Află cine ești! Interviu cu terapeutul Denisa Florea

Redactor Andreea Baluteanu

Fiecare dintre noi și-a pus la un moment dat în viață magica și dătătoarea de magie întrebare: „eu cine sunt?”. Din păcate, între timp au intervenit dificultăți, constrângeri, convingeri și principii limitative, iar ispita de a descoperi cine sălășluiește înăuntrul nostru s-a stins, încet-încet.

În epoca vitezei, avem tot mai puțin timp pentru noi, iar îndepărtarea de la sinele nostru, dezechilibrele de tot felul, stresul și anxietatea își pun amprenta asupra noastră. Tocmai de aceea, terapia poate fi răspunsul care să te reconecteze cu esența ta cea adevărată. Azi îți prezentăm programul inițiat de terapeutul Denisa Florea, care promite să te reînvețe să fii acea femeie plină de lumină, de strălucire, de bucurie și de poftă de viață! Iată cum!

„Cu fiecare femeie care și-a trezit iubirea din ea, lumea e mai aproape de adevăr”

Iată o afirmație uluitoare a terapeutului Denisa Florea, care ne-a convins că este musai să o cunoaștem! Considerând că iubirea, un atribut feminin, e leacul pentru o lume complicată, specialistul a pus bazele unui eveniment care te poate transforma din toate punctele de vedere, „trezindu-te” la viața cea adevărată! Află totul dintr-un interviu care trece de bariera cuvintelor și ajunge direct la suflete!

denisa florea

⦁ Ce te-a determinat să-ți îndrepți atenția spre problemele femeilor?

Sunt femeie și am avut, ca toate celelalte femei, diferite provocări. Am început de la lucrul cu mine, acum peste 11 ani, și văzând transformarea din viața mea am dorit să arăt și altora că se poate. Ținând cont că suntem construite într-un mod similar, în esență, ceea ce a funcționat la mine va funcționa și la alte femei, adaptat pe nevoile lor. Iar asta observ cu uimire copilărească de fiecare dată, de 7 ani încoace. Mi se umple inima de bucurie pentru că mi se reconfirmă, prin fiecare femeie cu care interacționez, că femeile pot să își recapete strălucirea uitată. Cred cu tărie că doar energia feminină - și mă refer explicit la iubire, care este atribut feminin - este cea care va schimba lucrurile în lumea în care trăim. Mă simt onorată să fiu parte din acest process de reîmputernicire a femeii. Cu fiecare femeie care și-a trezit iubirea din ea, lumea e mai aproape de adevăr.

⦁ Din experiența ta în lucrul cu femeile, crezi că toate au nevoie să se redescopere și să-și reconstruiască identitatea? 

Absolut. Venim aici purtând poveri care nu ne aparțin, preluate de la femeile de dinaintea noastră. Ele au avut vieți grele, trăind într-o lume a războaielor, foametei, sărăciei și abuzului. Toate acele emoții pe care le-au simțit sunt înmagazinate în celulele noastre. Inconștient, prin educație, ni s-au dat mai departe acele modele de femei umile, care se sacrifică și suferă. Deși vremurile s-au schimbat, modalitățile prin care ne raportăm la situațiile prezente sunt aceleași: de renunțare la propria persoană, sacrificiu și suferință. În concluzie, având astfel de programe inconștiente și apelând la o lege elementară a fizicii, a cauzei – efect, cum crezi că îți va fi viața?!

Este nevoie de o reeducare a ființei, pentru a putea răspunde diferit la situații. Fără aceasta, vom repeta la nesfârșit, modelele vechi a femeii umile, abuzate și suferindă.

Este un adevăr ce odată înțeles, descătușează femeia de aceste vechi condiționări, permițându-i să își construiască o viață nouă, aleasă conștient. O viață unde să dăinuie armonia, iubirea, bucuria și pacea sufletească. Astfel, femeia poate străluci așa cum a fost construită de fapt.

Denisa Florea

⦁ Pregătești un eveniment în luna septembrie, ne poți da mai multe detalii?

Cu multă bucurie pregătesc acest eveniment pentru perioada 17 – 20 Septembrie. Este un eveniment de 4 zile unde femeile vor experimenta "trezirea" la viața adevărată, construită pe principii sănătoase și susținătoare pentru ele. Este un eveniment ce are o abordare holistică, vizând toate aspectele importante din viața femeii: cel fizic, mental, emoțional și nu în ultimul rând cel spiritual.

Trăind în era vitezei, pentru a face față, femeia a renunțat la părți importante din ea. Asta duce la dezechilibre majore care se manifestă în viața ei. Așa cum menționam mai sus, reeducarea ființei duce la echilibru în viață. Deși asta căutăm cu toate, din neștiință, ignorăm nevoi de bază ale ființei noastre, care ne dezechilibrează și celelalte aspecte. Privind holistic, pentru că suntem un întreg, vom înțelege că totul este interconectat și orice dezechilibru, în orice plan, are un efect de domino. Toate evenimentele mele au o structură care ajută femeia să descopere aspecte noi ale ei, să le schimbe pe acelea ce nu îi mai servesc și să le dezvolte pe cele care îi sunt benefice. Astfel, o femeie pune baze solide pentru a-și construi o viață echilibrată.

