Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

De ce ar trebui să încetezi acum să mai cauți aprobarea altora ca să te simți bine în pielea ta

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când cauți aprobarea celorlalți, îți pierzi controlul asupra propriei vieți. Orice decizie pe care o iei are nevoie de votul unor persoane care nici măcar nu sunt în măsură să comenteze ceva legat de viața ta. Pentru că nu au trăit-o. Nimeni nu poate spune ce este mai bine pentru tine și nu ar trebui să cedezi nimănui puterea care ți se cuvine. 

De ce ar avea alții dreptul să-ți planifice existența, să-ți condiționeze comportamentul, să-ți îngrădească libertatea? Nimeni nu le poate da acest drept în afară de tine. Dar pentru tine a venit vremea să nu mai cauți aplauzele celorlalți, pentru că tu ești cel mai important spectator din viața ta. 

Dacă vrei să devii stăpâna propriei tale vieți și să nu mai depinzi de aprobarea altora, descoperă în galerie cele 9 adevăruri care trebuie să te ghideze de acum înainte. 

 

Tu ești la pupitrul de control în propria viață

Tu ești la pupitrul de control în propria viață

Data viitoare când vei simți pornirea de a căuta aprobarea cuiva pentru planurile tale, amintește-ți că tu deții controlul vieții tale. Caută îndrumare în interiorul tău, ascultându-ți inima și urmându-ți pasiunile. De multe ori, alții nu știu nici măcar cum să procedeze în propria viață, cu atât mai puțin îți pot da sfaturi utile legate de viața ta. Crede în tine însăți și în Universul care te va ghida pe calea ta unică. 

Ești responsabilă de propria fericire

Ești responsabilă de propria fericire

Alții pot contribui la fericirea ta, dar nu trebuie să depinzi de opinia nimănui atunci când vrei să fii fericită. Dacă îți cauți fericirea în ceilalți, vei fi dezamăgită atunci când ei te dezaprobă sau nu sunt de acord cu tine. Visele tale ar putea fi distruse dacă le construiești pe aprecierea și laudele celor din jur. Atunci când cauți în interiorul tău speranța și fericirea, este ca și cum ți-ai recăpăta puterea și nu ai mai lăsa pe nimeni din afară să-ți controleze destinul.

Timpul tău este prea prețios ca să-l consumi căutând aprobarea celorlalți

Timpul tău este prea prețios ca să-l consumi căutând aprobarea celorlalți

Gândește-te ce multe lucruri ai putea face, în timpul în care încerci să demonstrezi altora că ai dreptate, să obții aprecierea și acceptul lor pentru acțiunile tale. Unii oameni nu te vor înțelege niciodată și nu vor vedea nicicând lucrurile din perspectiva ta. În loc să te bazezi pe suportul altora, bazează-te pe tine. De exemplu, dacă simți o dorință arzătoare de a călători, doar pleacă. Nu ai nevoie de aprobarea nimănui pentru a face ce-ți place. Timpul este atât de prețios încât trebuie folosit doar pentru fericirea inimii tale, în loc să-l pierzi încercând să-i convingi pe ceilalți că decizia ta este bună. 

Libertatea vine când depinzi numai de tine

Libertatea vine când depinzi numai de tine

O crezi sau nu, ai puterea de a-ți duce planurile la bun sfârșit fără a cre persmisiunea altora. Atunci când vei simți nevoia să ceri sfatul familiei sau prietenilor pentru următoarea ta acțiune, fă-o doar ca să ai o plajă mai largă de opinii. Dar gândește dinainte întregul plan de bătaie; nu trebuie să pară că le ceri aprobarea pentru ceva sau că dai socoteală cuiva. Tu ești creatoarea și stăpâna propriului destin, nu trebuie să uiți asta. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta