3 lecții despre iubire pe care le înțelegem, din păcate, mult prea târziu

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

De foarte multe ori nu învățăm lecția de prima dată. Mai ales când vine vorba de dragoste, care este orbitoare, iar prin îndrăgosteală se poate atașa un văl roz, deliric, prin care să nu vedem realitatea, așa cum aste. Prin urmare, uneori începem să înțelegem prea târziu. Dar cel mai important lucru este că o putem lua mereu de la capăt, cu siguranță. Nu a funcționat în acel caz, nu renunța. Singurul și, de altfel, cel mai important lucru, este să înveți din greșelile trecutului.

Iată trei din lecțiile de iubire pe care le înțelegem mult prea târziu!

Lecția nr.1 -Nimeni nu este făcut să te iubească

Tot ce poți face este să fii un om minunat, pe care și tu l-ai iubi. Orice altceva depinde de cealaltă persoană. Indiferent cât de mult ai încerca să iubești și să ai grijă de o persoană, nu îi vei putea provoca forțat sentimente reciproce. Dar acesta nu este sfârșitul lumii! Probabil dacă ai fi știu asta dinainte, nu te-ai fi sacrificat de dragul bărbaților care nu au meritat atenția ta. Nu mai crede că este ceva în neregulă cu tine, este total neadevărat. Dar ideea este că nu poți fi decât cea mai bună versiune a ta pentru a oferi altora dorința de a te iubi. Altfel, nu poți face pe cineva să simtă ceva pentru tine în niciun fel. 

Lecția nr. 2 - Fiecare om iubește în mod diferit, care poate nu e, de multe ori, conform așteptărilor tale

Fiecare este prezent în relație și își arată dragostea în felul său. Și aici nu este vorba că oamenii sunt diferiți, ci unici, în felul lor. Fiecare își exprimă sentimentele în felul său. Nu îi poți spune cum să te iubească. Iubirea este o reflecție a sufletului unei persoane. Învață să-i accepți iubirea pentru ceea ce este. Apreciază-l și fii recunoscătoare, fără încerci să îl schimbi într-un fel sau altul. Oamenii au așteptări mai mari decât ceea ce oferă, în general, astfel că renunță să aștepți să primești iubirea pe care crezi că o meriți și începe să te bucuri chiar și de cele mai mici gesturi din partea omului iubit, care cu siguranță sunt pline de însemnătate. 

Lecția nr. 3 - Iubirea necondiționată ar trebui să fie numai pentru ceilalți, ci și pentru tine

Putem vorbi despre iubirea necondiționată atunci când ne referim la relația dintre părinți și copii. Aici se petrece adevărata iubire necondiționată, pură și cât se poate de sinceră. Părinții își vor iubi copiii fără bariere și fără să aștepte ceva în schimb și viceversa, iar acesta este un sentiment cât se poate de natural și de firesc. Copiii își iubesc doar părinții pentru că nu îi cunosc pe ceilalți. Știm să iubim în anumite condiții, știm să condamnăm și să criticăm. Dar dacă nu mai facem acest lucru, putem simți iubirea adevărată. Trebuie să începi cu tine însuți: învață să te iubești sub orice formă, apoi pe alții. Învață să te descoperi și să te apreciezi singură, pentru că abia apoi vei fi cu adevărat pregătită să accepți dragostea altcuiva în sufletul tău. Vei ști lucrurile pentru care ești demnă să meriți iubire și vei avea standarde înalte, iar dezamăgirile nu își vor avea locul în viața ta.

Surse foto: IStock

Articolul urmator 7 lectii pretioase care te invata sa-ti acorzi mai multa atentie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.