6 situații în care să îți asculți intuiția

6 situații în care să îți asculți intuiția

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Intuiția este acea voce care te îndeamnă la anumite acțiuni sau, din contră, te oprește să faci ceva ce subconștientul tău știe că este greșit. Intuiția este numită în multe feluri, de la „voce din cap” până la „eu interior”. Această voce a rațiunii îți este întotdeauna alături și te îndeamnă să faci doar ce este mai bine pentru tine.

Tocmai de aceea, ascultarea instinctului este atât de importantă. Multe situații dificile pot fi evitate dacă îți asculți rațiunea atunci când îți spune să te ferești de ceva sau să nu mai pornești în acea călătorie periculoasă. De asemenea, intuiția îți poate fi și cea mai bună prietenă atunci când vrei să abordezi pe cineva sau nu știi ce răspuns să dai la un test important. Totuși ascultarea intuiției nu este întotdeauna indicată. Uneori te mai și amăgești și tinzi să faci greșeli ce puteau fi evitate.

Așadar, dacă știi cum să îți asculți corpul, îți vei da seama imediat că intuiția ta îți transmite anumite semnale. Aceste simptome intuitive se manifestă de cele mai multe ori în zona abdomenului. Stomacul poate fi al doilea creier care îți poate spune ce este bine să faci și ce nu. Astfel, o stare de greață îți poate indica o situație negativă din care trebuie să te retragi, pe când o stare generală de bine îți poate spune că ești la locul potrivit, în momentul potrivit.

femeie in natura cu pasari

Cele 6 situații în care e bine să îți asculți intuiția

Când ți se pare că te afli într-o situație periculoasă

Mergi pe stradă și observi că o persoană cu capul acoperit se ține după tine de câteva minute bune. Grăbești pasul, la fel face și acel străin. La distanță de două blocuri se află unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi. Instinctul îți spune că te afli în pericol și că este mai bine dacă îți suni amicul pentru a-l ruga să te însoțească până acasă. Această intuiție care apare în situații periculoase este de cele mai multe ori și corectă. Când te afli într-o astfel de situație, încearcă să nu îți ignori rațiunea.

Când nu te simți bine

Ignorarea problemelor de sănătate îți poate pune în pericol viața. Dacă ai o stare generală de rău sau dacă ai orice alte simptome, ascultă vocea care îți spune că ai nevoie de îngrijire medicală. Dacă ceva nu este în regulă cu corpul tău, prevenția este cel mai bun lucru pe care îl poți face.

Când simți că trebuie să ajuți o persoană

Intuiția nu îți transmite doar lucruri negative. Instinctul tău îți mai poate spune și ce este bine să faci. Dacă treci pe lângă un cerșetor pe stradă și te simți vinovat că nu l-ai ajutat în niciun fel, ascultă-ți intuiția și întoarce-te din drum. Poate fi un gest mărunt, însă acest act de bunătate îți va da o mare satisfacție sufletească, deoarece nevoia de a ajuta a venit din subconștientul tău.

Când ți se pare că faci o alegere bună

Fie că este vorba despre o despărțire sau despre mutatul într-un alt oraș, intuiția te poate ajuta să iei cea mai bună decizie. Caută adânc în interiorul tău și vei descoperi răspunsul corect. Vei ști ce este mai bine pentru tine, iar instinctul va fi vocea care îți va confirma acest lucru. În orice direcție o vei lua, fii sigură că este și cea corectă.

cuplu fericit

Când știi că vei regreta

Deși știi că este greșit, parcă tot ai face acel lucru. Intuiția este cea care îți spune că vei regreta decizia luată. În aceste situații, este bine să îți asculți rațiunea și să eviți orice situație greșită. Nu lăsa pe nimeni și nimic să intervină între tine și vocea ta interioară. Tu știi că este mai bine să te abții, decât să ai regrete toată viața.

Când simți că nu mai aparții unui loc sau unei persoane

Poate fi vorba despre o relație care nu mai funcționează, despre mutarea în altă țară sau despre o demisie. Atunci când simți că nu te mai potrivești unui loc, vocea din capul tău te va îndemna să îți cauți alte împrejurimi care te vor face fericită și care îți vor oferi satisfacție sufletească. Fii curajoasă și pleacă!

Simptomele unei intuiții pozitive

- ai atins o stare de confort și de apropiere, simți că te-ai mai aflat în acea situație sau că știi persoana respectivă de mult timp, deși acum este prima dată când vă întâlniți.

- respiri ușor, pieptul și umerii sunt relaxați, stomacul este calm;

- stai într-o poziție relaxată, cu brațele pe lângă corp, la distanță mică de persoana respectivă;

- te deschizi față de acea persoană, te simți în siguranță, în armonie, ești energică și fericită;

- te simți foarte bine atunci când persoana de lângă tine te atinge, chiar dacă este vorba de o îmbrățișare sau de o strângere de mână.

Simptomele unei intuiții negative

- o senzație de disconfort în stomac sau de déjà-vu;

- ți se face pielea de găină și tresari atunci când persoana respectivă te atinge;

- toții mușchii îți sunt încordați, zona pieptului se contractă și poți simți chiar și dureri în piept;

- simți fiori pe ceafă;

- poți simți o presiune, agitație, întuneric și alte emoții negative.

Așadar, intuiția se poate dovedi de un real ajutor în anumite situații. Corpul te avertizează prin cele mai neobișnuite moduri. Ascultând aceste avertismente, vei putea să iei cele mai bune decizii, dar și să eviți situații neplăcute, care îți pot pune în pericol viața.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!
Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!
Asculți de vocea inimii sau de vocea minții?
Incepe quiz
Asculți de vocea inimii sau de vocea minții?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.