teama de a pierde acea persoană devine foarte mare. Ei iubesc atât de profund, încât și toate celelalte sentimente, chiar și cele negative, se intensifică. Uneori, frica de suferință îi determină să distrugă relația în care se află într-un fel sau altul.

Citește și: Într-o bună zi nu vei mai regreta că ți-ai deschis inima

Surse articol: Thoughtcatalog, Lonerwolf, Apost

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Cel mai greu test de cultura generală
Incepe quiz
Cel mai greu test de cultura generală

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.