Cele două cuvinte pe care trebuie să le elimini din vocabular

Joi, 28.04.2016
de Andreea Baluteanu

Crezi că fericirea este dependentă de noroc, de contextul extern sau de cei dragi? Psihologii tind să te contrazică: ei consideră că, deşi nu putem influenţa ceea ce ni se întâmplă, avem posibilitatea de a ne alege şi de a ne construi starea de spirit potrivită.

Fericirea îţi pare imposibil de obţinut şi chinuitor de menţinut doar prin propriile eforturi? Dacă ţi-am spune că este suficient să înlocuieşti două cuvinte pe care le rosteşti adesea pentru a avea o existenţă mult mai împlinită?

Cele două cuvinte pe care trebuie să le elimini acum din vocabular

Bernard Roth, scriitor şi profesor la Universitatea Stanford, consideră că este absolut necesar să uiţi complet două cuvinte pe care le foloseşti frecvent, pentru a fi vizibil mai fericită! Care sunt acestea? „Dar” şi „trebuie”!

femeie intre litere

Înlocuieşte „dar” cu „şi”!

Tot ceea ce vine după „dar” nu face decât să substituie conţinutul a ceea ce i-a precedat. Conjuncţia adversativă „dar” creează adesea o opoziţie puternică, oferindu-ţi senzaţia că nu mai contează cum ţi-ai început fraza. Este important obstacolul pe care acum îl ai de traversat.

Fă un mic exerciţiu, utilizând primul dintre aceste două cuvinte magice! Gândeşte-te la planurile de weekend! Sunt asemănătoare cu „vreau să mă odihnesc la sfârşitul săptămânii, dar trebuie să îmi termin proiectul de licenţă”? Deja resimţi greutatea obligaţiei de a sta până la miezul nopţii, chinuită de fraze interminabile?

Înlocuieşte acum „dar” cu „şi”! Da, te vei odihni în weekend şi vei lucra şi la proiectul de licenţă? Nu eşti deja mai optimistă şi convinsă că poţi depăşi momentele dificile? Nu e vorba despre magie, ci despre puterea extraordinară pe care o au cuvintele!

Înlocuieşte „trebuie” cu „vreau”!

Suntem sigure că deja resimţi presiunea lui „trebuie”! Greutatea din stomac şi nodul din gât pe care le resimţi în fiecare dimineaţă, gândindu-te la sarcinile extenuante care te aşteaptă la birou şi la ziua infinită, deloc plăcută, care ţi se aşterne în faţă, ți se par cunoscute?

bilet pe o pancarta

Desigur, vei avea nevoie de un efort psihologic pentru a lupta împotriva tentaţiei de a folosi „trebuie”. Dacă ai impresia că te amăgeşti singură când îţi spui că vrei să duci la bun sfârşit proiectul de care ţi-e atât de teamă, încearcă să vizualizezi satisfacţia pe care o vei avea când vei reuşi să termini, laudele şefului şi chiar scenarii fanteziste în care eşti aplaudată de colegi şi îmbrăţişată de manageri! Energia pozitivă va fi exact ingredientul necesar pentru un drum spre muncă mult mai vesel decât de obicei!

Treci la treabă şi fă tot posibilul să elimini şi să înlocuieşti pentru totdeauna aceste două cuvinte care te împiedică să fii fericită! Povesteşte-ne apoi dacă această metodă a funcţionat şi pentru tine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (8)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!