Animalul pe care îl vezi primul spune adevărul despre personalitatea ta

Animalul pe care îl vezi primul spune adevărul despre personalitatea ta

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Personalitatea noastră este rezultatul unei combinații unice de factori, care diferă de la un individ la altul. Unul dintre testele cele mai folosite azi pentru evaluarea personalității, Big Five, a reușit să încadreze numeroasele trăsături ce ne caracterizează în cinci categorii principale: deschiderea către experiență, conștiinciozitatea, agreabilitatea, extraversia (sociabilitate și deschidere spre exterior) și neuroticismul (care arată cât de stabili emoțional suntem).

Se pare că există o trăsătură dominantă la orice persoană, cunoscută drept trăsătura primară. Aceasta determină modul în care ne purtăm și atitudinea noastră. Mai mult decât atât, trăsătura primară influențează covârșitor modul în care vedem lucrurile. Mintea noastră folosește un truc, extrăgând din realitate acele informații care se potrivesc cel mai bine cu trăsătura dominantă de personalitate. Iată ce înseamnă, mai exact, acest lucru!

Mai jos este o ilustrație care te ajută să înțelegi cum funcționează mintea ta și ce truc folosește. Ceea ce alegi să vezi din această fotografie arată unicitatea personalității tale.

Ce animal vezi mai întâi? Imaginea aleasă îți dezvăluie personalitatea

animale

Iată care sunt interpretările alegerii tale, din punctul de vedere al personalității:

1. Calul = persoană ambițioasă

calul

Dacă te uiți la imagine și primul animal pe care îl observi este calul, înseamnă că ești o persoană cu o ambiție puternică, lipsită de constrângeri, originală, condusă întotdeauna de nevoia de a reuși. Nu te sperii niciodată de muncă și nu te dai înapoi de la nicio luptă.

2. Cocoșul = persoană perseverentă

cocos

Dacă vezi cocoșul prima dată, înseamnă că perseverența este trăsătura ta dominantă. Nu renunți niciodată la standardele tale, ești stăruitoare și inteligentă. De asemenea, ești capabilă să treci peste cele mai dure obstacole. Deși uneori pari inofensivă, nu te dai în lături de la nimic pentru a-ți atinge scopul. 

3. Crabul = persoană dură la suprafață, dar delicată în interior

cocos

Chiar dacă are un aspect exterior dur, interiorul crabului este moale și delicat. Exact așa poate fi caracterizată o persoană care vede prima dată crabul în imagine. Ești o persoană loială și pui pe primul loc bunăstarea celor pe care îi iubești. Pui mare preț pe încredere și îți este aproape imposibil să înșeli o altă persoană.

4. Călugărița = persoană răbdătoare

calugarita

Nimeni nu poate depăși călugărița în ceea ce privește răbdarea ei. Poate sta ore în șir nemișcată, doar pentru a-și captura prada. Dacă vezi mai întâi călugărița, înseamnă că ai instincte puternice. Vocea ta interioară te ghidează întotdeauna și ești mereu în contact cu sinele tău real. Te bazezi pe răbdare și curaj și, de cele mai multe ori, aceste trăsături te ajută să obții succesul dorit.

5. Lupul = persoană singuratică, războinică

lupul

Deși avem impresia că lupii trăiesc doar în haită, în realitate, aceștia petrec multă vreme singuri. Ei străbat sălbăticia fără teamă, chiar dacă nu au niciun tovarăș alături. Dacă vezi prima dată lupul în imagine, înseamnă că ai o personalitate asemănătoare. Te asociezi cu mulțimile, dar te bazezi doar pe forțele proprii. De asemenea, te bucuri de solitudine și ai puterea să faci față oricăror obstacole, oricât ar fi de dificile.

6. Câinele = persoană loială

caine

Dcă vezi prima dată câinele, înseamnă că ești o persoană foarte loială, curajoasă, ocrotitoare și lipsită de egoism, trăsături care caracterizează perfect și cel mai bun prieten al omului. Ești întotdeauna persoana pe care oricine se poate baza și toți cei dragi te apreciază pentru altruismul tău.

7. Vulturul = persoană aventuroasă

vultur

Dacă observi la început vulturul, înseamnă că ești o persoană care ține cu dinții de libertate. Ești determinată să explorezi tărâmuri necunoscute și lipsită de limite. Cauți mereu să-ți atingi țelurile și să-ți împlinești cele mai nebunești visuri. Nu eziți când ai de luat o decizie și nu dai înapoi când îți propui un anumit lucru.

8. Fluturele = persoană flexibilă

fluture

Fluturele trece prin mai multe etape, înainte de a ajunge la forma sa deplină. Dacă îl observi prima dată în imagine, înseamnă că ești foarte flexibilă și te adaptezi ușor diverselor situații. Ai curaj să abordezi cele mai dificile sarcini, iar puterea de care dai dovadă te ajută să treci peste toate obstacolele.

9. Porumbelul = persoană înțeleaptă

porumbel

Iubirea și pacea au fost mereu asociate cu imaginea porumbelului. Prin urmare, dacă vezi prima dată porumbelul, înseamnă că ești o persoană înțeleaptă, pozitivă, pline de compasiune. Îți păstrezi întotdeauna răbdarea și calmul și ai darul de a aduce armonie în viața celorlalți. Ai potențialul de a atinge pacea interioară și a te bucura din plin de ea. Oamenii te văd ca pe un adevărat simbol al speranței.

Dacă ți-a plăcut acest test de personalitate, încearcă și testul arborelui, care dezvăluie lucruri nebănuite despre tine!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
Care este animalul tau spiritual?
Incepe quiz
Care este animalul tau spiritual?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.