Cum recunoşti un vampir energetic

Cum recunoşti un vampir energetic

Redactor Andreea Baluteanu

Ai simţit vreodată că pur şi simplu îţi pierzi energia în compania unei anumite persoane, fără să îţi poţi explica de ce? Deşi erai fericită și plină de sentimente pozitive când l-ai întâlnit, după numai cinci minute petrecute în compania sa, sfârşeai la fel de secătuită ca după un maraton solicitant!

Vampirii energetici sunt definiţi ca oameni care, neintenţionat sau, dimpotrivă, deliberat, îţi absorb bucuria, pasiunea și pofta de viaţă, prin intermediul unor comportamente specifice. Pentru că se ascund adesea sub măşti greu de detectat, îţi va fi dificil să îi reperezi!

Descoperă mai jos care sunt semnele caracteristice ale unui vampir energetiv, pentru a te putea proteja în faţa lui!

Cum recunoşti un vampir energetic: comportamente care trebuie să te pună în gardă

Deşi la prima vedere îţi poate părea un concept desprins din Twilight” sau din horrorurile de proastă calitate, vampirii energetici sunt cât de poate de reali. Cel mai adesea, ignorăm prezenţa lor, considerând că simptomele pe care ni le provoacă (oboseală, extenuare, tristeţe bruscă, teamă) sunt cauzate de vreo boală sau de o întâmplare care ne-a afectat fără să ne dăm seama!

Iată mai jos cum să recunoşti un vampir energetic, pentru a te putea feri în deplină cunoştinţă de cauză!

  1. Oamenii care îl iau mereu pe „nu” în braţe! Nu vorbim sub nicio formă despre persoanele independente, care ştiu să se impună, ci despre oamenii pe care nu i-ai auzit niciodată rostind cuvântul „da”. Cu ce te afectează? La prima vedere, nici măcar nu ar trebui să îţi pese de comportamentul acestor vampiri energetici. În realitate însă, ei îţi tulbură entuziasmul, criticându-ţi disponibilitatea, şi te fac să îţi pui la îndoială amabilitatea!

  2. Oamenii negativişti, care văd mereu partea goală a paharului. Mulţi vampiri energetici sunt abonaţi la pesimism! Ei nu absorb emoţiile „bune” ale vieţii şi nu permit sentimentelor pozitive să îi schimbe, aşa că nu cunosc decât partea întunecată a existenţei. Mai mult, aceşti oameni pot deveni agresivi, încercând să îşi impună convingerile asupra ta şi ridiculizându-te pentru credinţele optimiste. La sfârşitul unei conversaţii cu un vampir energetic negativist, vei începe şi tu să te întrebi dacă nu cumva ar fi cazul să te înarmezi pentru apocalipsă!

  3. Oamenii care se plâng mereu. Nimic nu le convine acestor vampiri energetici! Dacă e cald, e caniculă, dacă e frig, e un ger năprasnic! Partea proastă este că te vor face şi pe tine să te simţi inconfortabil, fiind personal deranjaţi de „lipsa ta de reacţie” faţă de toate catastrofele din jur!

  4. Victimele. Fireşte, nu vorbim aici despre oamenii care au avut de înfruntat vitregiile sorţii, ci despre o categorie evoluată a vampirilor energetici care se plâng mereu. Victimele consideră că toate necazurile prin care trec sunt opera unei forţe superioare, care le este potrivnică! Sunt însă şi mai periculoase, pentru că au o atitudine mai puţin agresivă decât a oamenilor care se plâng, apropiindu-se de persoanele fericite pentru a le povesti despre dificultăţile prin care au trecut şi făcându-le să se simtă parţial răspunzătoare de ele!


  5. Oamenii-„burete”, care te abordează cu un anumit scop. Oamenii-„burete” au o atitudine amabilă şi se apropie de tine cu toată drăgălăşenia, doar pentru a te folosi pentru propriile necesităţi. Cum îi diferenţiezi de cei care au cu adevărat nevoie de ajutorul tău? Pe lângă faptul că la finalul interacţiunii cu vampirii energetici te vei simţi ca şi cum nu ţi-a mai rămas nimic (deşi doar le-ai împrumutat o sumă de bani sau le-ai împărtăşit din cunoştinţele tale), nu vei primi nici măcar un „mulţumesc” înapoi!

  6. Oamenii care îţi răspund cu indiferenţă. Pe parcursul vieţii, unii oameni pur şi simplu nu te vor plăcea şi, orice ai face, nu vei reuşi să le atingi nicio coardă. Cu ce se deosebesc vampirii energetici? Prin faptul că, în loc să îţi provoace la rândul lor indiferenţă, te determină să te străduieşti şi mai tare pentru a-i impresiona, fără niciun motiv, sfârşind prin a te extenua. Ei îţi vor nega orice reuşită, îţi vor contesta orice succes (uneori sunt invidioşi, alteori nici măcar nu realizează cât te afectează), dar te vor „întărâta” în acelaşi timp să le demonstrezi că se înşală şi că tu, de fapt, poţi! Fugi cât mai repede de ei!  7. Oamenii mereu furioşi, care te atacă în mod constant. Din nou, fă diferenţa între aceşti vampiri energetici şi persoanele cărora le-ai pricinuit un neajuns şi care au tot dreptul să fie supărate pe tine. Dacă un coleg sau o cunoştinţă te tratează mereu urât, încearcă să te intimideze, te bârfeşte sau te sabotează fără niciun motiv, cel mai probabil se va hrăni şi cu energia ta. Nu o face în mod deliberat, ci doar încearcă să găsească o sursă externă unde să îşi refuleze frustrările. În plus, aceşti oameni te vor face să îţi epuizezi resursele încercând să construieşti un scut de protecţie în faţa lor, ceea ce îi face şi mai periculoşi.

În ceea ce priveşte modalităţile de protecţie la adresa unui vampir energetic, retragerea din faţa lui și ignoranța vor avea adeseori cel mai mult succes. Nu încerca să îl „vindeci” de setea de energie arătându-i dragoste, pentru că te vei transforma în victima lui sigură!

Tu ai cunoscut până acum un vampir energetic?

Articolul urmator
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Ești un vampir energetic?
Incepe quiz
Ești un vampir energetic?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.