Iată 5 metode prin care îți poți atinge potențialul maxim! Antrenează-te în cadrul programului Motyvated to be the Best!

Iată 5 metode prin care îți poți atinge potențialul maxim! Antrenează-te în cadrul programului Motyvated to be the Best!

Redactor Divahair.ro

Vrei să îți atingi potențialul maxim? Moty Consulting te provoacă să te înscrii în programul Motyvated to be the Best

Cu toții ne dorim să fim mai buni, să ne simțim împliniți și mai presus de toate să simțim că de fiecare dată am facut maxim din ce se putea. Însă, de foarte mult ori ne trezim in situația in care simțim ca putem mai mult si ne dorim mai mult, dar ceva ne blochează si realizăm că în fața anilor ce trec noi stagnam, visând la ce am putea să fim, dar nu suntem. Potențialul nemanifestat este doar o iluzie, în timp ce potențialul manifestat este cel care ne aduce valoare nouă și oamenilor din jurul nostru. Iată 5 metode prin care îți poți atinge potențialul! Descopera-le pe toate in randurile de mai in jos si ajuta-te sa iti cunosti mintea si sufletul!

1. Cunoaște-te pe tine autentic

Pentru a-ți cunoaște potențialul ai nevoie de o introspecție, de o analiză reală a ta, în care să te privești cu ochii larg deschiși pe tine în oglidă fără filtre și măști. Avem adeseori tendința de a ne crea o imagine în fața oamenilor din jur, care nu ne reprezintă în totalitate, care scoate în evidență doar ceea ce vrem noi să se vadă, dar mai problematic este că masca ne îndepărtează de esența noastră și ajungem să uităm cine suntem noi cu adevărat. A-i minții pe cei din jur cu o imagine falsă a ta este grav, dar a te minții pe tine cu o imagine falsă a ta este cel mai grav. Așa că înainte de toate este important să fii sincer, real și autentic cu tine, doar dacă te vei cunoaște pe tine cu adevărat, te vei accepta cu bune și cu rele, vei putea evolua, vei putea să îți descoperi și să îți folosești potențialul!

2. Exprimă-te și manifestă-te liber

Libertatea este un cuvânt iubit de toată lumea și din fericire societatea de azi ne oferă multe libertăți și poate tocmai din acest motiv suntem mai focusați pe libertatea exterioară decât pe cea interioară. Pentru a fi cu adevărat liberi trebuie să ne simțim liberi cu noi înșine, liberi cu gândurile, vorbele și acțiunile noastre. Justificăm că din respect uneori nu spunem ce gândim, dar să fie oare așa? Să fie vorba de respect sau de lipsă de curaj, de lipsă de asumare a propriei gândiri sau a propriului set de valori? O fi vorba de respect sau mai degrabă de frica de a nu ne face de râs, de a nu fi dați la o parte pentru că nu suntem în concordanță cu grupul, sau frica de a nu fi criticați? Această libertate de a fi autentic vine odată cu acceptarea de sine, cu iubirea de sine, cu dorința de a fi așa cum simți că te reprezintă și nu cum ți se dictează din exterior. Pentru a-ți pune în valoare potențialul ai nevoie să îți câștigi această libertate, libertatea de a te exprima și de a te manifesta real!

3. Învață să spui NU

Compromis, compromis și iar compromis … asta se întâmplă de fiecare dată când spui DA, dar defapt ai fi vrut să spui NU. Ne putem găsi o sumedenie de justificări de ce facem anumite lucruri deși ele nu ne fac plăcere sau le realizăm strict din obligație, dar toate aceste justificări nu vor recupera energia pierdută și nici nu vor compensa frustrările create. Când vrei să fii de succes nu ai timp pentru compromisuri, când vrei să îți folosești abilitățile la maxim și să devii de succes în spectrul tău de acțiune ai nevoie de toată puterea pentru asta, de toată energia canalizată pe proiectul și pe activitatea ta. Orice activitate acceptată, care nu este în concordanță cu planul tău sau cu setul tău de valori, va reprezenta o frână în drumul tău, un pas în spate. Când vrei să îți manifești potențialul ai nevoie să pășești înainte așa că ai grijă la ce spui DA și la ce spui NU.

4. Elimină blocajele din calea evoluției tale

Când vrei mai mult de la tine îți faci un plan de acțiune și îl implementezi. Pare simplu, dar de multe ori ne poticnim pe traseu și nu înțelegem de ce. De răspunsul la acest ‘de ce?’avem nevoie pentru a revenii pe traseu și de data aceasta a termina cursa cu brio. Blocajele noastre pot fi foarte diverse, de la experiențele trecutului care ne pot bântui prezentul, la frici și gânduri mai mult sau mai puțin reale. Până nu identifici tu singur sau cu ajutor din exterior, ce te ține pe loc, ce te blochează în a obține ce îți dorești și până nu reușești să depășești aceste hopuri, vei stagna și vei trăi doar cu gândul la cum ar fi dacă ai putea să faci tot ceea ce îți dorești. Alegerea este la tine, vrei să trăiești sau vrei să te gândești la cum ai putea să trăiești?

5. Ia acțiune constant!

Acțiunea constnată și atent direcționată spre scopul tău este cheia succesului. Dacă ai senzația că vei depune efort azi și de mâine totul va merge ca pe roate, te înșeli. Pașii mici, siguri și constanți sunt cei care te vor duce cel mai departe. Gândește-te la un sportiv, crezi că a depus efort pentru a-și consolida rezistența fizică doar la începutul carierei? sau o face contant încă de la începuturi? Lasă lenea deoparte și ia acțiune în fiecare zi pentru a-ți îmbunătății viața, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pentru a reuși sa pui în aplicare acești 5 pași și să aduci in plan concret potențialul tău nu e suficient doar sa visezi, e nevoie de acțiune si de acțiune corecta, iar cu ghidajul potrivit poți realiza acest lucru mai rapid si mai usor. Acest tip de ghidaj și antrenament îl vei primii în cadrul programului de dezvoltare personală - Motyvatyed to be the Best organizat de Moty Consulting. Îți recomandăm aceste 12 ședințe de coaching si training care sunt orientate spre soluții practice ce pot fi aplicate rapid si exerciții prin care te vei antrena sa gândești si sa acționezi diferit, pentru a aduce schimbarea pe care ți-o dorești în viața ta!

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Poţi ghici un film după citat?
Incepe quiz
Poţi ghici un film după citat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.