Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Psihologia persuasiunii: 5 fraze simple pe care oamenii le folosesc pentru a te manipula

Alexa Galgau
1. „Nu mai reacționa exagerat!”

„Nu mai reacționa exagerat!” 

Adesea, atunci când intrăm într-o discuție în contradictoriu, cel care vrea să ne manipuleze va încerca să se „spele pe mâini” și să te acuze pe tine că ești exagerată în ceea ce simți sau zici. Femeile aud foarte des această frază și ajung să nu își mai exprime clar și răspicat părerile, crezând că sunt exagerate. Bineînțeles, nu este exclus nici să vezi puțin mai neagră situația decât este, dar o persoană care nu vrea să te manipuleze va încerca să îți prezinte mai multe fațete ale problemei pentru a te calma. Dacă doar te acuză că exagerezi, atunci este foarte probabil vorba despre cineva care vrea să te influențeze!

Există o linie fină care separă persuasiunea de manipulare, iar adesea ne este greu să distingem între cele două. Ambele pot avea intenții bune în spate, deși manipularea este mai degrabă asociată cu intenții negative și cu dorința de a juca oamenii pe degete. Nu toți oamenii care manipulează își dau seama că fac acest lucru și nu toți sunt „malefici”. De fapt, această tendință de a-i influența sau convinge pe alții începe să se formeze încă din copilărie și face parte din setul nostru de abilități de comunicare, fără de care probabil ca viața ar fi mult mai grea.

Din păcate, de multe ori avem de-a face cu persoane manipulative, care știu exact ce să zică pentru a ne apăsa pe o coardă sensibilă. Poate fi vorba despre străini, despre colegi de muncă, despre prieteni, despre familie și chiar și despre partenerul de viață. Orice persoană poate să încerce să ne manipuleze, chiar dacă nu vrea să ne facă rău. De aceea este bine să înțelegi mai bine psihologia persuasiunii și să recunoști câteva fraze folosite adesea în manipulare, pe care cu siguranță le-ai auzit de multe ori!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!