3 metode eficiente care te vor ajuta să îți schimbi atitudinea într-una de învingătoare

3 metode eficiente care te vor ajuta să îți schimbi atitudinea într-una de învingătoare

Redactor Divahair.ro

2019 se apropie cu pași repezi și acum, la final de an, este momentul ideal să tragem linie și să facem bilanțul lucrurilor bune și mai puțin bune din viața noastră. Pentru că fericirea nu este ceva ce se găsește la fiecare colț de stradă, e normal să avem nemulțumiri - mai mici sau mai mari.

cuplu care danseaza

Sursa foto: Shutterstock.

Poate că ai obosit la locul de muncă, sau nu mai vrei să petreci la fel de mult timp alături de unele prietene, poate că îți dorești o schimbare de perspectivă sau, pur și simplu, simți că s-a acumulat prea mult stres și vrei să scapi de unele obiceiuri care nu ți-au adus mai nimic nou în viața ta.

De cele mai multe ori, monotonia și nemulțumirile ne afectează și atitudinea, și felul de a fi. Așa că e bine, uneori, să încerci unele schimbări în viața ta pentru a-ți schimba perspectiva și a te transforma într-o învingătoare. Iată trei metode care îți vor oferi motive de satisfacție pe termen lung:

1. Ia lecții de dans

Ringul de dans nu-ți este necunoscut și te simți bine dansând în club, alături de prietenele tale. Cu toate astea, câteva lecții de dans te vor ajuta enorm în cazul în care te simți copleșită de stres și de greutățile vieții de zi cu zi. Orientează-te către un stil de dans care te atrage - merengue și salsa sunt la modă, însă poți alege și unul clasic, cum este swingul - și înscrie-te doar la câteva ore, de început.

Pe lângă faptul că te scapă de stres și insomnii, dansul îți va îmbunătăți considerabil starea de spirit. Nu în ultimul rând, într-o sală de dans vei avea ocazia să cunoști oameni de toate felurile, cu care nu ai fi avut cum să socializezi în viața de zi cu zi. Pe lângă dans și efectele lui, abilitățile sociale pe care le vei dezvolta aici te vor pregăti pentru diverse situații din viața de zi cu zi.

2. Adoptă noi obiceiuri

În acest moment, viața ta este rezultatul obiceiurilor pe care le-ai acumulat de-a lungul anilor. Stările de spirit, felul de a fi, simțul umorului, prietenii pe care-i ai și cât de fericită ești sau nu - toate astea țin de ceea ce faci zilnic, de experiențele cu care îți umpli timpul în mod repetat. Așa că, dacă nu ești mulțumită de anumite lucruri din viața ta, e timpul să-ți schimbi obiceiurile.

Obișnuiește-te să economisești o mică parte din salariu în fiecare lună. Ține un jurnal în care să-ți notezi bucuriile și nemulțumirile. Fă-ți mereu timp pentru oamenii de care ți-e dor. Gătește măcar de două-trei ori pe săptămână. Dacă ești fumătoare, schimbă țigările clasice cu un dispozitiv IQOS. Încălzește tutunul fără să-l ardă, diminuează cantitatea de substanțe nocive inhalate și, în plus, ai scăpat și de mirosul neplăcut, dar și de scrum, așa că e o idee bună să te interesezi ce este IQOS.

3. Mergi la cursuri de public speaking

Să vorbești în public nu înseamnă doar să le povestești prietenelor prin ce pățanie ai trecut la ultima ieșire în club sau cum ai reușit să ieși dintr-o situație neplăcută la job. Cursurile de public speaking te pot ajuta să câștigi încredere în tine și să-ți dezvolți abilitățile de comunicare.

În plus, vei învăța să nu te mai pierzi cu firea atunci când ești în centrul atenției, dar și cum să-ți pui ordine în gânduri și să le exprimi cât mai clar și pe înțelesul tuturor. Nu mai vorbim aici despre beneficiile pe care le are un asemenea curs pentru cariera ta profesională: le vei observa singură, în prima ședință pe care o vei avea cu ceilalți colegi.

Așadar, schimbările de durată încep, de multe ori, cu pași mici, dar siguri. Ai nevoie doar de voință și un dram de inițiativă, iar rezultatele cu siguranță nu vor întârzia să apară.

Articolul urmator
15 metode de relaxare a creierului care te ajută să te liniștești
15 metode de relaxare a creierului care te ajută să te liniștești
Câte persoane îți vor răul?
Incepe quiz
Câte persoane îți vor răul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.