De ce unii oameni se enervează când începi, în sfârșit, să faci ce e bine pentru tine

De ce unii oameni se enervează când începi, în sfârșit, să faci ce e bine pentru tine

Ramona Jurubita

Ai fost și tu o persoană slabă care nu avea puterea să spună niciodată „Nu” și care accepta orice de la cei din jur doar din teama de a nu-i pierde? Dacă acele vremuri au trecut și ți-ai recăpătat încrederea de sine, s-ar putea să vezi că unii oameni se enervează când observă schimbările.

Greșeala ta a fost că i-ai lăsat să se obișnuiască așa, să creadă că aceste este normalul și să își permită să te subestimeze. Dacă acum ai învățat să te prețuiești și să nu te mai lași dominată de altcineva, cu siguranță vor exista oameni care te vor critica sau care îți vor spune că te-ai schimbat. Vor face asa din dorința de a te face să te întorci la vechile obiceiuri, când acceptai orice comportament din partea lor.

 Femeie care se bucură de viață după ce a început să se aprecieze mai mult.

Ei bine, acele persoane nu merită păstrate în viața ta. Sunt cele care cer prea mult de la tine fiindcă sunt obișnuite să le dai orice, sunt acele care greșesc față de tine pentru că sunt obișnuite să ierți repede, sau cele care încearcă să te păcălească fiindcă au impresia că tu le vei crede în cele din urmă.

Dacă au existat momente când ai trecut cu vederea o minciună, nu înseamnă că nu ți-ai dat seama că acel om a vrut să te păcălească, ci ai preferat să lași încă o dată să treacă de la tine. E momentul să îi arăți că el este cel care s-a înșelat, de fapt. Și-a făcut o impresie greșită despre tine și ar trebui să vadă realitatea din prezent.

Acei prieteni sau parteneri care au acționat așa nu au făcut-o poate din rea voință, ci pentru simplul fapt că s-au simțit bine la acel moment să aibă alături pe cineva care le îndeplinea orice dorință. Prezentul poate fi neplăcut pentru ei dacă vor vedea că ești o altă persoană acum și ai luat atitudine în relațiile cu aceștia. Pot fi deranjați când îți spui punctul de vedere sau când refuzi să faci ceva ce nu ar trebui făcut doar de dragul cuiva care nu te apreciază pe deplin. Acei oameni se vor enerva dacă vei începe să te iubești mai mult pentru că acest lucru presupune să fii mai puțin disponibilă când au nevoie de tine.

Fii o persoană optimistă, ai încredere în forțele proprii și arată-le tuturor că nu te pot manipula la nesfârșit. Așa vei observa cine este deranjat și vei ști pe cine să ții la distanță. Cei care se enervează că te prețuiești sunt cei care nu merită să rămână în viața ta. Oamenii care contează te vor încuraja să fii tu, să faci ce îți aduce liniște și bucurie, în niciun caz nu vor vrea să te controleze sau să te folosească.

Ai grijă pe cine ții aproape! Trebuie să știi că dacă ai respect de sine, vei atrage și respectul celorlalți. Nu-ți fie teamă să alegi ce e bine pentru tine.

Citește și: Cum să ai mai multă încredere în tine în cinci pași simpli

Surse articol: ThoughtcatalogMindbodygreenPsychologicalhealthcare

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Apa cu electroliți: ce beneficii are și cum o faci acasă?
Apa cu electroliți: ce beneficii are și cum o faci acasă?
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.