De ce este bine, câteodată, să nu ai prieteni

De ce este bine, câteodată, să nu ai prieteni

Alida Enache

Se știe foarte bine că prieteniile aduc fericire. Ce poate fi mai frumos decât să știi că ai un prieten bun pe care să te poți baza la greu? Ai putea crede că nimic, dar, se pare că lucrurile nu stau chiar așa! Studii recente arată faptul că timpul petrecut în singurătate, fără prieteni, aduce foarte multe beneficii. Până la urmă, decât să ai prieteni toxici care să te consume, mai bine să nu ai prieteni deloc! Nu-i așa?

Te invit să afli din rândurile de mai jos care sunt cele 5 motive care te vor convinge că prieteniile nu sunt chiar atât de necesare precum credeai!

De ce e bine, câteodată, să nu ai prieteni

1. Timpul petrecut singură îți sporește creativitatea.

Colaj cu o fotografie cu o fată care pictează și o fotografie cu două fete care se uită la televizor și zâmbesc

Atunci când obișnuiești să îți petreci timpul cu multe persoane și nu ajungi niciodată să stai în propria companie, nu ai timp să te gândești și la lucruri noi. Atunci când ești singură, doar tu cu gândurile tale, imaginația și creativitatea ta ating cote maxime!

2. Poți vedea lucrurile diferit.

Colaj cu o fotografie cu două fete care se distrează și scot limba și o fotografie cu o fată care stă serioasăSurse foto: Instagram/Instagram

Atunci când petreci timp cu alții ies în evidență anumite trăsături ale tale. Același lucru se întâmplă și atunci când petreci timp singură. Uneori, îți dorești ca prietenii tăi să se simtă bine sau confortabil, iar acest lucru poate influența felul tău de a gândi și modul în care te comporți. Atunci când ești singură nu mai există nicio influență și, practic, poți conștientiza adevăratele tale valori. A avea mai puțini prieteni sau a nu avea prieteni deloc te poate ajuta să fii mult mai conectată cu tine.

3. Prieteniile forțate nu aduc nimic bun.

Iamgine cu două fete care stau la geam și se ceartă

Da, cu toții ne dorim prieteni! Cu toții ne dorim să fim înconjurați de oameni care ne apreciază și care împart aceleași valori cu ale noastre. Dar dacă nu există nicio conexiune între tine și o anumită persoană, are rost să fiți prieteni? Categoric nu! Prieteniile forțate nu duc niciunde! Îți vei pierde timpul încercând să impresionezi o persoană cu care nu ai lucruri în comun. La sfârșitul zilei vei fi mult mai fericită și împlinită dacă ai petrecut timp în propria-ți companie, decât dacă l-ai fi petrecut cu o persoană cu care nu te poți conecta.

4. Cu cât ești mai conectată cu tine, cu atât vei lua decizii mai bune în viață.

Fotografie cu o fată care meditează în pijamale

Lucrurile sunt foarte simple. Atunci când petreci mult timp în propria ta companie și nu ai parte de influența celor din jur, ajungi să te cunoști cu adevărat. Îți cunoști nevoile, îți cunoști dorințele și ai o imagine foarte clară asupra vieții tale. Cunoscându-te pe tine, vei putea lua decizii mult mai bune în viață.

5. Taylor Swift a ajuns celebră pentru că nu avea prieteni în copilărie.

Taylor Swift filmând video pentru piesa

Probabil că acesta este cel mai bun motiv! Cine nu și-ar dori să fie Taylor Swift? În cadrul unui interviu, Taylor Swift a dezvăluit că ea nu avea prieteni în copilărie și că așa a început să scrie cântece. Cântăreața nu era niciodată invitată la petreceri, așa că, în weekenduri, pentru a alunga plictiseala, scria cântece despre faptul că nu are prieteni. 

Colaj cu o imagine cu o fetiță care stă între două capre și o imagine cu o femeie care se bucură de succes

Acum ea este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din lume. Mai mult, este și cea mai tânără artistă care a reușit să intre in "Topul Forbes" al "Celor mai Puternice 100 de Femei" din întreaga lume.

Acestea au fost cele 5 motive pentru care, câteodată, este bine să nu ai prieteni. Tu ce crezi? Este mai bine cu prieteni sau fără?

Citește și: Atentie cu ce prieteni te insotesti! Unii iti pot face rau! Iata 10 diferente dintre prietenii buni si prietenii toxici

Surse articol: Brightside, Healthline, Lifehack

Surse foto: Istock, Instagram

Articolul urmator
Cum dezvolți relații autentice ca adult
Cum dezvolți relații autentice ca adult
Câți prieteni adevărați ai de fapt?
Incepe quiz
Câți prieteni adevărați ai de fapt?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.