Află cine ești! este un restart în viața unei femei. Și spun asta bazându-mă pe feedback-urile primite de la participantele trecute. Reacții gen "Cum am putut trăi așa până acum?", „Am învățat să fiu eu bine și în armonie cu mine”, sau "Cea mai bună experiență din viața mea" sunt doar câteva din testimonialele fostelor femei participante. Află mai multe din acest video!

După cele 4 zile femeile se simt transformate, mai ușoare și cel mai important au o direcție clară de urmat în viața lor. Nu se oprește totul acolo. Mai exact, este doar începutul.

⦁ Cum a apărut ideea de a organiza astfel de evenimente?

Inițial ca o necesitate, nemaifăcând față terapiilor individuale. Apoi, văzând puterea acestui tip de terapie de grup și rapiditatea cu care se întâmplă transformările în viețile participantelor, cât și profunzimea lor, m-am hotărât să continui. Am ajuns să descopăr o latură uitată a femeii moderne: aceea de conexiune cu "tribul". Dintotdeauna femeile s-au adunat în grupuri: șezătorile, întâlnirile domnițelor din înalta societate (cântau, citeau, croșetau și mai ales comunicau). Doar stând unele în prezența celorlalte, femeile se susțin, își amplifică energia și se vindecă. Acest lucru l-am putut observa în următorii ani, în care am susținut zeci de astfel de evenimente. Deși la început sunt timide, simțindu-se stinghere, după o jumătate de zi, încep să se deschidă văzând că și celelalte se confruntă cu situații similare cu ale lor. Nevoia femeilor de grup, de a împărtăși, continuă să existe în ele, chiar dacă nu se mai întâmplă în viața modernă. Dar "după ce simt gustul" femeile încep să caute astfel de reuniuni, văzând beneficiile majore pe care le au.

grup de femei

⦁ Care sunt diferențele între tipurile de evenimente pe care le organizezi?

Toate tipurile de evenimente au ca obiect central grupul de femei.

Sunt module tematice, unde totul se desfășoară în jurul unui subiect anume, tema modulului. Aceste module, 7 la număr, construiesc programul premium „Renașterea, reconectarea cu Sine" prin care orice femeie ar trebui să treacă. Este un program transformator, ce durează aproximativ 9 luni și abordează toate aspectele importante din viața unei femei:

⦁ recăpătarea siguranței și a încrederii,
⦁ eliberarea de rușine,
⦁ construirea tiparului feminin căruia i se potrivește,
⦁ schimbarea convingerilor limitative,
⦁ conectarea cu propriul corp
⦁ și descoperirea sexualități sacre.

Pe site-ul meu, www.denisaflorea.com, sunt toate detaliile despre acest program complex de reeducare a femeii.

Sunt retreaturi premium cum este cel din septembrie, unde este abordată femeia, în complexitatea ei, și lucrăm global pe anumite aspecte vitale pentru viața unei femei. Pot spune că un astfel de eveniment este ca un restart al vieții. Dacă ar fi să fac o comparație, este echivalentul poate la 6-8 luni de terapie în cabinet. Pentru simplul fapt că femeia, fiind desprinsa din mediul obișnuit, se poate focusa complet pe ceea ce se întâmplă în cadrul retreatului, asta ajutând extraordinar în construirea unei raportări sănătoase la viață.

Află mai multe aici https://denisaflorea.com/evenimente/

Totodată, cu fetele mele, cum le numesc eu, avem întâlniri lunare în care ne destindem, susținem și ne împărtășim ultimele lucruri. Exact ce spuneam mai devreme: ne satisfacem acea nevoie pregnantă de a fi în grupul de femei, unde ne simțim acceptate și putem să ne deschidem, să ne arătăm așa cum suntem, fără teamă.

Mai multe informații despre tipurile de evenimente găsești pe site-ul Denisei aici https://denisaflorea.com/servicii/

⦁ Ce le poți oferi femeilor care nu pot ajunge la evenimente?

A fost o provocare pentru mine să găsesc o soluție și pentru acele femei doritoare de schimbare care locuiesc la sute sau mii de km, ori sunt în condiții ce nu le permit să plece de acasă cu zilele, gen proaspete mămici. Așa că am conceput cursurile online. Astfel ofer susținere și acestor femei. În confortul propriei case, după programul stabilit de ele, au acces la aceste resurse, unele gratuite altele contra-cost.

Descoperă cursurile online pe https://denisaflorea.com/cursuri/

Deasemenea, canalul meu de Youtube este o sursă de informații valoroase, ce au rol de educare și susținere.

Vă invităm pe canalul Denisei de YouTube pentru o serie interesantă de videouri educative pentru femei și nu numai: https://www.youtube.com/channel/UCBWU2DPEbmbCqUGMTWDCYHA.

  1. Ce le sfătuiești pe cititoarele noastre care încă nu au curajul să participe la evenimentele tale?

„Curajul este o relație de iubire cu necunoscutul" spune un mare învățat indian. Ca recomandare ar fi de a urmări canalul meu de Youtube, acolo postez periodic filmulețe educative, pe teme de interes pentru toate femeile. Aflând mai multe informații, își vor schimba perspectiva și vor prinde curaj. Totodată, găsesc acolo, cât și pe site 2 programe gratuite ÎNTOARCE-TE LA TINE  și  CUNOAȘTE-TE PE TINE ÎNSUȚI. Astfel pot experimenta și prinde gustul a ceea ce poate oferi o cunoaștere aprofundată a propriei persoane.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.