Ce să faci când gândurile de neîmplinire te copleșesc

Ce să faci când gândurile de neîmplinire te copleșesc

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Viața de zi cu zi a devenit atât de agitată, ritmul în care ne mișcăm este așa de rapid, încât nu mai avem timp să ne reconectăm cu noi înșine. Intuitiv, știm toți ce ar trebui să facem ca să ne simțim împliniți: să ne acordăm mai multă atenție, mai multă grijă, mai multă iubire. Practic însă, suntem captivi în gânduri și gesturi repetitive, care ne copleșesc și ne îndepărtează de ființa noastră profundă.

Atunci când simți că nu mai suporți goana în care te antrenează viața cotidiană și că întreaga ta existență este un eșec, există moduri prin care îți poți regăsi echilibrul și puterea de a merge mai departe.

ganduri

1. Dă atenție semnelor din jurul tău

Universul și ființa ta interioară se află în rezonanță, pentru a te ghida pe calea bucuriei. Acordă atenție semnelor din jurul tău, pentru că lumea îți vorbește prin evenimente și persoane pe care le întâlnești, prin idei și gânduri, încercând să te conecteze cu adevăratul tău sine. Chiar și fără o practică spirituală intensă, semnele devin vizibile, dacă le dai mai multă atenție. Așadar, fii atentă la ceea ce spune vocea ta interioară despre situațiile din jurul tău, întrucât totul poate fi o lecție plină de semnificații.

2. Pacea trebuie să fie țelul suprem

Pacea începe cu tine. Trebuie să faci din seninătatea sufletului o prioritate. Starea de bine crește prin practica bucuriei, așa că încearcă să-ți aduci zilnic un motiv cât de mic de mulțumire. Concentrându-te pe a te simți mai bine în fiecare clipă, hrănești armonia interioară care te conduce către un bine și mai mare. Poți începe cu mici gesturi: oferă-ți un moment de răgaz, bea mai multă apă, fă puțină gimnastică sau mergi la o scurtă plimbare într-un colț din natură. Momentul în care decizi să faci lucruri pentru tine este cel în care realizezi că pacea sufletului trebuie să fie cel dintâi scop al unei persoane.

3. Prețuiește dificultățile și practică răbdarea

Atunci când lucrurile nu merg cum îți dorești, te simți frustrată și dezamăgită. Te concentrezi prea mult asupra așteptărilor tale și dai prea puțină valoare momentului prezent. Răbdarea se exersează acceptând greutățile și frustrările și recunoscând faptul că nu sunt permanente. Dacă ești obsedată doar de rezultate și de cum să îndepărtezi obstacolele din cale, s-ar putea să ratezi lucruri importante. Poți pierde oportunitatea reconectării cu tine, răspunsurile la anumite întrebări, clipele de fericire simplă. Doar atunci când poți lăsa lucrurile să curgă de la sine, vei dezlega energii subtile și vei găsi adevărata împlinire.

4. Învață să comunici cu trupul și sufletul tău

Uneori avem un sentiment de neîmplinire pentru că suntem deconectați de la noi înșine. Dacă ești epuizată, suprasolicitată și copleșită, exersează atenția  și crește comunicarea cu lumea, începând cu tine. Un punct ideal de pornire este propriul corp. Ascultă-i semnalele și învață să descifrezi mesajele care îți vorbesc de bunăstarea ta interioară. Pune-ți întrebări esențiale, precum: este aceasta viața pe care vreau s-o duc? Acțiunile mele mă conduc către împlinirea personală? Chiar dacă nu primești un răspuns final, poți afla mai multe lucruri despre tine, despre trupul și sufletul tău, ceea ce va crește gradul de reconectare cu ființa ta profundă.

5. Urmează calea bucuriei

reconectare

Se vorbește mereu despre bucurie, mai ales în comunitățile spirituale, dar când ai experimentat ultima oară o bucurie pură, neîntinată de nicio grijă? Când ai râs din toată inima și când a fost ultima dată când te-ai simțit eliberată de griji și de stres? Alegerea bucuriei ca barometru pentru succes este una dintre cele mai înalte forme de echilibru. Când te bucuri, ești recunoscătoare, prezentă și trăiești viața din plin.

Surse foto: Pixabay Istock

Articolul urmator
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.