De ce ești o femeie specială în funcție de vârstă

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim într-o societate dominată de idealul tinereții perpetue, în care femeile de pretutindeni investesc timp, bani și speranțe în produse de makeup și îngrijire care să le mențină ca la 20 de ani pentru cât mai multă vreme. Deși suntem perfect de acord cu ideea de a avea grijă de tine, stresul și presiunea la care te supui alergând după un ideal imposibil, cel puțin pentru moment, îți vor face mai mult rău decât bine!

Noi ne dorim să te convingem că ești specială indiferent de vârstă și îți vom dovedi acest lucru în rândurile de mai jos, enumerându-ți motivele pentru care ești deosebită în funcție de anii din buletin!

De ce ești specială la fiecare vârstă

Renunță să mai crezi că tinerețea e singura perioadă fericită a vieții și descoperă motivele pentru care ești specială indiferent de momentul la care te afli în viață!

20 de nai

La 20 de ani...

Acum ești specială pentru că ai tinerețea de partea ta! La 20 de ani ești proaspătă precum o floare care abia și-a deschis petalele, frumoasă și plină de energie. Ai în fața ta toată viața și acum începi să îi descoperi plăcerile, să te bucuri de libertate din plin și să te distrezi la maximum. În plus, la 20 de ani nu ești încă apăsată de bagajul uriaș de responsabilități de mai târziu și ai tot timpul să călătorești, să greșești, să iubești, să te desparți și să îți faci prieteni pe viață!

La 30 de ani...

Ești încă tânără, dar ai început să deslușești din secretele vieții. La 30 de ani ești specială pentru că asociezi prospețimea vârstei cu descoperirea feminității. Nu mai ești chinuită de îndoielile și nesiguranțele celor 20 de ani, ai învățat care sunt hainele care ți se potrivesc cel mai bine și ți-ai descoperit eleganța. Ai la dispoziție mai mulți bani, așa că poți călători în locuri mai posh, ești protagonista unor maratoane de shopping fabuloase și ai parte de aventuri toride. Nu degeaba se spune că 30 de ani e cea mai frumoasă vârstă!

La 40 de ani...

Să nu cumva să te auzim repetând isonul „vai, mi s-a dus tinerețea”, pentru că e atât de greșit! La 40 de ani ești încă tânără și ești în continuare specială, pentru că dublezi atuurile de mai sus cu lipsa de inhibiții. Da, poate că o adolescentă ar avea mai multe motive să își îndeplinească cele mai hot fantezii, dar tu ai mai multă încredere în tine, ești mai matură și mai experimentată. Dar nu ne referim doar la siguranța de sine din pat (deși suntem perfect de acord că sunt femei de 40 de ani care arată mai bine decât la 20, a se vedea Jennifer Aniston și Halle Berry), ci și la cea profesională și intelectuală: dacă până acum aveai dubii, la 40 de ani nu te mai temi să ceri o mărire de salariu.

La 50 de ani...

Partea pozitivă în ceea ce privește înaintarea în vârstă este că nu pierzi nimic din  ce ai acumulat anterior, dar câștigi în continuare abilități și calități. La 50 de ani ești specială pentru că ai de partea ta puterea! Ești, cel mai probabil, realizată profesional, cu o familie frumoasă, ți-ai îndeplinit o mare parte dintre obiectivele vieții și ai siguranța de a fi reușit. La această vârstă superbă ai banii tăi munciți, puși deoparte, ai scăpat de stresul orelor peste program sau de nopțile nedormite. Ești atentă la sănătatea ta și duci o viață echilibrată și armonioasă, pe care ți-o permiți, iubești și ești iubită pentru ceea ce ești, nu pentru cum arăți!

După 60 de ani...

60 de ani

Sunt multe voci care afirmă că cea mai frumoasă parte a vieții începe după pensionare și, ținând cont de cât de tensionate suntem uneori la job, tindem să le dăm dreptate. Dacă la 20 de ani erai un boboc proaspăt înmugurit, la 60 ești o floare matură, superbă, în deplinătatea forțelor sale. Așa cum spunea Coco Chanel, acum ai chipul pe care îl meriți, pe care l-ai îngrijit, și ești în continuare specială pentru că ai căpătat...înțelepciunea! Ești trecută prin viață și foarte puține te mai pot surprinde, iar acum ai ocazia de a reveni la 20 de ani și de a te distra după pofta sufletului. Diferența este că acum ai și banii, și timpul necesar de a o face!

Am reușit să te convingem că ești specială la orice vârstă?

Surse foto: IStock

Articolul urmator 8 semne că ești excepțional de inteligent/ă, chiar dacă nu simți că ești

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.