Cum să îți alegi un bărbat pe viață - sfatul lui Sigmund Freud

Cum să îți alegi un bărbat pe viață - sfatul lui Sigmund Freud

Alida Enache

Neurologul Sigmund Freud, părintele psihanalizei a abordat în lucrările sale diverse teme care vizează psihicul femeilor și al bărbaților, dar și relația dintre aceștia. De exemplu, el era convins că mamele au un rol foarte important în dezvoltarea copiilor săi și că ele ar fi responsabile pentru succesul acestora din viitor. În urma mai multor studii s-a constatat faptul că pentru un bărbat este destul de dificil să ajungă să iubească pe cineva la o vârstă adultă dacă în trecut acesta nu a avut sentimente de vinovăție față de mama sa.

Poză alb negru cu Sigmund Feud la costum și cu Martha

Fiind femeie, cu siguranță că vei crede că problema este la tine. Poate nu ești suficient de frumoasă, poate nu ești chiar atât de deșteaptă... Vei experimenta diverse roluri și vei aborda mai multe comportamente doar pentru a putea înțelege mai bine care este motivul indiferenței acestui bărbat.

O vei lua razna încetul cu încetul lângă el până când într-o zi vei decide să pleci. Nici măcar nu se va uita la tine, nici măcar nu se va întreba de ce faci asta. Va accepta faptul că nu mai vrei să fii cu el și atât. Vei suferi și vei fi dezamăgită, crezând că este numai și numai vina ta. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa! Pur și simplu foarte mulți dintre bărbați nu au fost învățați cum să iubească o femeie, cum să aibă încredere în ea și cum să se bucure de prezența ei. Din păcate, tu ai dat de unul dintre acești bărbați care nu știu ce este iubirea!

Sigmund Freud spunea că: „O femeie nu trebuie să-l slăbească pe bărbat, ci să-l sensibilizeze”.

Îndepărtează-te de bărbatul care nu face nimic fără ca tu să îi ceri acest lucru. Cu siguranță că nu vei reuși să cucerești lumea lângă el. Te vei sătura la un moment dat să tot aștepți să se întâmple o minune. Nu se va întâmpla! Acel bărbat care a fost făcut exact pentru tine, sufletul tău pereche nu va avea niciodată nevoie de un impuls din partea ta pentru a-și arăta ca te iubește. El singur va știi sau va învăța care sunt nevoie tale, dar și cum să te facă fericită. Și o va face... O va face pentru tot restul vieții lui. Pentru că ați fost predestinați.

„Cine iubește multe femei – le cunoaște. Cine iubește una singură – cunoaște iubirea”, a fost o altă observație a părintelui psihanalizei.

Bărbații care nu știu să iubească se vor lăuda întotdeauna cu numărul femeilor pe care l-au avut în viața lor de-a lungul timpului. Fie că este vorba aventuri, de relații scurte sau de căsnicii ratate... ei întotdeauna se vor mândri cu numărul femeilor care au trecut prin patul lor. Pentru ei nu contează sufletul, nu contează personalitatea partenerelor lor pentru că nici măcar nu ar știi ce gen de femeie li s-ar potrivi. Tocmai de aceea aleargă din floare în floare. Pentru că nici măcar nu sunt conștienți de nevoile lor.

„Amploarea personalității este determinată de amploarea problemei care o poate alunga de la sine.”, mai spunea Freud.

Dacă iubitul tău este mereu nervos, supărat, deși nu are niciun motiv pentru a fii așa, e momentul să fugi cât te țin picioarele! Acesta este un bărbat problematic care nu îți va aduce decât suferință în viață. Sufletul tău pereche te va face întotdeauna să te simți în siguranță. El va avea răbdare cu tine și îți va oferi zi de zi motive să zâmbești, să fii fericită. Atunci când vei întâlni un astfel de bărbat vei simți cum se așterne pacea peste sufletul tău, vei simți că în sfârșit ai ajuns acasă. Nu există loc de suferință în astfel de relații!

„Cu cât o persoană este fără de cusur în exterior, cu atât mai mulți demoni are în interiorul său”, mai menționase Sigmund Freud în lucrările sale.

Cu siguranță că nimeni nu este sfânt! Cu toții avem demonii noștri cu care ne luptăm zi de zi și pe care încercăm să-i îmblânzim, să-i aducem pe calea cea bună. Chiar și așa, cu greu ajungem să cunoaște demonii persoanei pe care o iubim. Se spune că este imposibil să cunoști cu adevărat un bărbat înainte de nuntă. Vei putea înțelege care este caracterul său real abia după mulți ani de trăit lângă acesta. Căsătoria este ca o mare loterie, până la urmă. Din păcate, nu toți vor avea noroc.

Totuși, există un criteriu care ar putea indica faptul că tu și partenerul tău vă îndreptați în direcția cea bună: lipsa dorinței tale de a-l compara pe cel pe care îl iubești cu oricine altcineva. Pentru tine el ar putea fi chiar prințul din povești, în timp ce pentru alții este un simplu om., un nesuferit. Unii ar putea spune că iubitul tău este bogat, în timp ce alții l-ar putea considera cel mai sărac om de pe lume. Totul este relativ!

Chiar și așa, dacă tu ești convinsă de faptul că el este cel mai potrivit pentru tine, atunci nu ezita! Încearcă să îi oferi toată dragostea de care are nevoie și vei vedea că și el o va face.

Citește și: Cum am redevenit puternică după ce am trecut printr-un divorț și violență domestică

Sursă articol: Cluber

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Cum alegi un ceai de matcha bun
Cum alegi un ceai de matcha bun
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.