Într-o bună zi nu vei mai regreta că ți-ai deschis inima

Într-o bună zi nu vei mai regreta că ți-ai deschis inima

Ramona Jurubita

Iubirea și iertarea ar trebui să funcționeze împreună atunci când vine vorba de o relație interumană, fie că este de cuplu, de familie sau de prietenie. Nu trebuie să ai regrete atunci când acționezi așa cum simți pentru că orice om este liber să facă propriile alegeri cu inima, dacă așa crede el că este corect. Gândește-te că este mai bine să faci ceva care poate este greșit, decât să îți pară rău că nu ai încercat.

Într-o zi îți vei da seama că a fost bine că ai oferit o șansă iubirii, chiar dacă acest sentiment poate venea doar din partea ta. Într-o zi te vei mândri când îți vei aminti că nu ți-ai lăsat inima fără speranță, iar sufletul tău îți va mulțumi că nu ai renunțat la iubire, chiar dacă ai trecut prin multe greutăți.

Femeie tristă care stă în întuneric și își ascunde chipul după un buchet de flori.

Sursa foto: Pexels

Deși aveai motive să nu mai crezi în dragostea adevărată, tu ai crezut și a fost cea mai bună alegere pe care o puteai face. Este un lucru bun că ți-ai arătat sentimentele față de oameni, chiar dacă știai că într-o zi ei pot pleca, lăsându-te cu ochii în soare.

Va veni momentul în care vei înțelege de ce a trebuit să te desprinzi de anumiți oameni

Nu vei rămâne o viață întreagă cu inima frântă și o să înțelegi cândva de ce a fost mai bine să te desparți de o persoană într-un anumit moment. Vei înțelege ce rol au avut unii oameni în viața ta și de ce a fost nevoie ca ei să plece după un timp. Unii chiar nu sunt făcuți pentru a rămâne o eternitate lângă tine, ci vin în calea ta doar ca să îți dea o lecție sau o mână de ajutor atunci când ai nevoie. Nu trebuie să alergi după cineva care nu vrea să rămână, ci să profiți și de scurta lui prezență și să păstrezi ceva bun adus de el în viața ta.

Într-o zi vei fi mândru/mândră de vulnerabilitatea ta

Slăbiciunile ne fac oameni și sensibilitatea ne ajută să simțim emoțiile autentice, așa că nu ai de ce să te îngrijorezi dacă ai fost o persoană slabă și ai oferit iubire cuiva care nu a meritat. Tu ai trăit sincer și te-ai implicat, dar cel mai important este că ai făcut toate astea pentru tine, ca să te dezvolți din punct de vedere emoțional. Într-o zi vei fi recunoscător/recunoscătoare că ți-ai deschis inima și că ai învățat cum se simte dragostea adevărată față de cei din jur.

O să apară și persoanele menite să rămână lângă tine pentru totdeauna, iar tu vei ști cum să te comporți cu ele, câtă iubire și afecțiune să le oferi. Și vei înțelege când sentimentul va fi recipric, din moment ce ai văzut cum e ca cineva să nu simtă la fel pentru tine.

Va veni clipa în care nu te va mai durea amintirea singurătății

O să cunoști într-un final omul tău, cel care va avea grijă de inima ta. Te vei bucura că nu ai rămas lângă persoana greșită și vei înțelege de ce lucrurile s-au întâmplat așa.

Îți vei da seama că totul a fost în favoarea ta și că momentele de tristețe au fost necesare pentru călătoria ta spre binecuvântarea mult așteptată. Te vei bucura că nu ți-ai pierdut speranța și că ai așteptat să întâlnești pe cineva la fel de implicat ca tine.

Nu uita că viața este scurtă și merită trăită din plin, iar fiecare oferă ce are în suflet. Nu ai de ce să te superi pe cei care nu vor ști să te iubească pentru că indiferența lor poate ascunde o traumă. Învață-i tu să aprecieze sinceritatea și gesturile mici, dar nu te lupta cu morile de vânt dacă vezi că aceștia nu acceptă ajutorul tău.

Citește și: Cum să îl ajuți pe cel pe care îl iubești să-și vindece rănile sufletești

Surse articol: CluberMediumUniqorner

Sursa foto principală: Pexels

Articolul urmator
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Ce fel de nevasta vei fi: buna sau rea?
Incepe quiz
Ce fel de nevasta vei fi: buna sau rea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.