6 semne clare că îți asculți frica și nu intuiția. Renunță la acest obicei, îți vei ruina viața!

6 semne clare că îți asculți frica și nu intuiția. Renunță la acest obicei, îți vei ruina viața!

Cristina Gherghina

Ne place să credem că suntem complet sinceri cu noi atunci când vine vorba de a lua decizii în viață. Numai că, la un moment dat, ajungem într-un punct în care pur și simplu nu înțelegem de ce viața noastră nu este așa cum ne-am dorit să fie. 

Modul în care alegem să ne trăim viața depinde de foarte multe variabile, dar, de un singur lucru putem fi siguri și anume de intuiția noastră. Intuiția este unul dintre cele mai de preț instrumente pe care, dacă știm să îl ascultăm, am putea ajunge departe.

semne ca iti asculti fricile

Cu toate acestea, de multe ori, alegem să ignorăm ceea ce ne transmite intuiția noastră și ne lăsăm pradă fricilor noastre interioare care de fiecare dată ne demoralizează și ușor, ușor ne îndepărtează de "punctul culminant" al existenței noastre. 

Dacă consideri că fricile interioare să pună stăpânire pe tine, atunci exemplele următoare îți vor părea familiare.

Trecutul îți controlează prezentul

Dacă alegerile pe care le iei în fiecare zi sunt influențate de trecutul tău, poate că ar trebui câteva lucruri în considerare. În primul rând trebuie să fii conștientă că nu poți controla acțiunile celorlalți, însă le poți controla pe ale tale. În al doilea rând, este adevărat că trecutul poate fi extrem de dureros și că trebuie să învățăm din greșelile noastre, dar adevărata comoară se află în prezent. Trebuie să înțelegi că fricile tale nu îți vor permite să simți fericirea zilei de azi. 

Citește și 11 semne că ai prea mulți oameni negativi în viața ta

Fiecare gând al tău se lovește de negativism 

S-ar putea să simți că începi să te înnebunești de confuzie sau să începi să crezi că mintea ta este cel mai rău dușman al tău. Fricile tale intorioare îți vor spune toate motivele pentru care nu ești suficient de bun, de ce această idee a ta va eșua și de ce tot ceea ce se întâmplă este din vina ta. Intuiția ta stie mai bine, stie ca esti cel mai puternic aliat pe care îl ai în această lume tocmai de aceea cel mai bine este să o asculți. 

Nu îți acorzi timp să te asculți

meditatie

Când ascultăm, învățăm. Ne așezăm într-o liniște profundă pentru a observa și pentru a putea liniști "zarva" din noi înșine. Vocea ta interioară are capacitatea de a-ți transmite semnale de alarmă atunci când ai nevoie cel mai mult, însă aceasta nu poate fi auzită decât atunci când lași liniștea să te învăluie, nu atunci când te lași absorbit de haos. 

Analizezi mult prea mult fiecare situație și fiecare gând

Intuiția ta nu ar trebui niciodată pusă la îndoială. Dacă încerci să analizezi prea mult ceea ce îți spune intuiția s-ar putea de fapt să începi să întorci pe toate părțile fricile tale. Se știe că intuiția nu poate fi explicată prin gânduri sau fapte. Amintește-ți acest lucru data viitoare când crezi că vocea pe care o auzi este intuiția ta, când de fapt este doar vocea fricii care de abia așteaptă să pună stăpânire pe ființa ta.

Te învârți într-un cerc vicios fără să îți dai seama

Atunci când permiți gândurilor negative să fie prezente în fiecare zi din viața ta, la un moment dat nici nu îți vei mai da seama cât te mult te afectează și vei fi mult mai vulnerabilă în fața fricilor pe care le ascunzi în tine. Fă-ți timp să asculți ceea ce simți și ceea ce gândești în fiecare zi pentru a putea face "curat" în mintea ta. 

Ai uitat ce înseamnă să te simți bine

Chiar dacă nu poți scăpa de vocea ta intuitivă, acesta nu este un lucru rău! Este un mit total să crezi că intuiția ta îți va spune întotdeauna lucruri negative despre ce să te aștepți în viața ta. Aceea nu este vocea ta interioară. Intuiția ta este sinceră, într-adevăr, dar este focusată în același timp să te învețe cum să te iubești pe tine însuți. În timp ce temerile tale îți vor spune că relația ta este nu poate fi salvatĂ și că nu poți face nimic, intuiția va fi aceea voce blândă care va spune: "Hey, totul va fi bine. Ai încredere!".

Dacă te regăsești în exemplele de mai sus, poate e cazul să îți acorzi un pic de timp pentru a înțelege de fapt ce se întâmplă în mintea ta. Începe prin a face curat în mintea ta și aruncă toate acele gânduri negative. Iar cel mal mai important lucru este: Ai întotdeauna încredere în ceea ce îți spune instinctul! Nu vei fi dezamăgită!

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!
Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.