Citește asta dacă simți nesiguranță când te gândești la viitorul tău și te vei simți mult mai bine

Citește asta dacă simți nesiguranță când te gândești la viitorul tău și te vei simți mult mai bine

Ramona Jurubita

Viitorul pare un orizont îndepărtat și nesigur pentru mulți dintre noi. Poate și tu te confrunți cu temeri și te lupți cu gânduri negative atunci când cineva aduce în discuție anii ce vor urma.

Nu este greșit să nu ai un plan pentru perioada următoare, dar este indicat să te gândești măcar ce ai vrea să faci sau să îți imaginezi cum ți-ar plăcea să fii. Nu te speria dacă nu știi ce îți dorești de la viață și lasă timpul să decidă pentru tine. Important este să nu cazi pradă propriilor gânduri negre și să îți păstrezi optimismul, indiferent de situație.

Cuplu trist și confuz, care nu stie ce are de facut pentru un viitor mai bun

Oamenii au și momente de cumpănă, în care stau să analizeze dacă se află în locul potrivit sau dacă le aduce fericire ceea ce trăiesc. Este firesc să nu fii mereu fericit pentru că altfel ai rămâne în aceeași etapă a vieții tale și nu ai evolua deloc, în ideea că ai deja tot ce îți dorești. Adevărata fericire stă în evoluție, în capacitatea de a te autodepăși, cu gândul că într-o bună zi te vei bucura de noua ta versiune.

Nu este nimic în neregulă nici dacă îți iubești locul de muncă sau orașul în care locuiești și dacă vrei să stai în acele locuri cât mai mult timp posibil. Totuși, ceea ce nu ar trebui să faci niciodată este să permiți acelor lucruri pe care le iubești atât de profund să devină un punct de oprire în viața ta. Doar pentru că îți place meseria ta nu înseamnă că obiectivele tale profesionale trebuie să se încheie; doar pentru că orașul în care locuiești îți oferă confort și stabilitate, nu înseamnă că nu trebuie să mai visezi la o nouă destinație.

Schimbarea nu ar trebui să te sperie, pentru că ea este extrem de benefică. Atunci când ieși din zona de confort, capeți mai mult curaj, mai multă încredere în tine și mai multă putere.

Viitorul poate fi chiar bun, dar trebuie să alungi orice temere care îți umbrește fericirea. Îndrăznește să visezi și să muncești pentru a transforma în realitate proiecțiile pe care le ai în minte. Este adevărat că incertitudinea poate fi terifiantă, dar stagnarea este o piedică mult mai mare în drumul tău spre fericire.

Deși lipsa schimbării poate însemna o viață lipsită de stres, cu siguranță nu ți-ar pica bine să realizezi că de fapt trăiești într-o monotonie constantă și că nimic nou nu intervine și în calea ta. Vei privi cu durere în suflet parcursul celorlalți și vei regreta că ai ales să trăiești fără griji. Adrenalina pe care ți-o oferă necunoscutul nu se poate compara cu nimic altceva și cei mai mulți se hrănesc doar cu acest gen de trăiri. Dacă te avânți spre neprevăzut, înveți lucruri noi, cunoști omeni care pot deveni importanți pentru tine și îți dezvolți mai multe abilități.

În caz contrar, nu ai avansa niciodată în carieră și nu ți-ai îndeplini visele, nu ai eșua niciodată și nu ai învăța să faci mai bine data viitoare și nici nu ai avea povești amuzante pe care să le spui prietenilor tăi și amintiri la care să te uiți înapoi. Eșecul pare înfricoșător, așa este, dar și perfecțiunea este plictisitoare și lipsită de trăiri intense.

Poate acum ești trist/tristă și îți faci griji cu privire la viitor pentru că ai făcut mai multe greșeli în trecut, dar gândește-te că toate acestea sunt în avantajul tău și că într-o zi vei simți că a ieșit soarele pe strada ta, ba chiar vei folosi în favoarea ta toate lecțiile pe care le-ai învățat eșuând.

Uite ce poți face ca să gestionezi mai ușor teama de necunoscut:

  • nu pune presiune pe tine;
  • nu grăbi lucrurile;
  • înconjoară-te de oameni care te încurajează;
  • nu îți fie teamă să apelezi la terapie dacă te simți pierdut/pierdută.

Viața este o succesiune de câștiguri și de pierderi, un drum anevoios, dar presărat cu multe momente de bucurie. Depinde doar de tine cum alegi să privești orice situație și cum te raportezi la ceea ce urmează. Lucrurile bune pe care le oferi se vor întoarce la tine când te aștepți mai puțin, așa că ai încredere în mâna destinului. Poți avea un viitor promițător dacă ai încredere în forța atracției, în energiile pe care le dai Universului și pe care acesta ți le oferă înapoi.

Dacă vei continua să gândești negativ, clipele fericite vor întârzia să apară și norii nu vor dispărea niciodată de deasupra ta. A venit momentul să faci ceva pentru fericirea ta, iar primul pas este adoptarea unei gândirii pozitive.

Citește și: Cum să ai mai multă încredere în tine în cinci paşi simpli

Surse articol: ThoughtcatalogKqedGreatergood

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Te simți îngrozitor? Fă testul și vei primi cel mai frumos compliment
Incepe quiz
Te simți îngrozitor? Fă testul și vei primi cel mai frumos compliment

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.