Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Scapă de proasta dispoziție: trucuri ca să te simți mai bine în doar câteva minute

Redactor Alexa Galgau

Noi, femeile, avem multe calități, dar adevărul este că suntem și capricioase. Multora ni se întâmplă să fim cuprinse de stări foarte neplăcute, de multe ori fără ca măcar să știm de ce. Ca să nu mai vorbim despre procesele hormonale care ne dau peste cap dispoziția! Atunci când proasta dispoziție îți distruge încet-încet întreaga zi, este cazul să spui „Stop” și să te „resetezi”.

Atunci când ești cuprinsă de una dintre acele stări în care simți că nimeni și nimic nu te poate alina, aceste trucuri te vor ajuta să te binedispui instant!

Trucuri pentru a scăpa de proasta dispoziție

Ca femeie, vei avea cel mai probabil multe momente în care starea ți se v schimba radical, fără o cauză anume sau dintr-un motiv destul de mărunt. În acele momente, ai nevoie fie de un pui de somn, fie de niște trucuri care să te binedispună. Cum prima variantă nu poate fi pusă în aplicare tot timpul, te invităm să aplici aceste sfaturi pentru a scăpa de proasta dispoziție!

1. Vorbește cu cineva. Știm, în acele momente, ai vrea să spui cuiva ce ai pe suflet, dar în același timp e foarte posibil să simți o repulsie față de ideea de a interacționa cu alții. Este o stare contradictorie pe care trebuie să o învingi, pentru că vorbitul cu o altă persoană este cea mai simplă metodă de a te binedispune. Nici măcar nu trebuie să vorbești despre ceea ce te deranjează. Alege să vorbești cu o prietenă care te face mereu să râzi sau îți transmite o stare foarte bună și vei vedea cum proasta dispoziție dispare la fel de repede cum a apărut. Nu doar comunicarea ajută enorm dacă ești prost dispusă, ci și îmbrățișările, despre care s-a dovedit științific că măresc nivelul de oxitocină, un hormon care te face să te simți fericită.

2. Ascultă muzica ta preferată. Aproape nicio formă de artă nu ne influențează creierul într-o asemenea măsură ca muzica. Ea activează foarte multe părți ale creierului și simplul fapt de a asculta o melodie care ne place poate să ne elimine proasta dispoziție imediat. Trebuie să fii totuși atentă să nu îți alimentezi emoțiile negative cu muzică ce ți le accentuează. Încearcă să alegi acele melodii care îți aduc zâmbetul pe buze, nu lacrimi în ochi.

3. Stai în preajma copiilor sau a animalelor. De multe ori, adulții sunt greu de suportat, mai ales atunci când ai o dispoziție foarte proastă. Nu același lucru se poate spune despre copii, în preajma cărora vei simți foarte repede cum încruntarea ți se transformă în bucurie. Plăcerea de a privi copiii este instinctuală și nu prea poți da greș cu acest truc, însă, dacă preferi animăluțele, și interacțiunea cu acestea se poate dovedi a fi la fel de vindecătoare.

4. Plimbă-te. De multe ori, proasta dispoziție este amplificată de faptul că stai între patru pereți. Dacă ai câteva minute la dispoziție, ieși să te plimbi în aer liber. Chiar și numai 10 minute de plimbare te pot scăpa de proasta dispoziție. Dacă nu poți ieși, încearcă să faci câțiva pași prin casă, pentru că te vei simți mai bine.

5. Ațipește câteva minute. Pentru unele persoane, cea mai bună soluție pentru a scăpa de proast dispoziție este somnul. Este adevărat că la muncă nu vei putea să aplici acest truc, dar este util când ești acasă. În loc să îți adâncești starea și mai mult, întinde-te puțin și încearcă să dormi măcar 10-20 de minute. Atunci când te vei trezi, nu doar că vei fi mai energizată, dar este foarte probabil să te simți mult mai bine și din punct de vedere emoțional. Ațipitul îți limpezește mintea și te binedispune.

6. Încearcă să duci la bun sfârșit un task dificil. Când suntem prost dispuși, avem deseori tendința să nu mai realizăm mare lucru, dar cea mai bună metodă de a te simți mai bine este să te ocupi de un task greu sau să rezolvi ceva ce ți-ai propus în urmă cu ceva timp. Productivitatea te va binedispune instant, pentru că orice om se simte foarte bine atunci când realizează ceva.

Poți să îți învingi proasta dispoziție cu aceste trucuri simple, iar dacă nimic nu funcționează, nu uita că întotdeauna există varianta unui pahar de vin bun, care are inclusiv beneficii pentru sănătate!

Descoperă și 20 de lucruri pe care le poți face gratuit pentru fericirea ta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!