Ce să faci atunci când inima te trage în două direcții diferite și n-ai idee pe care cale să o apuci

Ce să faci atunci când inima te trage în două direcții diferite și n-ai idee pe care cale să o apuci

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Sunt momente când ești sigur ce vrei să faci. Când știi că drumul tău are o singură direcție și că nu te vei opri decât când vei ajunge acolo. Dar mai sunt și perioade de incertitudine, ce îți macină sufletul și nu te lasă să gândești limpede. Ce faci când inima îți e împărțită în două jumătăți, fiecare destinată pentru scopuri diferite? 

Tragi aer în piept și îți pui ordine în simțiri. Incertitudinea este o stare umană firească și cu toții ne-am confruntat cu ea la un moment dat. La orice concluzie ai ajunge fii sigură că este cea mai potrivită pentru tine. Și dacă nu, este complet în regulă, viața este suma unor alegeri și greșeli și de aceea este atât de minunată.

Ce să faci atunci inima te trage în două direcții diferite

Întreabă-te ce vrei. Nu este ușor, așa este. Poate vei fi tentat să mergi pe calea cea mai sigură. În acest fel, poate nu va fi nevoie să lupți, să îți faci griji sau să te stresezi. Cu toate acestea, alegerea cea mai confortabilă din punct de vedere mental nu este și cea mai corectă. Trebuie să te asiguri că obții fericirea pe termen lung, nu pentru o perioadă limitată. 

Fă propriile alegeri. Este greu să nu fii influențat de cei din jur, mai ales dacă ai alături o familie și prieteni iubitori. Ei vor dori ce e mai bine pentru tine și poate că tu nu vrei să îi dezamăgești. Din contră, vrei să-i faci mândri. Însă este viața ta și doar a ta. Nu a lor. Ia o hotărâre bazată pe ce vrei tu, nu pe ceea ce crezi că îi va mulțumi pe cei dragi. 

Nu-ți crea false impresii. S-ar putea să îți placă ideea unui partener perfect sau a unei cariere prospere doar privindu-le din exterior, însă realitatea să fie complet diferită. Nu trebuie să îți dorești ce vezi pe rețelele sociale sau în reclame. Chiar dacă ți-ar plăcea un anumit mod de viață, s-ar putea ca acela să nu te facă fericit. 

Citește și: De ce este mai puternică femeia după ce trece de 30 de ani

Nu totul trebuie să aibă sens. Viața este dezordonată, iar emoțiile sunt complexe. Nu întotdeauna ceea ce simțim are și sens. Sfatul nostru este să îți urmezi instictul câteodată și să nu te mai gândești că decizia ta este ilogică. Nu contează. Trebuie să vină din inimă, asta este cel mai important. 

Uită de ce ai vrut în trecut. Nu mai ești aceeași persoană care erai acum cinci ani și cu siguranță nu vei mai fi la fel nici peste alți cinci. Nu îți vei dori mereu aceleași lucruri și este complet în regulă. Nu ar trebui să te simți vinovat de faptul că acum ai anumite lucruri pe care ți le doreai în trecut, dar nu te fac fericit. Ar trebui întodeauna să te decizi prin prisma prezentului. 

Nu te ghida după așteptările altora. Uneori, acțiunile tale vor răni alte persoane. Poate îți dorești să eviți să dezamăgești pe cineva, însă nu trebuie să îți sacrifici propria identitate pentru bunăstarea altcuiva. Trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru tine, chiar dacă sună egoist. 

Surse articol: ThoughtCatalog / TimeBest / MindsHealthCare

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (608 vizite)